Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda brunetkaaa

Czy jest tu jakaś fryzjerka? Kłopot z włosami:/

Polecane posty

Gość ruda brunetkaaa

Hej, wlasnie sobie skrzywdzilam wlosy:> Mój naturalny kolor włosow to brąz. Generalnie ich nie farbuję, są naturalne, jednak jakiś czas temu (ze 2, 3 miechy) farbowałam zmywalnym szamponem koloryzującym na kolor również brązowy, tak dla dodania blasku. Generalnie kolor powinien się już dawno zmyć, nie widziałam tego, bo jest praktycznie identyczny jak moje naturalne. Ostatnio naszły mnie chęci na zmiany, i postanowiłam, że zostanę blondynką:) Tak więc dzisiaj potraktowałam włosy rozjaśniaczem, coby łatwiej było farbnąć na blond. No i efekt mam taki, że na czubku głowy mam blond, który stopniowo przechodzi w rudy, a reszta włosów została nienaruszona, czyli w brązie :) Wyglądam po prostu genialnie:D Wyszło na to że szampon ni chuja się nie zmył i teraz mam problem. Co dalej? Nie chce isc do fryzjera, bo nie mam kasy na to. Czy moge sobie sama nalozyc dekoloryzator? Co moge zrobic, zeby rozjasnic reszte wlosow?

Gość ruda brunetkaaa
Dodam, że wlosy mam dosc dlugie, w polowie drogi miedzy lopatkami a pasem:>

Gość ruda brunetkaaa
upup bardzo prosze o rade:)

Gość babelekOOOooooOOoOOOOO
musisz iść koniecznie do fryzjera i tam zrobić z tym porządek specjalnymi farbami, sama lepiej nie kombinuj bo pogorszysz

Gość zamiast tradycyjnego
dekoloryzatora zrób papkę rozjaśniającą. W równych porcjach zmieszaj rozjaśniacz, szampon i odżywkę. Omijając te odrosty które wyszły jasne nałóż papke na 15-20 min

Gość kaszanka z cebulka
Naloz dekoloryzator ale omin odrost, przy czym nie nakladaj utleniacza tylko D E K O L O R Y Z A T O R. Jak sciagniesz kolor to zafarbuj cale wlosy na zadany kolor. Przy czym musisz od razu zaopatrzyc sie w dobra odzywke bo bedziesz miala duze problemy z rozczesywaniem. Trudno tez jest cos doradzic bo nie wiadomo o ile tonow chcesz zejsc z dlugosci i koncow. Pamietaj ze dekoloryzatory sciagaja tylko do ilustam tonow.

Gość kaszanka z cebulka
W profesjonalnych salonach l'oreal uzywaja substancji o nazwie EFASSOR, to by Ci pewnie pomoglo, ale ja nie mam pojecia czy to sie da kupic w sklepach. Sprawdz.

nic sama nie rozjaśniaj, bo spalisz włosy, wróć lepiej do ciemnego koloru-wiem , co mówie, bo od lat rozjaśniam włosy-inny kolor mi nie pasuje bo mam jasna karnację, oczy jeśli naturalne masz ciemne to moze spróbuj np. ciemna czekoladę czy coś w tym stylu, ale u fryzjera, on równomiernie nałoży farbę samodzielne rozjaśnianie może jedynie wymusić konieczność sciecia włosów, które spalisz

Gość kaszanka z cebulka
Przy czym od razu sie przygotuj na to ze blond na D i K bedzie mial zlocisty odciemn ( czyli lekko rudawy)

Gość ruda brunetkaaa
Nie no pierdolnę sobie platynę:D Jasne że jakis ciemniejszy blond bym chciala na pocztek, cale zycie bylam brunetka, nie chce doznac szoku:> Na te chwile chcialabym zeby wlosy uzyskaly jednolity kolor po prostu, bo poki co wygladam jak krowa w łaty:) Najlepiej tak jasniejszy, zeby potem chwicil ten blond za jakis czas, tak na sylwestra chcialabym miec gotowe juz, wiec moge poczekac z farbowaniem ze 2/3 tygodnie, zeby sobie odpoczely. Con do tej papki rozjasniajacej (rozjasniacz, szampon, odzywka) to takie cos podziala? Probowalas tego? Bo az mi sie nie chce wierzyc? Na farbowanych wlosach?

Gość kaszanka z cebulka
Nie radze na tak zdekoloryzowane wlosy nakladac ciemnej farby bo Ci nie chwyci rowno. czy tak czy siak musisz najpierw wyrownac kolor. Jestem fryzjerka.

Gość ruda brunetkaaa
Babelek, ja je wlasnie juz rozjasnilam sama, tylko nie zszedl mi kolorponizej ucha, ten zafarbowany szamponem. Generalnie wlosy jesli chodzi o jakosc to wygladaja ok. Dlatego chce sciagnac ten kolor .

rozjaśniacz spala włosy-wnika głeboko we włosy i pozbawia je pigmentu-uważaj, lepiej idz do fryzjera

Gość zamiast tradycyjnego
taki sposób zapodała mi moja fryzjerka która farbowała włosy na czarno i żeby nie zniszczyć ich dekoloryzatorem zrobiła taką papkę i w ten sposób rozjaśniła wlosy a później położyła farbę w kolorze jaki chciała uzyskac

włos im dalej od głowy trym silniej "łapie" farbęi dlatego nie chce zejść jeśli zależy ci na włosach to idz do fryzjera i nie kombinuj, szkoda długich włosów

Gość kaszanka z cebulka
Papke odradzam! Ale rob jak chcesz.

no tak tylko robiła to fryzjerka-a nie ktos domowy eksperyment

Gość ruda brunetkaaa
Babaelek, ja juz nie chce rozjasniacza tylko dekoloryzator!

Gość ruda brunetkaaa
Kaszanka mi sie wydaje ze taka papka by nawet nie zadzialala:> Dzieki za rade, ale wole nie ryzykowac, szkoda mi dlugich wlosow, ktore jeszcze sa grube i ladne:> Poza obecnym kolorem :P Moze kupie jakis dekoloryzator co polecilas i pojde z tym do kolezanki fryzjerki, moze mi po kosztach zrobi, bo az sie boje teraz eksperymentowac:/

nie wiem jak działa dekoloryzator więc nic nie doradzę

Gość kaszanka z cebulka
Sciagnij kolor z dlugosci i koncow i potem farba chwyci rownomiernie. Nakladaj farbe najpierw na odrost a po nalozeniu na odrost od razu przeciagaj na dlugosc i konce. Oczywiscie radzilabym Ci isc do fryzjerki.

Gość ruda brunetkaaa
Ech no wiem wiem, jakbym miala kaske, to juz bym siedziala u fryzjera. Ale slabo, opony trza kupic zimowe:P Teraz musze sobie jakos sama poradzic, dlatego pytam:) To mowisz, dekoloryzator, bez utleniacza, jak znajde to efassor. A potem farba. Sprobuje znalezc wlasnie taki profeszjonal na necie :)

Kaszanka moze ty mi pomożesz. Moj kolor to ciemny blond przez pare miesiecy uzywałam farby w kolorze złociste tofi pozniej położyłam naturalny brąz niestesty wyszedł czarny. Kolor troche sie zmył jednak mam rubinowe refleksy w świetle. Kupiłam EFASSOR dwie saszetki, jednak nie wiem jak tego urzyc i jak długo trzymac a przede wszystkim co z 1cm odrostami, na nie tez go położyc?? Bo z tego co wyczytałam powinno sie zaczac od końcówek nakładanie. A i jak rozrobic tenefassor?

Gość karooolciagam
Witam;) ja miałam również problem taki z włosami, ale udałam się do fryzjera po porade tak naprawde i jestem bardzo zadowolona, i jestem pewna że do nich napewno jeszcze nie raz pójde! Nawet zakupiłam sobie karte B&H(www.bhclub.pl) i wszystko mam w rabacie:D:D

hej są dwa wyjscia... jesli chcesz mniec ciemniejszy kolor mozesz sobie kupic farbe i pofarbowac w domu ale niestety jak chcesz doprowadzic włosy bląd do dobrego stanu musisz isc do fryziera który dobbierze odpowiednia płukanke (lub ponownie delikatnie podjasni) a nastepnie pofarbuje podzrawiam :)

pomocy!!!!! potrzebuje porady Witam , pierwszy raz do was zaglądam , myslałam, że wpisując hasło w google wyswietli mi się informacja której poszukuję, ale niestety Piszecie tu o różnych specyfikach , czy któraś z koleżanek mogłaby mnie oświecić i napisać czy Dogłębnie Wzmacniająca Maska do Włosów Vatika może byc stosowana przy włosach farbowanych? Chodzi mi o to czy farba chemiczna przyjmie się na włosach po stosowaniu tej maski , ponieważ ma składnik henny . proszę o pomoc pozdrawiam marika

I PYTANIE DO FRYZJERKI:) marika pisze: 8 maja 2012 o 06:21 witam , może szczegółowo napisze:) moje natyralne włosy to kolor sredni ciemny blond, cos w tym stylu, wcześniej farbowałam włosy w odcieniach czerwieni, po wypłukaniu koloru zrobiłam kąpiel rozjaśniającą i położyłam farbe 8/44 wyszła za jasna i później położyłam 7,44-35 ml i 8,44-15ml i niestety nie pokryło równomiernie włosów i odrosty mam marchewkowe a końce ciemniejsze . Chciałam zrobić prepigmenttacje aby pokryc włosy jednolicie farba 7/44 i 8/44 z przewaga 7,44 ponieważ lepiej mi w ciemniejszych rudościach. dodam że mam cienki włos a nie gesty i gruby!!!!a oxy było 6% zastanawiam sie również nad dodaniem pigmentu złotego badz lub użycie farby ,7,34 z domieszką złotego bo chyba ten kolor bardziej wpada w rudość a 7,44 miedź!!! . Jeśli chodzi o uzyskanie efektu końcowego to podaje link to jest to co chce uzyskać:) bardzo prosze o pomoc chyba wszystko jasno wyszczególniłam http://stylio.pl/duze-zdjecia/hayley-williamswlosy-/196416

hej marika39 podaj proszę jeszcze raz link do strony bo niestety sie nie otwiera. Jak zobacze jaki chcesz uzyskac efekt napisze Ci co musisz zrobic :) farby które masz są to farby fryzierskie czy jakies ze sklepu ?

musisz mi napisac jeszcze z jakiej firmy ta farba bo kazda farba 7.44 ma troche inny odcień