Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ToksycznaKobita

Jaie obowązki powinna miec gimnazjalistka??

Polecane posty

Moja cór przyszywana (I gimn) marudzi ze ma zbyt wiele obiązkow, ja uwazam ze to nie jest az ponad jej siły.Wymieniam.Po szkole to .Obranie i wstawienie ziemniaków,poscieranie kurzy i podokurzanie w calym domu,zmycie podlogi w salonie i w przedpokoju, pomycie naczyc po obiedzie, wyniesienie smieci , porządek w swoich szafkach i półkach u siebie, a i jeszcze mycie okien w swoi pokoiku (raz w miesiącu) .No i co sobota szorowanie lazienki całej.Czy waszym zdaniem sa to zbyt wygórowane obowiązki??jesli naprawde jest ich za duzo to mogę jej kika rzeczy odpuscic, ale uwazam ze to nie jest az tak wiele.Wypowiedzcie sie obiektywnie czy faktycznie troche za wiele ma tych obowiązkow czy moze w normie ???Co wy na to??

Gość asojvcfv
eee to prowo ? a ty co robisz w domu oprocz tego, ze jestes toksyczna ?

Gość Templar
a ma czas się wysrać ?

Gość wannika
tak zdecydowanie za duzo, ok ziemiaki moze obierac ,tez musialam, ale potem jescze naczynia myc??? i odkurzac w calym domu!!! za duzo albo rybki albo akwarium

Gość 12345u473490
jak moja stara a pozniej lazila i pierdolila e ona tyleeeeeee sprzata tyle gotujeeeeeee bieeeeeeeeeedna a siedziala i jarałą slugi albo przychodziła na gotowe;]

Gość wannika
albo tak by starczylo: -po szkole ziemiaki -powycierac kurze -i utrzymac porzadek w swoim pokoju ______________________________ w sobote: tylko lazienka!!!

ale ja nie marudze, zawsze umiem docenic i pochwalic zamiast krytykować.Wiec pytam sie czy z niektorych rzeczy jej odpuscic czy moze to nie jest tak wiele jak na jej wiek

Gość wannika
a okna starczy raz na dwa miesiace myc

Gość kaszanka z cebulka
Za duzo. Nie przesadzaj.

Gość wannika
a ile ma lat???

Gość ssssssssssssssmakija
Ja jako gimnazjalistka miałam się uczyć ;p Wiec nie robiłam w domu nic jeżeli przynosiłam dobre stopnie. Czasem pomogłam mamie wynisc śmiecie jak wychodziłam albo robiłam zakupy. Jak zle - to taka kara jak napisałaś, czyli sprzatanie mieszkania, zmywanie, odkurzanie, szorowanie. brrr.!

Gość wannika
dopiero 13 lat i ty jej tyle obowiazkow wcislas...a swoim dziecia tez kazesz tyle robic??? nie kochasz jej?

mają zmiany co tygodniowe ale oni są starsi więc nie narzekają zbytnio na skale obowiązkow,ona niekiedy nosa marszczy ,w jakims stopniu ja rozumiem dlatego mam dylemat czy na jej wiek to nie jest zbyt wiele

Gość wredna menda
Nie jestem za tym, by dzieciaki nic w domu nie robiły, ale młoda chyba ma trochę za dużo tego. Ziemniaki - tak, dbanie o porządek w swoim pokoju - tak, śmieci - tak, zmywanie codziennie - nie, raz, albo dwa razy w tygodniu wystarczy, łazienka co sobotę - no nie wiem, moze co drugą? A codzienne odkurzanie i mycie chaty - za dużo! Odkurzanie zostawiłabym i wystarczy. Takie jest moje zdanie. Inni też tyle mają obowiązków w domu?

Moim zdaniem dzieci powinny mieć obowiązki w domu i nie ma znaczenia czy przynosi piątki czy dwóje. Ale obowiązki powinny sprawiedliwie rozłożone po wszystkich osobach w rodzinie.

Gość 12345u473490
no przegiełas;] wlasciwie robi wszytsko ma diopiero 13 lat a musi robic wszytsko orpcz prania prasowania i juz nawet polowe obiadu gotuje daj dziecku zyc niewiem czy wiesz ale w tym wieku orgaznim przez burze hormonów jest najzwyczajniej zmeczony wiec nie przesadzasz? 8 h w szkole sprztanie gotowanie nauka w domu i jeszcze jak ma jakiekolwiek zajecia pozalecyjne to funkcjonuje jak dorosła totalna głupota

mysle aby wprowadzic jej tylko scieranie kurzy i odkurzanie w calym domu , i trzymanie porządku w swoim pokoju.(i łazienka gdy jej bedzie kolej)A smieciami to niech chłopy sie zajmują

Może koleżanki w szkole opowiadają jej, że one, poza nauką, nic w domu nie robią. Wszystko robi mama lub gosposia.

Gość kurnaaaa s
co ty tak z tym sprzatniem :o biedne dziecko, to moze plac jej chociaz za godz pracy 🖐️

Gość kurnaaaa s
a tak na marginesie co Ty robisz ?

Gość 12345u473490
no jakto co:D poucza córke ipokazuje palcem kurz:D normalnie jestes moja matką!;p

Gość wannika
wlasnie co ty robisz pracujesz???

ja pracuje po 12 godz,zazwyzaj mąż zawsze wczesniej wraca odemnie z pracy d domu i jej wczyms pomoze albo wyreczy .Jesli naprawde jest to zaduzo jak na jej wiek to nie ma problemu aby z niej kilka rzezy zciągnąć,ylam ciekawa jak wy odbieracie to,czy faktycznie zawygórowane oczekiwania wobec niej zostaly nalozone

czyli w jednym tygodniu młoda ma ostry zapieprzy i mniej czasu na naukę, stąd i kapę może przynieść zrób jakiś normalny grafik moja na zmianę z bratem mają kundlicę wyprowadzać, odkurzyć, rozładować zmywarę, czasem zmyć podłogi, kurze przetrzeć, przy gotowaniu też maja pomagać wszystko po to, żeby nie zrobić z nich kalek życiowych no ale u mnie nie je się z podłogi tylko z talerzy więc błyszczeć nie musi i nie trzęsę się nad każdym paproszkiem

Gość kurnaaaa s
wy tak codziennie odkurzacie i myjecie podloge ?? ja tak robie ale mam tu 20 psow w domu wiec jest po kim :classic_cool: daj mlodej wiecej luzu