Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowy na saganie

madre panie doradzcie

Polecane posty

Gość zdrowy na saganie

sprawa jest skomplikowana. jestem jedynem synem spadkobierca, rodzice od jakiegos czasu gadaja zeby przepisac swoj dom na mnie, jakos unikalem tematu bo mam swoj domek. ale sytuacja staneła na ostrzu noza i chyba idziemy do notariusza we wtorek. zona nalega zeby dom zostal przepisany na nia i namnie. rodzice chca zaby majatek na ktory pracowali cale zycie był na ich syna a nie na obca im osobe (tak mi tłumacza). dlamnie to rybka tylko ja wytłumaczyc zonie na spokojnie zeby nie wywołac jakiejs wojny rodzinnej. ona nic nie wie ze we wtorek szykuje sie moja wizyta u notariusza, niewiem jak powiem jej po fakcie to powie ze zatajam i wogle, moge powiedizec dzis ale jak.....

Gość śledź w śmietanie
zona nalega zeby dom zostal przepisany na nia i namnie. komu nalega? Tobie? Nie ty jestes darczyńcą, więc jakby nie ten adres obrała..

Gość zdrowy na saganie
wiem wiem ale we wtorek sprawa bedezie zamknieta. albo bede pomowiony o zatajanie przed zona i grom wie co, albo trzeba jej jakos delikatnie powiedizec ...

no wiesz, nie Ty o tym decydujesz, do Ciebie nie moze miec pretensji, rodzice przepisuja dom komu chcą. nie rozumiem jak ona moze CHCIEC zeby dom byl na was, chciec to ona sobie moze

Gość zdrowy na saganie
100 % racji sledziu .

powiedz prawde, ze nie miales na to wpływu, rodzice zdecydowali ze chca dom przekazac tylko dla Ciebie i tyle

Gość zdrowy na saganie
dagna ale z babami jest inaczej, ja to mam gdzies co komu jej rodzice zapisza bo mi to lata. ale tu wiesz a bo zostane z niczym jak cos, a co z dziecmi. ale logicznie rozkminiajac przepisujac ten majatek dalej na bank nie zapisze go zieciowi tylko corce ... ktorejs.

Gość śledź w śmietanie
100 % racji sledziu . I to własnie powinienes jej powiedzieć :)

Gość velganova
ale masz problem, jak rodzice zejdą, dopiszesz zonę do majątku i tyle

Gość rodzice przepisują
na ciebie i koniec kropka. Żonie powiedz ze we wtorek idziecie do notariusza, bo rodzice przepisują na ciebie dom i temat zamkniety. Wygląda to tak jakby ona chciała zeby kowal piekł chleb, a niech sobie chce.

Gość zdrowy na saganie
a no włanie bo tu ciekawostka... spisalismy miesiac temi intercyze pomałzenska. rozwodzic sie nei mam zamiaru mam 2 sliczne cory.

no wiesz to jak twoja zona chce takze miec cos z tej chatki to niech ona pogada z twoimi rodzicami, no bo tak to jestes miedzy mlotem a kowadlem. a jesli macie dzieci to niech twoi rodzice zapisza na wnuki i po klopocie

Gość zdrowy na saganie
ok thx wszystkim w szczegolnosci dla sledzia bo taka bedzie odpowiedz.... idz gadaj z tesciami jak chcesz miec na siebie, chata nie moja niech pisza na kogo chca.

powiedz, że przepisuja tylko na Ciebie, bo to mniejsze koszty :) i trzeba to zrobić szybko bo od nowego roku znów sie szykują zmiany w tej sprawie :)