Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allis84

27 dzien cyklu - okresu brak

Polecane posty

Gość Allis84

Dzis przypada mi 27my dzien mojego cyklu. Zazwyczaj okres dostaje miedzy 25-27 dniem. Na razie chyba nie zanosi sie na to zebym dostala,nic nie czuje, chodz tydzien temu mialam bole piersi i podbrzusza. a teraz nic. Wczoraj,czyli w dzien kiedy miesiaczka powinna juz trwac zrobilam test, ktory do 5 min nie wskazywal drugiej kreski, potem go odlozylam i spojrzalam przypadkowo drugi raz z ciekawosci, patrze,a tam druga,blada,cieniutenka kreska. Czy mam sie sugerowac tym testem? no i ten brak miesiaczki, dzis jest ostateczny dzien w moim cyklu bym dostala okres.

Gość Allis84
up

Gość no coz..........
poczekaj jeszcze pare dni, jak masz byc w ciazy, to i tak bedziesz, po co ta panika.

Gość Allis84
Mam nadzieje,ze zdarza sie iz testy klamia po uplywie czasu, i,ze spozniajaca sie miesiaczka nie zawsze swiadczy o ciazy....

Gość domerka
a ja myślę, że jesteś w ciąży, bo gdybyś nie była to druga kreska(nawet najbledsza)nie pojawiłaby się

Gość Allis84
Niewiem jak to jest. ale na opakowaniu mowia,zeby zaprzestac testu po uplywie 10 min, to raczej jest chyba nie wazny wynik po tym czasie. Moze jakas reakcja chemiczna zachodzi?

Gość puśka01937
Kochana spokojnie niepotrzebnie panikujesz:) okres jesli opoznia sie o 1-2dni to nie jest powod do niepokoju . pms byl wiec i @ bedzie ... a na testy to za wczesnie ...

Gość puśka01937
po 10min - nieważny!!!!!!!!!! a jakiej firmy to był test ? czy nie przypadkiem APTEO?

Gość puśka01937
po za tym nie stresuj sie tak bo i jeszcze przez pol roku , ten okres nie przyjdzie... jak bedziesz siala taka panike:D dziewczyno!:)

Gość Allis84
Zrobilam dzis kolejne dwa testy roznych producentow,zeby rozwiac moje watpliwosci. Zrobilam je jak nalezy odczekalam. I wyniki negatywne. Na opakowaniu pisze,ze test jest tak czuly,ze nawet 4 dni przed spodziewana miesiaczka mozna robic. ja natomiast dzis mam drugi dzien spoznienia i przed oczami ten test wczorajszy z blada spozniona kreska :( puśka01937- ten test to firmowy ze sklepu Boots ( sklep w UK) ten za 7 niby ten droszy od standardowego ich.

Gość puśka01937
wiesz powiem ci tak testy robi sie tak 3tyg po stosunku. a nie mozesz isc na b-hcg - ona nie klamie!:D wykrywa nawet najmniejsze stezenie hcg w moczu:D

Gość puśka01937
kuurde , nie w moczu tylko w krwi - przepraszam,:D

A po co robić betę? Spóźnienie jeszcze nie wystąpiło. Powodem do niepokoju jest spóźnienie od dwóch tygodni wzwyż. Autorka nie pisała nic o ryzykownej sytuacji, więc dlaczego podejrzewać ciążę?

Gość puśka01937
no skoro autorka wspomina o t.ciazowych to chyba ma na mysli ciaze tak? wiem ze spozniona miesiaczka nie zawsze musi oznaczac ciaze...

Chyba raczej większość kobiet uważa, że jak do tej pory zawsze miała regularny cykl to tak będzie do końca życia i jakiekolwiek odchylenia od tej normy muszą oznaczać ciążę. 🖐️

Gość Allis84
Przyznaje,ze takie spoznianie pierwszy raz mi sie zdarzylo. Dodam tez,ze mam suchosc w pochwie,czasem bialy sluz ale bardzo malo. nie zanosi sie na okres chyba>? a brzuch mnie boli,ale juz sama niewiem czy z nerw czy na okres czy na ciaze :(

Gość milalkabla
Ale przecież może się spóźnić, to normalne wszystko zależy od hormonów no i stres też na to wpływa. Kilka dni po spodziewanej @ to małe spóźnienie, więc myślę, że nie ma co się martwić tylko czekać, a jeśli Ci to spędza sen z powiek to może kup sobie pre-test on chyba szybciej wykrywa ciążę i może on Cie uspokoi, bo szkoda zdrowia na takie nerwy ;)

Gość Allis84
Sluchajcie, dzis rano zmierzylam temperature bylo 36,6C -idealnie:) potem zrobilam test z porannego moczu- negatywny wynik :) Potem zaczelam miec skurcze podbrzusza :) A potem juz wstalam z lozka i momentalnie poczulam,ze mam okres,patrze i jest!!! Niewiecie nawet jaka to radosc jakbym w lotto wygrala :)

Gość Allis84
Tylko newiem czemu 3 dni spoznienia jest. Moze cos ze mna nietak. te obawy wynikaja ztego,ze zazwyczaj mam wten sam dzien okres.

Gość puśka01937
no widzisz :) a tak panikowałas:D okres nie musi byc idealnie az do dnia , a 3dniowe opoznienie to nie jest powod do paniki:)

Gość Allis84
Puska- pewnie sam stres powodowal to spoznienie. Ostatnio tez duzo spraw pilnych bylo na mojej glowie. Zbil mnie ztropu ten test ciazowy o ktorym wspomnialam w pierwszym poscie, w ktorym pojawila sie druga cienka kreska po oczekiwanym czasie. Jednak strach i wyobrazna ma WIELKIE oczy :) :*

Gość puśka01937
hahaha :) wiesz ja zrobilam test firmy apteo po 3min wyszla mi 2kreska lecz biała .. płakałam jak bóbr , panikowałąm (bo niechce dziecka na razie) poczytałam opinie ludzi na necie o tym tescie a co sie okazalo KAZDEJ WYCHODZILY 2KRESKI NAWET JAK NIE BYLY W CIAZY!!! no ew. mogla byc to kreska fabryczna reagujaca na odczytniki... ale stracha napedzila.. ;)

Gość Allis84
Niewiem na jakej zasadzie dzialaja te testy,ale moim zdanem t druga kreska nnie powinna pojawiac sie nawet po uplywie czasu wyznaczonego przez producenta,poniewaz na moja logike wyglada to tak,ze jesli ten hormon hcg jest wmoczu to tak czy siak powinnen sie objawiac,a jesli go niema to ta kreska niepowinna wogole sie pojawiac,chyba,ze tu zachodza jakes reakcje chemiczne pod wplywem czasu biorac pod uwage tlen, rozchodzace sie zwiazki moczu powoduijac jakis tam odczyn niewlasciwy. Echh wkazdym badz razie niech moj post bedzie tez przestroga o dobrym zabezpieczaniu sie przed stosunkiem,zeby potem uniknac rozczarowan i zaoszczedzic nerwy. Pozdrawiam was wszystkie :)

Gość kasiunia9876
Nie powinnaś się sugerować testem, na który spojrzałaś po pewnym czasie. Ja tak kiedyś zrobiłam i zapłakana pojechałam do apteki po kolejne 3. Każdy wyszedł negatywnie. (okres spóźniał mi się tydzień więc ciąża by wyszła). Zacznij obserwować swoje ciało. Będziesz mogła wychwycić każdą anomalię wcześniej. Np stosuj metodę termiczną. Ja mierzę temperaturę i wyniki sprawdzam dodatkowo mikroskopem owu.