Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nulka30

reklamacja allegro

Polecane posty

Witajcie, nie wiem co robić mam nadzieję, że mi pomożecie. Zamowiłam na allegro pasek do spodni za 140 zeta. Miał być prezentem. Na zdjęciu był on z opakowaniem oryginalnym i metką. Dostałam pasek (pomijam fakt po 2 tygodniach oczekiwania na niego) bez opakowania i metki, taki 'goły'. Oczywiście nie dam takiego komuś w prezencie. Napisałam już do sprzedawcy dlaczego pasek jest bez opak. i metki, odpowiedzi nie dostałam. stąd moje pytanie co w tej sytuacji powinnam zrobić -odesłać go spowrotem, czy może coś innego ?

Gość a ja.....
kupowałam od firmy? Jeśli tak, to udaj się do rzecznika szybko ich naprostuje. Jeśli szarak, to tylko sąd. Wcześniej spróbuj nawiązać kontakt. Zadzwoń, bo nie ma sensu wysyłać, jeśli nie odbiorą paczki i poniesiesz niepotrzebne koszty. Prawa do reklamacji nikt nie może Ci odmówić. To teoria, a w praktyce bywa różnie

to nie była firma, tylko zwykły sprzedawca. czy może zacząć spór transakcyjny ?

albo napisac do niego jeszcze raz z informacja ze jesli nie podesle mi opakowania to zdecyduje sie na bardziej radykalne kroki.

Gość a ja.....
spór nic nie daje, bo all i tak po tych 30dniach wyśle Cię do sądu. Spróbuj jeszcze telefonicznie, bo np. w zeszłym tyg. chyba 4 dni, nie dochodziły maile z allegro. Jeśli pisałaś przez "Zadaj pytanie sprzedającemu", to mógł nie dostać. Na przyszłość kupuj od firm zamiast szarej strefy, bo bardzo łatwo dochodzić swoich praw.