Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość y4h

stany lękowe-sposoby na nie?

Polecane posty

Staraj się nie myśleć o tym co wywołuje stany lękowe, głęboki wdech wydech, czasami się nie da nie myśleć o problemach:( często myślę o problemach :( do psychologa najlepiej. Sam mam takie stany lękowe :( nie byłem u psychologa :( kiedyś muszę się wybrać.

Gość y4h
a jakies domowe sposoby?

Gość psycholog,psychiatra,terapia
Bez pomocy specjalistow nie da ady , wiem co mowie bo sam chodze na teraoie grupowa teraz ;) A mam nerwice od kilku lat.

Gość kawka ewka
a jak się obiawiają u ciebie te stany lękowe ?

Gość Olsa
sliczna !!!!!!!!

y4h jakies ziólka, zielona herbata, takie herbatki antystresowe powinne pomóc, psychoterapia to dobre rozwiązanie, medytacja ale medytacja jest niebezpieczna :( kiedyś troche medytowałem, przez to się wyciszyłem, stałem się o wiele mniej nerwowy a z drugiej strony bardziej mi odbiło :( medytację odradzam :( najlepiej było tak jak kiedyś za małolata, wszystko po mnie spływało, ale teraz się tak nie da :(

mi na wszystko pomaga praca kilkanascie godzin dziennie, wtedy nie mam czasu i sily myslec o lekach i stresach :) Albo ewentualnie praca w domu, sprzatanie, remont, praca w ogródku :) To tez rozladowuje napiecie :)

Gość y4h
jak sie objawia nerwami, bolem brzucha, biegunką, kolataniem serca, trzesieniem rąk zdarza sie to dosc czesto, czasem bez powodu a czasem np bo przychodzi ekipa remontowa -i sie stresuje :o cholera wie czemu musze gdzies wyjsc-stres itp takie niepozorne sprawy w sumie

Gość psycholog,psychiatra,terapia
To sa objawy somatyczne

y4h tak samo mi sie objawia :( do tego jeszcze taki jakby paraliż który uniemozliwia normalne poruszanie się :( to psychika trzeba to zwalczyć, starać sie myśleć o czymś innym, ciężko w moim przypadku ale staram sie , po jakims czasie przechodzi.

Gość kawka ewka
cholera ja mam tak samo i też nie wiem co robić:-(

Gość misiaczek30
macie nerwice lekowe, smigajcie do psychologa

Gość aśkaa
hej ja mam podobnie bije sie ciemności napadu na dom i psów i duchów masakra

Gość firefoxona
domowe sposoby nic nie dają, doraźnie możesz stosować hydroksyzynę, xanax, relanium, zomieren - ale to na receptę, możesz isć do rodzinnego to Ci przepisze. A z leków bez recepty to na mnie dość dobrze działa validol - wiadomo, że nie jest tak dobry jak leki na receptę ale mnie uspokaja a mam nerwice od 12 lat. Nie kupuj żadnych persenów bo to gówno nie działa. Jak bierze Cię atak to ochlap buzię zimną wodą, wypij szklankę wody, włącz fajny film albo wyjdź na spacer. Mów sobie też "to tylko lęk, nic mi nie grozi, nie mam powodów do obaw i lęków" - jak sobie uświadomisz, że to tylko atak nerwicy to powinno odpuscic, na mnie to działa

Gość aśkaa
ale autorce nie chodzi o ATAK tylko o lęk ona pewnie jest spokojna i wyciszona tak mysle i obawia sie ze cos sie jej przytrafi ??

Gość aśkaa
ja tak mam od roku przez IMPLANT ANTYKONCEPCYJNY i jak zmarł mi tata !!!!!!!ale implanta wyjełam 2 tyg temu w wracam do normy

Gość gość
Polecam artykuł http://psychiatrawarszawa.com.pl/lek jeśli ktoś cierpi na stany lękowe, to powinien go zainteresować. Też na to cierpiałam, ale podjęłam terapie i jest już o wiele lepiej. Nie ma się czego wstydzić i trzeba to leczyć.

Gość Basia951
Wizyta u psychologa, radzę jak najlepiej. Ja korzystałam z pomocy poradni wrocławskiej http://psycholog-ms.pl/poradnia/ z podobnym problemem się borykałam. Leki nie pomogły, dopiero pomoc dobrego psychologa.