Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaaa

Proszę was o pomoc.

Polecane posty

Gość Maaaa

Witam chodzi mi o taką sytuację moje siostra nie płaci czynszu od 1,5 roku ma trudną sytuację finansową i jest w trakcie rozwodu. Nie am jeszcze alimentów. Czy TTBS ma prawo wyrzucić ją na bruk? Wczoraj dostała pismo że do końca lutego ma się wyprowadzić.. Ma ktoś o tym pojęcie? Może któś coś poradzi?

Gość Maaaa
Ma dwoje dzieci na utrzymaniu.

Gość Maaaa
Pracuje ale tylko ona. Ma dwoje dzieci które mają 3 latka. ale te 900 zł co ona zarabia to nawet na życie nie starcza a gdzie opłaty :( sama opłata za żłobek to 360 zł światło, gaz...

Gość kizia ye banana
no w tych czasach samemu nie da sie przetrwac... a czemu nie zalatwila alimentow? gdzie jest facet w ogole? interesuje sie czy zniknal? prawa odebrane czy ograniczone?

Gość będzie cieżko :(
może uda się ubłagac jakąś sasiadkę lub znajomą starsza co w domu siedzi zeby dzieci popilnowała za mniejszą kwotę, za 2-3 lata to już same bedą mogły w domu siedzieć jakby była taka koniecznoć, dług to powinną chociąz ratami spłacać, zgłosić się o rozłożenie na raty, kobiety w ciężkiej sytuacji, wręcz zdesperowane moga też sprzedawać swoje komórki jajowe w kinikach leczenai bezpłodnośći, wiem jak to brzmi ale w zyciu trzeba sobie jakoś radzić, jeśli siostra jest zdrowa i nie ma więcej niż 35 lat to weź jej to podpowiedz a potem ewentualnie pomóz to zorganizować

Gość Maaaa
No właśnie co do alimentów to załatwiała wcześniej ale wyrok wzięła do domu i zniknął i teraz musiała być druga sprawa żeby duplikat wydali a mężulek się nie zjawił i teraz ma dopiero 21 grudnia przyjść do sądu podpisać żeby jej wydali. Mąż mieszka z nią i nie zamierza się wyprowadzić, bo jest u niej zameldowany. Teraz już żadnych dokumentów w domu nie trzyma bo aż strach a on ani do roboty tylko leży i już. heh szkoda gadać.

Gość Maaaa
A co do praw to ani ograniczone ani odebrane.

Gość kizia ye banana
pozostaje facet ktory tu zaglada czasem i pisze ze przygarnie kobiete w trudnej sytuacji i ja bym takiemu zaufala bo co ryzykujesz w koncu, gardla ci nie poderznie i dzieci nie zje🖐️

powierzyłabym jesli miałabym nóz na gardle, może uda sie kogoś ubłagac, często starsi ludzie chcą się czuć potrzebni a nikt ich nie chce, nie maja nawet z kim rozmawiać, nie chodzi przecież o jakąś super opiekę tylko o to zeby dzieci przetrwały do wieczornego powrotu matki

Gość rafia229
niech zacznie wpłacac przysłowiowe 2 zł - 1 zł za czynsz a druga złotówka na poczet zaległosci niestety,przepisy sie zmieniły i teraz mozna eksmitowac nawet w środku zimy,u mnie w zeszłym roku dzień przed Wigilią wywalili rodzinke z 4 dzieci,ale dostali jakis lokal zastępczy"na barakach" ale to tylko na 3 m-ce dopóki sie nie usamodzielną. a nie moze sie starac o dodatek mieszkaniowy? z tego co podajesz ile zarabia to jej sie nalezy jak psu kosc.

Gość rafia229
Maaaa No właśnie co do alimentów to załatwiała wcześniej ale wyrok wzięła do domu i zniknął i teraz musiała być druga sprawa żeby duplikat wydali a mężulek się nie zjawił i teraz ma dopiero 21 grudnia przyjść do sądu cos kręcisz..... mi tez sie gdzies zawieruszył wyrok sądowy orzekający o rozwodziei o alimentach i bez problemu dostałam go od ręki w sekretariacie,mało tego,zeby uniknąc opłaty ( bodajże 30 zł) napisałam przy Pani sekretarki pisemko,ze duplikat wyroku potrzebny mi jest do MOPS-u(a wcale nie był mi tam potrzebny)

Gość Maaaa
Była już jedna sprawa rozwodowa ze świadkami no i byli u psychologa a teraz powinno przyjść wezwanie na drugą sprawe.

Gość Maaaa
Nieprawde to chyba ty piszesz w poniedziałek miała sprawe. W oim mieście tak dobrze nie ma i musiała nie 30 a 40 zł płacić.

Gość pani misiaczkowa ooo
14:03 [zgłoś do usunięcia] fgfgdfgfd to ja pisałem jakiś czas temu do kobiety z Warszawy która miała chore dziecko i płakała że pracuje za 1300zł a na mieszkanie wydaje 1200zł/mc i że dziecko marzy o dobrym śniadaniu a ona ma dla niego 3 kromki chleba i nic więcej... proponowałem istotnie pomoc - swobodną przestrzeń w domku (trójmiasto) blisko szkoły i przedszkola, 10 min. do plaży... z perspektywą załatwienia pracy w pobliskim markecie bo powiedzmy, że dobrze znam dyrektora hali... kilka minut później zostałem okrzyknięty przez jakąś "pedałkę" murowanym zboczeńcem, tudzież handlarzem organami i w tym momencie mnie zatkało i dałem sobie siana... ale oferta jest wciąż aktualna a zboczeńcem naprawdę się nie czuję, to bardziej chęć zerwania z samotnością podczas gdy nie mam póki co ani czasu ani siły na prawdziwy związek... to tyle ode mnie... jakby co to: gfhg@o2.pl Kizia, jego miałaś na myśli? W sumie poważnie to brzmi. Może naprawdę warto spróbować? Przynajmniej porozmawiać sobie z nim?

Gość Maaaa
No niestety z na tej stronie nie ma tej mieściny gdzie my mieszkamy.

Gość rafia229
skoro jestes taka mądra autorko,to radz sobie sama,bo wydaje mi sie,ze w temacie chodzi o ciebie:) ciemnote mozesz wciskać,ale nie mnie.

Jak mieścina to niech ona lepiej wyjedzie stamtąd bo zginie z tymi dziećmi. Weź się zastanów czy do tego gościa nie napisać bo a nóż widelec warto? Trójmiasto to jak warszawa prawie jeśli chodzi o pracę.

Gość Maaaa
Nietety nie chodzi o mnie bo ja mam dopiero 18 lat więc na rzeczy się nie znam a takich osób jak ty to nie potrzebuje :

A ile lat ma twoja siostra?

Gość Maaaa
murzyn bielsko-biały mój obrońca :) dzięki dzięki za różne odpowiedzi pokaże później siostrze ten temat ;)

Gość kizia ye banana
czy to aby nie prowokejszyn znowu?:classic_cool:

Gość Maaaa
siostra ma 27 lat

Gość rafia229
ano to chce: napisała,ze jej sis zaginął wyrok,i teraz musi byc druga sprawa,by wydali jej duplikat ja wiem w 100% ze duplikaty wydają w sekretariacie od ręki za opłatą,ale mozna napisac,ze jest wyrok potrzebny np do mops,do zasiłków rodzinnych i wówczas opłata jest zniesiona

pewnie, ze dziecmi nalezałoby sie zajmowaci ich pilnowac, dbac o potrzeby ale te dzieci juz są z patologicznej rodziny, ich potrzeby juz zostały naruszone i jest to prawie pewne ze nie będa miały szcześliwego dzieciństwa, są duże szanse, że nic im się nie stanie pod opieką starszej osoby, tragiczne wypadki są sporadyczne i mogą sie zdarzyć nawet jeśli oboje rodzice są w domu, ja sama z bratem blizniakiem praktycznie wychowywałam się bez opieki, bo moja matka bardzo chrowała i latami leżała w szpitalu, ojciec całe dnie spędzał w pracy a wieczorami pił na mieście, babcia była ale się nie interesowała i mieszkała osobno, ojciec raz na jakiś czas zrobił zakupy a jak mieliśmy po 6 lat to z bratem sami zajęliśmy się soba, w trudnych sytuacjach szlismy do szpitala do mamy i ona mówiła co robić , nie jedno pokolenie patologi tak dorastalo i nic tragicznego się nei stało (nie licząc takiego dziciństwa i wczesnej młodosci)

Gość Maaaa
Nie wiem jak to jest u was ale mówię po raz setny u mnie w mieście tak nie mam musiała być sprawa żeby dostała ale jak tyś mądrzejsza/szy to twój problem.

Gość Maaaa
Kurczę no nie wiem czy ona by się zgodziła.. byłaby sama.. Jesteśmy z Tomaszowa Mazowieckiego a to tak daleko..

moze jakiś urzednik dał ciała z tym duplikatem, nie byłby to pierwszy raz kiedy szary człowiek ponosi konsekwencje urzedniczych błędów

Gość rafia229
pierdzielisz bez sensu wiesz,akurat,w twoim miescie to inne prawo obowiązuje a moze i bezprawie