Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo prosze o pomoc

czy jest na sali lekarz? pytanie o WZW B

Polecane posty

dziewczynko z gaju wg Ciebie co powinnam zrobić w tej syt.? czy on ma prawo mi odmówić?

A swoją drogą, to praktycznie nigdy nie powtarza się szczepienia. W określonych ściśle przypadkach powtarza się przez zabiegiem chirurgicznym ale nie wcześniej niż 15 lat po szczepinium a u ciebie minęło chyba 14 o ile dobrze pamietam. Poza tym zrób sobie badanie na miano przeciwciał antyHBs kosztuje coś koło 25zł i wykaże ci czy jest potrzeba powtórzenia dawki. Później możesz iść do tego cwanego lekarza i mu papierek przedstawić. Zawsze to taniej niż przyjąć szczepionkę, które może być totalnie zbędna.

dziewczynko ale ja robiłam te przeciwciała ( 33zł to gówno kosztowało) i wyszły ujemne. nawet pani doktor powiedziała ze jak mu to pokażę to na pewno się czepi i odmówi wycięcia....

dziewczynko to co robić? a jak powie ze nie zrobi bez szczepienia to mam się z nim kłócić?

Skoro wyszły ujemne, to idź do gościa i pokaż mu wynik. Każdy lekarz wie, że przy ujemnym wyniku nie trzeba robić dodatkowego szczepienia. Gdyby wyszedł ci wynik dodatni, ale poniżej 10UI/ml wtedy dostalabyś dawkę przypominającą ale nigdy całego cyklu. Jakiś dziwny ten twój lekarz...

Ja bym poprosiła kierownika danej placówki i złożyła skargę na lekarza. bo nie ma prawa ci odmówić. To nie jest np otwarcie jamy brzusznej, tylko zabieg który zajmie mu 5-7 minut, a ty nie masz zadnych przeciwskazań do jego wykonania.

ja piernicze:( dziewczynko a myslisz ze mogłabym sama w domu sobie to wyciąć? to jest małe, widziałam w aptece takie jednorazowe skalpele chirurgiczne,przyłoże sobie coś zimnego i drachne i po krzyku. ludzie gorsze rzeczy robią, sznyty nie sznyty...w sumie to nie jest jakas wielka filozofia. ten lekarz sam mówił ze to minutę trwa bo tylko naciąć...i już. szybko zrobi mi się skrzep bo mam bardzo wysokie trombocyty i nie mam problemu z zadnymi ranami itd...myślisz ze mogę to zrobić sama?

i nie żartuję teraz tylko pytam jak lekarza czy to jest na tyle mało skomplikowane ze moge to zrobić sama. bo raczej niczym nie grozi, w końcu to mała ranka, czasami człowiek się wywali i większą sobie krzywde zrobi, może się poranić niż wycięcie 4 mm pieprzyka

Nie jestem dermatologiem i nie wiem jakie mogą być komplikacje gdybyś próbowała sama to wyciąć ale nie próbuj tego w domu. Każdy zabieg niesie ze sobą ryzyko, więc to zły pomysł. Gdyby każdy mógł sobie sam wycinać różne znamiona, to niepotrzebni byliby lekarze. Nie wiem czy miałaś już kiedyś coś wycinane, ale uwierz mi że bez znieczulenia nie wytniesz tego :)

dlaczego? aż tak boli? niektórzy sobie łapy charatają i żyją:P w liceum sobie z koleżankami same przekłuwałyśmy pępki i dało sie wytrzymać a jest to nieporównywalnie głębsza ingerencja niż takie draśnięcie własciwie na powierzchni skóry

też pozdrawiam i dzięki za poświęcony czas!

heh, chyba nie mam wyboru i musze sobie to wyobrazić;)