Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania18236

mały TATUAŻ !! doświadczeni pomocy !!

Polecane posty

Gość hania18236

Witam mam mały problem. Tzn we wtorek zrobiłam sobie swój pierwszy tatuaż. Małą gwiazdkę na lewym nadgarstku. Tatuowanie ogólnie nie bolało zbyt strasznie. Odnośnie pielęgnacji zostałam poinformowana, że należy parę razy na dzień przemyć szarym mydłem i posmarować maścią. Teraz jest 4 dzień i dwa rogi owej gwiazdki zaczerwieniły się i teraz nie wiem czy rana się goi? czy coś złego się dzieje? Mam wrażenie jakby odpadły mi kawałeczki naskórka Proszę o pomoc co by to mogło być, bo martwię się, że coś zepsułam:)

zawsze troszke sie luszczy, a zaczerwienienie o niczym jeszcze nie swiadczy, dbaj o tatoo, obserwuj ranke, moze to tylko podraznienie.

Masz tatuaż w takim miejscu, że łatwo podrażnić skórę. Nie musi być zakażenia, obserwuj uważnie i staraj się nie zabrudzić rany. Schodząca skóra to dobry znak - tatuaż się goi. Może niechcący zerwałaś powoli odchodzący naskórek i stąd to zaczerwienienie?

Gość hania18236
Właśnie wczoraj mogłam podrażnić rękawem z bluzy, tak mi się wydaje i może dlatego się zaczerwieniło.. Jak swędzi to też znaczy że się goi, prawda? ogólnie mam kontury czarne, a środek cieniowany i widzę jakby kontury się zabliźniały - takie mam wrażenie no i niepokoją mnie te dwa rogi pocieniowane, które się zaczerwieniły, ale dbam o niego strasznie i gdy tylko jest szansa że mógł się zabrudzić to zaraz przemywam, osuszam i smaruję maścią:) ile czasu może goić się taki mały tatuaż 2cm? Niby wszystko wiem, ale jednak pierwszy to się martwię:)

Około tygodnia. Teraz uważaj bo właśnie będzie skóra schodzić i łatwo można podrażnić. Z opisu wynika, że goi się całkiem nieźle, po prostu miejsce dosyć "problematyczne" - cały czas coś zahacza, cienka skóra itd. rozumiem, że jak osuszasz to nie trzesz, tak?

Gość hania18236
nie, broń boże nie trę, tylko delikatnie osuszam ręcznikiem:) czyli nawet na takim małym skóra się może znacznie łuszczyć i czerwienić? W nocy to nawet mnie swędziało, ale nie drapałam. Opuchlizna zniknęła, kontury się zabliźniają z tego co widzę, zaczyna swędzieć czasem. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej:)

Nawet na takim małym. Ranka jak każda inna, powściekasz się trochę bo to swędzi i ciężko opanować ochotę do oderwania odpadającego naskórka, ale za 3-4 dni będzie już ok :)

Gość hania18236
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy:) A gdy ten tatuaż pokryje naskórek świeży to kolor zblednie? bo narazie jest intensywnie czarny

Gość hania18236
fucksja 876 50zł u dziewczyny, która zrobiła mi go w domu, ale na codzień pracuje w studiu (dorabia w domu, bo ma małe dziecko narazie:) ) tatuaż jest malutki 2cm gwiazdka :) Robota trwała pół godziny, ogólnie ból do zniesienia:)

Gość mam tattoo
obserwuj tattoo bo nie powiniem po takim czasie się czerwienić..no chyba ze go czymś podrazniłas...ja tez mam na nadgarstku i po tygodniu był zagojony...ale czerwony nigdy nie był..mój drugi tatuaz tez nigdy po takim czasie nie zaczerwieniał się...także dbaj o tattoo i uwazaj zeby go nie podrazniaj,w domu podwijaj rękaw

Gość hania18236
Czyli gdy złuszczy się, potem ładnie zagoi i pokryje go świeży naskórek to wtedy już będzie efekt końcowy, tak? bo teraz jeszcze jak mi odpadają kawałeczki maluteńkie to są one czarne, więc leci razem z tuszem w takim razie

Gość mam tattoo
tatuyaz trochę zblednie..nie bedzie juz tak intensywny

Gość hania18236
mam tattoo no własnie chyba musiałam podrażnić go rękawem z bluzy, dlatego w domu chodzę w koszulkach, a jak muszę gdzieś wyjść to wybieram miękką, luźną bluzę.. Minęły 4 dni i tylko dół jest lekko zaczerwieniony, właśnie tk jakby się podrażniło.. Ale staram się dbać o niego naokrągło i nie narażać na zabrudzenia/zakażenia/bakterie itp itd

wiesz, naskórek zabrudził się tuszem w czasie robienia tatuażu. Jak do końca zejdzie Ci skóra (pod tym naskórkiem co sam odpada jest już nowy) zobaczysz efekt końcowy :) Oczywiście, z biegiem lat tatuaże jaśnieją i stają się mniej wyraźne - ale na starość dopiero :P

Gość mam tattoo
także dalej go przemywaj,smaruj i za parę dni będzie wygojony...ale tak całkowicie pokryty naskórkiem będzie dopiero gdzies po miesiącu...zresztą sama zobaczysz bo tatuaz będzie wyglądal jak skóra,nie będzie już miał takiego ''połysku''

Gość hania18236
spoko do starości mi jeszcze daleko:)) Mam zdjęcie, jest niewyraźne bo robione kamerką.. ale może bedziecie wiedziec o co mi chodzi z tymi rogami - oczywiście nie uchwyciłam owego lekkiego zaczerwienienia ;/ http://img194.imageshack.us/img194/466/obraz001ps. jpg usuńcie spację przed jpg:)

Gość mam tattoo
na zdjęciu nie widać zaczerwienienia

Gość hania18236
no własnie nie potrafie go uchwycić ale to w tych dwóch dolnych zaznaczonych rogach. mam nadziej ze to tylko podrażnienie i nic mi sie nie stanie

Gość mam tattoo
na tych rogach to tak jakby ci się tusz rozmazał...kontury są nieostre...za grubo maści może dawalas

Gość hania18236
tzn te rogi tak były zrobione od 'nowości', bo pocieniowane miały być i są .. nie mam pojęcia czy to moja wina czy co:( ale w tych dwóch rogach mi odpadły kawałeczki skórki...

Gość hania18236
postaram się wieczorem zrobić zdjęcie aparatem żeby było dokładnie uchwycone co chcę pokazać. Bo narazie się będę zbierać już z kompa, ale wrócę tu. Więc jest szansa że to moja wina że rogi jaśnieją?::(

To nigdy nie będzie zrobione z laserową precyzją - to skóra. Poczekaj, aż się zagoi i wtedy ocenisz czy jest coś do poprawki, a tatuaż obserwuj i już. I na przyszłość - nigdy nie rób tatuaży w domu.

Gość mam tattoo
bo teraz będą odpadać tzn.tak się złuszczać

Hania - jak skóra się goi to zawsze jaśnieje, tatuaż nigdy nie jest idealnie czarny ;) Koloryt się wyrówna, nie bój się.

Gość hania18236
tzn dziewczyna pracuje na codzień w salonie, znam ją i wiem że jest w tym dobra, tylko aktualnie narzędzia ma w domu z racji tego że zajmuje się dzieckiem malutkim. Ona tatuuje już 5 lat więc napewno jakieś doświadczenie ma.. Może to ja coś zepsułam? :( zaczynam się martwić