Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde no nie strzymam

Ósemki mi wychodzą i boli jak cholera!! Jakieś porady jak pozbyć się bólu?

Polecane posty

Gość kurde no nie strzymam

Strasznie mnie dziąsła bolą przy jedzeniu i potem ten ból pozostaje na kilka godzin taki pulsujący. Macie jakieś sposoby na uśmierzenie go?

Kłamiecie!!! Nie mogą Kafeteriankom rosnąć zęby mądrości :D🖐️

Oj mi tez juz sie wyrzyna z dziąsła, i mam wrazenie ze spuchlo mi tam dziaslo. Podobno bywaja z nimi problemy,ze krzywo rosna-wtedy sie je usuwa. Niestety nie mam rady dla ciebie ;-/ Ale tez chetnie przeczytam jak ktos cos poradzi

Ból można zwalczyć tylko tabletkami, które - nawiasem mówiąc - mnie nie pomagają na ten ból. Dlatego ludzie je sobie wyrywają, żeby zaoszczędzić bólu.

Gość też tak miałammmmm
w aptece można dostać żel na stany zapalne dziąseł i rozpulchnianie, nie pamiętam nazwy

Mnie się dolne ósemki w szczęce nie mieściły i zapalenie ucha mi się robiło, jedną wyrwałam i problem z głowy. Ale ból był taki że chciałam sobie głowę uciąć.

Gość desperatka....................
dalacin c polecam mi pomagal i to bardzo

witaj stomatoloszka:) oj wiem co to za bol . mi ostatnia osemka wyrosla miesiac temu a najgorsze jest to ze wsunela mi sie na siodemke i tak mnie bolalo , ketonal setka pomogl ... 2 tygodnie wylam z bolu ... czekac czekac ....az wyrosnie

Gość do stomatologa
do stomatologa -posmaruje lekiem znieczulającym .

stomatoloszka ja mam juz 4 osemki ta ostatnia jeszcze jest niska .. ale juz mnie zadna z nich nie boli i w sumie nie przeszkadza .. gorzej bedzie jak ta czwarta osemka zacznie sie rozrastac to nie wiem jak ja buzie zamkne.. wszystkie trzeba usuwac???

są różne szkoły i teorie. Ale myślę że im wcześniej się to usunie, tym lepiej. Ósemki potrafią np z pięknego równego uzębienia zrobić coś takiego: http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=479 dlatego właśnie zawsze sprawdza się przed wykonaniem aparatu ortodontycznego czy nie ma zawiązków korzeni

Gość hrjyikfhmngfbvgdscfDWR
mnie jak wyrosly to musialam wyrwac z powodu szczekoscisku:)

Gość co wy pierdolicie
jaki dentysta, jaki stomatolog? Przecież ją dziąsła bolą. Jeśli Ci te zęby nie wyszły, to tylko chirurg!! Zapewne rosną wszerz.. Ja póki co te bóle staram się...przeczekać;)

i to te osemki tak je wypychaja.?? Ja cie krece .. szok .. ale ze taka poprawa po aparacie jakos wczesniej nie bylam za bardzo przekonana .. ja mam jedynke jedna wysunieta dwojke krzywa ile kosztowalo by mnie wiecej na gore zalozyc aparat?

Tak, ósemki potrafią zdziałać cuda-ku przerażeniu właściciela Co do ceny nikt Ci tego przez internet nie powie-ceny są zróżnicowane, oprócz tego każdy przypadek ortodontyczny rozważa się indywidualnie Poza tym wklejone przeze mnie zdjęcie to po prostu obraz krzywych zębów, nie koniecznie wywołany przez 8, ale chodziło o zobrazowanie dobitne

Gość gość
Ja mam ten problem od tygodnia i o dziwo bardzo pomaga mi PARACETAMOL do 15 minut ból znika i mam spokój na 6 godzin.

Gość gość
Ósemki można usunąć chirurgicznie jeśli nie są widoczne. Po zabiegu jest to duży ból ale trwa max do 5 dni . Na ból polecam Nimesil. Odpowiadając na temat aparatu. Tak, robi cuda ! W 2 tyg nie ma szans żeby coś załatwić. Jakbym miała podac cene to mniej więcej ok. 1600zl za jeden łuk