Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca niewiedząca

Pytanie odnosnie testu ciazowego

Polecane posty

Robilam dzisiaj test na poczatku wyszledl niewazny test bo ani jedna kreska sie nie pokazala choc było troszke widac ta co pokazuje ciaze, po jakiejsc godzinie popatrzylam na test a tam dwie kreski, ta co jest zawsze bardzo gruba i czerwona, a ta co wskazuje ciąze jasniutka... musze zrobic jeszcze jeden test jutro rano, ale zastanawiam się czy jest jakas szansa, że to ciąza, czy raczej test na poczatku był niewazny i po prostu pokazał błedny wynik?

Gość musisz powtorzyc test
musisz go powtorzyc, najlepirj z porannego moczu. wynik moze byc ze wzgedu na wczesna ciaze, moze byc tez wadliwy. ale jest szansa ze to ciaza;)

wlasnie ide po dwa testy jeden zrobie zaraz jak wróce, a drugi jutro rano :)

to jak zrobisz je to napisz jak wyszlo. powodzenia! ;D

no i wrócilam zrobiłam teraz, ale nic nie wyszło...no i chyba raczej w tej ciazy nie jestem:( Jeszcze jutro rano zrobie. Z pierwszym dzieckiem 4 dni przed planowaną miesiączka mi wyszedl test od razu. No nic trzeba bedzie sie starac dalej...

Gość ajhdjh
mi wyszedl negatywny wiec go do kosza.po jakiejs pol godz cos innego wyrzucalam no i tak jakos luknelam na tescik a tam dwie kreski :-) ta od ciazy jasniutka ale byla.nastepnego dnia do gina i potwierdzil wczesna ciaze

powtorz go rano, wtedy wynik bedzie najbardziej wiarygodny. Mi tez pierwszy test w dodatku z porannego moczu wyszedl po godzinie(slaba kreseczka), drugi od razu powtorzony negatywny, a 2 dni potem cienka kreseczka ale od razu widoczna. Tak wiec wszystko jest jeszcze mozliwe;)

no zobaczymy jutro sie okaże, kupiłam 3 testy i zobaczymy dzisj jeden jutro nastepny i potem za 2 dni zorbie

dzis juz nie ma co, rano lepiej zrob;D a spoznia ci sie okres, masz jakies inne objawy?

własnie zadnych objawów za bardzo, a co do okresu to dostałam go 3 dni przed terminem , mialam 2 dni z czego drugi dzien to samo plamienie.... i to mi dało do myślenia, bo już byłam pewna jak dostałam okres, że musimy sie starac dalej, a dzisiejdzy poranny test dał mi trochę do myslenie... no i drugi dzisiaj juz zrobiłam, ale nie pokazał nic, zobaczymy jutro i pojutrze

Gość hhhlll
Jak dostałaś okres, to chyba nie masz co się ciąży spodziewac..

zrob jutro, jak wyjdzie negatywnie to powtorz za jakies 2-3 dni a jak ten tez bedzie negatywny to raczej pewne bedzie ze to nie ciaza. Powodzenia! ;)

okres trwa kilka dni, chyba ze u ciebie sie czesciej zdarzaly takie 2 dniowe. Tto moglo byc tylko plamienie a to sie zdarza br czesto w ciazy. Ja dostalam plamien w 2 miesiacu ciazy w czasie kiedy bym miala miec okres, mimo ze w 1 miesiacu ich nie mialam i lekarz mi powiedzial ze to normalne. Tak wiec wszystko jest mozliwe

Gość testująca
Hejka :) Ja jeden test robiłam 2 dni temu ale na wieczór.. po 2 minutach niby było widać cień drugiej kreseczki ale tak słabo widoczny że trzeba było się wpatrywać. Po godzinie była lepiej widoczna. Dziś powtórzyłam test innej firmy. Jestem w 31 dniu cyklu i na początku nic nie było widać, po godzinie niby coś tam widzę ale słabiej niż na tym sprzed dwóch dni. Mam jeszcze jeden test ale stwierdziłam że poczekam kilka dni i zrobię go rano. Objawy: bolące sutki póki co przy dotyku ale już zaczynam czuć ból bez dotykania, wydzielina takiego mlecznego koloru, tempka utrzymująca się na poziomie 37 (normalnie mam 36,6 i nie jestem przeziębiona).. No i te objawy które tłumaczę sobie że wmawiam: mdłości po zjedzeniu czegoś, chęć na słodycze których nie jadłam, bóle głowy, wstręt do alko, nie smakują mi papierosy jak kiedyś.. i o dziwo przed @ zawsze byłam nerwowa a teraz jestem oazą spokoju. Chciałabym żeby tam na dole była malutka fasolka.. ale boję się najbardziej rozczarowania.. Trzymam kciuki za starające się dziewczyny :)

ja na tydz przed zrobiniem testu czulam zmeczenie, bol glowy, lekki bol piersi, nie mialam ochoty na czekollade choc zawsze przed @ mooglam ja jesc w kiilogramach, bylo mi niedobrze jak czulam papierosy, tez sie balam czy nie wmawiam sobie tego bo tak br chcialam dzidziusie ze co miesiac widzialam w sobie wszystkie objawy ;p Trzeba miec nadzieje i sie nie poddawac a wszystko sie uda;)

Gość testująca
Właśnie.. i zapomniałam dodać.. śpię po 10 godzin, a w ciągu dnia zazwyczaj jeszcze sobie drzemki ucinam.. Eh.. jakby fajnie było gdyby na samym początku każda z nas odczuwała to samo. Że nawet testy nie byłyby potrzebne tylko budzisz się i jesteś 100% pewna że to jest to. Ja w sobie też praktycznie co miesiąc dopatrywałam się jakichś objawów i wmawiałam sobie. Tylko teraz czuję coś innego. Więc teraz sobie wmawiam że sobie wmawiam te objawy. Dziwi mnie też że zawsze bolały mnie piersi przed okresem ale całe a nie że same sutki.. Co będzie to będzie.. :) jak nie teraz to innym razem się uda :)

w miesiacu w ktorym zaszlam czulam sie inaczej niz wczesniej, chociaz tak naprawde oco miesiac mialam taki ewrazenie;p 3mam kciuki zeby wam sie tez udalo. Najwazniejsze jest pozytywne myslenie ni zero stresu. Dzidzia sama sobie wybierze kiedy chce przyjsc na swiat, trzeba tylko cierpliwie czekac. Jeszcze raz nie stresowac sie!!!!

Gość testująca
Eh... żeby to tak łatwo było :D Moja koleżanka w 4 tygodniu ciąży robiła 2 testy i jej oba wyszły negatywne. Czuła że cos jest nie tak i dopiero z badania krwi jej wyszło że jest fasolka :D Miała za niskie stężenie betki. Więc wiem że test też raz u jednej wykryje wczesną ciąże.. a inna dowie się w 5 tygodniu ciąży robiąc badania krwi. Każda z nas jest inna :) To proszę trzymać kciuki :)

tak niestety to wkurzajace ze testy sie myla;/ kiedys nie bylo ani testow ani badan i kobiety o ciazy dowiadywaly sie po paru miesiacach;) Bede trzymac, bede ;D

Gość testująca
A ja dam znać.. :) najwyżej jak nie to to trudno.. będzie jeszcze czas na balowanie i wyjazdy :P Tak to sobie tłumaczę ;D

pewnie daj znac;) najwyzej bedziesz miec jeszcze miesiac zeby sie wyszalec i jak ja sobie mowilam-zeby jeszcze pare razy sie piwka napic hehe;) Zycze powodzenia i mam nadzieje ze za albo teraz albo juz za chwile bedziesz nosic malego szkraba w brzuszku;*

Gość testująca
dzięki :D co prawda nie staraliśmy się.. oboje chcemy jeszcze tak z rok czasu sobie dać na szaleństwa póki jesteśmy młodzi :) ale nie zabezpieczamy się, stosujemy stosunek przerywany który wiadomo jak czasem działa.. natomiast jesteśmy świadomi konsekwencji. Więc jeśli dzidzia by była to była by największym szczęściem :)

aha rozumiem;) dla mnie pierwsza ciaza byla wpadka, jednak gdy ja stracilam w 9 tyg to strasznie chcialam znowu byc w ciazy, nic innego nie mialo juz dla mnie znaczenia tylko dzidzia, mimo ze mam tylko 21 lat;) teraz ciesze sie z kazddego dnia i nie moge doczekac sie chwili kiedy ja przytule;)

Gość testująca
a powiedz mi u Ciebie który to już tydzień? :) ale faaajnie masz :D oczywiście z całego serca gratuluje i trzymam kciuki za dzidzie.. najważniejsze żeby rosła zdrowa :)

nie dziekuje zeb nie zapeszyc;) juz 15 tydzien;) chociaz wolalabym juz byc dalej bo przynajmniej mialabym juz brzuszek;D poki co wszystko jest w porzadku i odpukac mam nadzieje ze do konca tak bedzie;)

Gość testująca
aż się buzia sama uśmiecha :) szybko minie... zobaczysz.. :) a ten okres kiedy brzunio rośnie to też niesamowite uczucie musi być.. okres ciąży, poród.. to jak pierwszy raz przytulasz maleństwo.. później karmienie, przewijanie, spacery, obserwacja tego jak rośnie, jak mówi mama.. jak zaczyna chodzić.. no a później... okres buntu, pierwsza miłość, itd.. ŻYCIE! :) a jednak warto :)

Witam. Mam pytanie w niedziele brałam zastrzyk ovitrelle, w poniedziałek miałam robioną inseminację. Dziś zrobiłam test i wyszła mi jedna mocna kreska i druga słaba. Czy jest szansa że jestem w ciąży, czy za wcześnie robiłam test?

warto warto! dla tego jednego usmiechu mozna cale zycie zmienic, wszystko oddac i wiecej juz nie bede pisac na ten temat bosie zaraz porycze ;D (hormony);)

hmm nie wiem jak to jest w przypadku inseminacji, ile czasu musi minac, a kiedy powinnas dostac @? powtorz test dla pewnosci za jakies 2 dni i wtedy bedzie wszystko jasne;)

Miesiączkę powinnam dostać dopiero 12.12, więc ucieszyłam się jak zobaczyłam dwie kreski, ale boje się że to fałszywy alarm dlatego że test robiłam 5 dni po inseminacji.