Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania18236

mały TATUAŻ !! doświadczeni pomocy !!

Polecane posty

Gość mam tattoo
jeśli tatuazysta jest dobry to będzie to zrobione prawie z laserową precyzją...te kąty tu są niedokładnie zrobione,jak rozlane a powinny byc ostre...ale powiem szczerze ze nie podoba mi się ta gwiazdka,jej wykonanie

Gość hania18236
Dobra Kochani narazie dziękuję za wszystkie rady, porady i wskazówki:* będę na niego uważać bardzo. Odezwę się wieczorem tutaj, może ktoś z Was będzie :) Papa i dziękuję za odpowiedzi !! Aha no i wrzucę zdjęcie ;*

To nie chodzi o wprawioną rękę. dom to nie salon tatuażu - sanepid nie robi nalotów kontrolnych, nie jest aż tak higienicznie. Nie przejmuj się - pewnie po prostu podrażniłaś te rogi. Dbaj tak jak wcześniej. Na pocieszenie dodam, że ja też miałam problem z kawałkiem tatuażu który był na delikatnej skórze i w takim miejscu, że cały czas coś go "ruszało". Mimo to zagoił się w niecały tydzień i nadal ma się dobrze ;)

Gość mam tattoo
wrzu taką fotkę na której będzie dobrze widać kąty gwiazdki

Gość hania18236
http://imageshack.us/g/560/asasqt.jpg/ tutaj są fotki po wieczornym przemyciu tatuażu.. rogi całkiem straciły czarny kolor, środek zrobił się praktycznie w 80% jasny:( Czy to z mojej winy, czy to normalne? Odpadł kawałek skóry z tuszem, tak jakby hmm rozmiękczony Czy to z mojej winy się tak stało?? Czy to nadaje się do poprawki? dodam że gwiazdka miała wyglądać jak ta tutaj u samej góry cieniowana http://tatuaze.tv/upload/foto/0/12850748291.jpg

Gość Pomijam juz nawet fakt
że nie podoba mi się wzór, to musze stwierdzic ze ktos spieprzyl robote i masz tatuaz wyglądający jakby Ci go ktoś długopisem narysował. Obserwuj i przemywaj, zobacz jak bedzie wyglądał po zagojeniu, ale ja tego specjalnie optymistycznie nie widzę.

Gość hania18236
dlaczego "ze ktos spieprzyl robote" ??? :( dziewczyna 5 lat pracuje z tattoo i jestem nawet zadowolona z wykonania i ogólnie

Gość hania18236
mój problem polega na tym ze sie stresuje czy dobrze sie wszystko goi:(

Gość pierdolenie
robota spieprzona na 100% 5 lat robi tatuaże? toż to nowicjuszka :o

Faktycznie, tatuaż wygląda kiepsko. Linie są nierówne, cieniowanie tak samo, w jednym miejscu wygląda jakby się za mocno przycisnęła igłę. Nie wygląda na zainfekowany, ale jest naprawdę kiepskie wykonanie.

Gość hania18236
NIe ma opuchlizny żadnej, był lekko zaczerwieniony ten róg dolny, ale już nie jest. Aktualnie skóra zeszła równo z wszystkich rogów i jest taka 'świeża' i błyszcząca w miejscu tatuażu. Ciągle smaruję maścią. Minał tydzień i dwa dni od zrobienia.

Gość hania18236
długo mam smarować maścią jeszcze? W nocy mnie swędzi strasznie ale nie drapię. Przemywam, smaruję maścią- tak jak już napisałam.

Gość hania18236
Dlaczego po skierowanie na wzw typu c? chyba nie jestem chora ?;/

Gość hania18236
aha a to zaczerwienienie rogów pojawiło sie najprawdopodobniej po tym jak jednego dnia podrażniłam rękawem z bluzy. Aktualnie wszystko jest czarno-białe, skóra się 'błyszczy', a ja nadal smaruje maścią.. tak ma być?

Dlaczego po skierowanie na wzw typu c? chyba nie jestem chora ?;/ No właśnie nie wiadomo, wykonywanie tatuażu w takich warunkach jest wysoce nieodpowiedzialne, a do zakażenia WZW C wystarczy kropla krwi tak mała, że nawet jej nie widać

Smaruj jeszcze do końca tygodnia, tak na wszelkie wypadek. Nie wygląda na zainfekowany, ale na Twoim miejscu bałabym się robić w domu. Poza tym wygląda naprawdę na kiepsko wykonany. Za mocno docisnęła kontur i w ogóle nie wycieniowała.

Gość hania18236
to ja już nie wiem czemu to tak wyszło skoro takie dzieła robiła m.in. https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/180400_133740770027200_100001738337639_189321_3492568_n.jpg https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/188628_140976365970307_100001738337639_230657_1439709_n.jpg https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/222142_152512134816730_100001738337639_301616_3956976_n.jpg a takie maleństwo źle zrobiła:( ? chociaż jak się na niego patrzy to nie jest brzydki, nie jest 'powyjeżdżany', kontury są proste, jedynie to cieniowanie rogów takie nijakie... :( Po jakim czasie wogóle można poprawki jakieś robić???

Gość hania18236
ale przecież nie było tam żadnej krwi, jedynie co parę kropelek mojej, a igły miała sterylne, nowe wyciągała jakieś z opakowań, miała rękawiczki, a wszystko odbywało się w pomieszczeniu w domu specjalnie do tego przygotowanym, czyściutkim i bez zbędnych przedmiotów.. to jak mogłoby dojść do zakażenia?? ;/

Gość Gość
Zostaw w spokoju. Z dwa tygodnie miną zanim strupek zejdzie, a dalsze dwa miesiace będzie się skóra łuszczyła. Pamiętam jak całe plecy zjechałem. To był dopiero ból :D

Gość hania18236
we wtorek będzie dwa tygodnie od zrobienia. czasem jeszcze smaruje maścią dla pewności:) czy jak odłozę maść to należy czymś nawilżać tę skórę???

Gość gość
wczoraj robiłam mały tatuaż na karku (4,5/3,5 cm). Po 2 godzinach zdjęłam folię tak jak mi zalecił tatuażysta. Przemywałam o ok. 3 godziny, smaruję alantanem plus. Na noc owinęłam się folią... ale wiadomo że ze względu na położenie tatuażu nie mogłam się owinąć sczelnie, żeby się nie udusić :P Wczoraj tatoo szczypał mnie przez cały dzień, ale dzwoniłam do koleżani która ma kilka dziar i mówiła że to normalne w pierwszym dniu. Dzis też lekko poszczypuje... muszę wyjsć z domu i nie wiem jak go zabezpieczyć. Folia mi się może zwinąć pod ubraniem... a nie mogę jej owinąć tak ściśle jak bym to zrobiła na innej części ciała. może jakieś rady?

Gość gość
Po którym dniu zacznie schodzić skóra a raczej powinna ??w piątek zrobilam tatuaz na nadgarstku i nic sie z nim nie dzieje smaruje alantan plus prawie caly czas

Gość karolinkaa78

a robiłam sama i jest ok,  na zagojonych masz dużo info dokladnego na ten temat szczególnie pielęgnacji itp mam nadzieje ze to ci pomoze