Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropkabordo

świąteczne drinki

Polecane posty

Macie jakieś fajne pomysły na fajne drinki świąteczne, np. wino grzane (ja osobiście nie przepadam), coś z nalewkami, na ciepło?

Gość Minka26
Pomysł ciekawy, żeby coś innego podać, zamiast wina i wódki heh Nalewki to chyba tylko takie robione samemu? ja nie potrafię, i nikt w domu na święta nic takiego nie przygotował :( A w sklepach są jakieś gotowe ale nie z tych za kilka zł? heh

z tego co ja się orientuję to bardzo dobre robi Soplica - wiśniowa i orzechowa. Na innym forum znalazłam przepis na połączenie tej orzechowej z likierem czekoladowym i ewentualnie sokiem pomarańczowym. Brzmi świątecznie :) a znacie inne.

A mój ulubiony to wiśniówka z sokiem bananowym. Piję zawsze u znajomej w barze. Może mało "świąteczny" ale pyszny.

Gość Minka26
Nie wiem jak to się stało, że nie próbowałam tej Soplicy - i to są nalewki a nie smakowe wódki? jakoś tak myślałam, że to wódka. A nalewki można podgrzewać? i robić grzańce?

Minka26 to są nalewki - przynajmniej ta wiśniowa i orzechowa. A co do ich podgrzewania no to nie wiem :( ale skoro można np. dodawać je do herbaty to pewnie można, tylko bez gotowania.

Gość Minka26
Aha ok. jeszcze dziś idę na ostatnie zakupy przed Świętami to kupie sobie i coś wymyślę. A z tą wiśniową jakie znacie drinki??

Gość rozrobić pół na pół
ze spirytusem :classic_cool:

Gość Minka26
heh no to po co w ogóle nawleka, może wystarczy spirytus ze szklanką ;) Kupiłam wczoraj na wieczór jednak tylko wiśniową. Ale wszystkich po Wigilii przyjemnie rozgrzała :) nie łączyłam jej z niczym ale już mam kilka pomysłów np. z sokiem z cytryny albo limonki, taki kontrast byłby dobry.

postawiłam na nalewki, szczególne na tę wiśniową a żeby było zabawniej ciotki przyniosły własne z aronii i pigwy.

Gość innnerllla
bardzo dobrym drinkiem świątecznym i co wazne prostym jest cydr lubelski ze szczyptą cynamonu :)