Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam tego typu...

Jaka drukarka jest lepsza atramentowa czy lasetowa?

Polecane posty

Gość pytanie mam tego typu...

Dlaczego akurat ta?

Gość prawda w oczy kłująca
zalezy ile drukujesz. jak mało to kup atrament, jak duzo to laserową. laserowa jest drozsza, ale e ma tansze tusze i jest ekonomiczniejsza atrmanetowa jest tansza,ale oryginalne tusze są drogie w chuj. dodatkowo z atramentowej kartki się rozmazują, tzn tusz ja mam hp atramentową i kosztowała ona 200 zł, a za komplet oryginalnych tuszy płacę 150 zł :o tusze nie starczają na miesiąc, więc uzupełniam tuszem 90 ml za 30 zł polecam laserowe, slyszalam ze brother jest świetny. w sensie firma taka.

Gość sdhbasjdhLAJSHD
Oczywiście, że laserowa jest lepsza, bo nie dość że ekonomiczniejsza, w dodatku drukowane zdjęcia czy strony mają lepszą jakość. Atramentowa jest tańsza, ale nieekonomiczna w dodatku jakość drukowanych materiałów jest niższej jakości, gdyż drukarki atramentowe są drukarkami natryskowymi i zwyczajnie dlatego :)

dodam jeszcze, ze laserowa szybciej drukuje ;)

Gość gość
"zalezy ile drukujesz. jak mało to kup atrament, jak duzo to laserową."Pozwole sobie nie zgodzić się z tym.Jesli mało i rzadko się drukuje to czesto dysze w atramentowej się zatykaja i sa do wyrzucenia.W takim wypadku lepsza jest laserowa.Jeśli używasz drukarke codziennie ale do jednego czy dwóch wydruków to atramentowa.A jesli drukujesz bardzo dużo i nie potrzebujesz koloru to laserowa.

pierdolenie. ja potrafię drukarki przez 6 miesięcy nie używać i mi się dysze nie zatykają. a miałam już 3. i co ? :o

Laserowa jest dobra jak się drukuje mnóstwo (naprawdę mnóstwo) czarno-białych rzeczy. Atramentowa lepsza we wszystkich innych przypadkach. Kolorowe tonery do laserowej kosztują fortunę i muszą być 4 (czarny, żółty, niebieski, czerwony) , przez co zajmuje takie bydlę mnóstwo miejsca i wcale nie jest tanie w utrzymaniu.

Gość conversy
ale to fakt. jesli kolory to atramentowa a jesli czarno biale- duuuuuuuuuuuuuzo to laserowa

Gość gość
"a miałam już 3."A ja miałem ze 30 i się zatykały.i co ?

Gość shatyn napisał na tym
forum po raz pierwszy z sensem :D:D Ludzie cud sie stał :classic_cool:

Ja miałem jedną i też mi się zatkała :) Ale to chyba kwestia przechowywania, gdyby na każdą dłuższą przerwę zdejmować głowicę z tuszami i chować w szczelne miejsce, to mogłyby nie zaschnąć :)

Gość sdhbasjdhLAJSHD
Ja miałam 2 atramentowe i nie używam często, wręcz sporadycznie i czasami nie drukuję nawet rok i obydiwe działają i nic się nie zatyka. Drukarki mam Canona zawsze, nie wiem czy to dobrze czy źle, ale nic mi się nie zatyka. Jedna lepiej skanuje, druga kupiona bo nowszy model i choćby lepiej kopiuje, trzecia laserowa używana do drukowania na czarno-biało, ale używa jej głównie mąż. Tamte dwie atramentowe stoją schowane w kartonach i nic im nie jest. Nie wiem... nam się jeszcze nie zapchały dysze, ale kto wie, może wszystko przed nami :D

Gość ben
Najlepsze tusze to activejet. Zamienniki są tej samej jakosci co oryginalne HP a cenowo wypadaja znacznie lepiej.

Gość czino
Jest wiele tuszów tzw. "zamienników", ale tylko kilka marek oferuje dobrą jakość. Akurat Activejet jest w 100% bezpieczne.

Gość że co że jak?
ja miałam atramentową, taraz mam laserową i moim zdaniem jest o niebo lepsza. Lepsza jakość wydruku, nic się nie rozmazuje, drukuje szybko, nie ma problemu zaschniętych tuszy, czy kłopotliwego napełniania kardriży, no ale ja potrzebuję tylko wydruku czarno-białego, kolor mi niepotrzebny. No i cena laserowej z wydrukiem czarno-białym jest porównywalna do atramentowej

Gość gość
To zalezy, ale ja np. korzystam często z wynajmu drukarek, urządzeń wielofunkcyjnych, bo nie stac mnie na taka baaardzo dobra drukarke, a tutaj (http://www.markor.com.pl/ ) maja naprawde dobry sprzet. Polecam to rozwiązanie

Gość gość
jezeli duzo drukujesz to laserowa bedzie ok - poza tym sprawdz tu www.druktech.pl podpowiedza ci i doradza fachowcy, ktorzy sie na tym naprawde znajaa:)

Gość Sandra Kozera
U nas w firmie zawsze były drukarki laserowe, bo miesięcznie "produkujemy" tony dokumentów. Ale kiedyś pojawił się problem z 2 urządzeniami i jedynym rozwiązaniem okazało się wypożyczenie urządzenia z http://www.innowacje.net/. Sytuacja została szybko uratowana.

Gość gość
Jeśli zależy Ci na jakości druku, to wydaje mi się, że idealna dla Ciebie będzie drukarka laserowa. Ja kupiłam drukarkę w http://biurotechnika.com.pl/ , mają tam spory wybór urządzeń biurowych, niejednokrotnie kupowałam w tym sklepie i zawsze byłam zadowolona. :)

Gość gość
Tzn. że laserowa do mniejszej ilości wydruków się nie nadaje? Czy jak? Mam atramentową HP. Niestety zamienniki wysychają już po tygodniu i nie ważne czy te droźsze, czy tańsze. Dlatego rozważam kwestię laserowej, ale nie bardzo wiem, która dobra i ekonomiczna.

Gość karin83
Atramentówka. Jeśli zależy Ci na taniej w eksploatacji drukarce to popatrz na modele Epsona z systemem ITS http://www.epson.pl/inktanksystem . Są rewelacyjne. Dobre wydruki i tanie pojemniki z tuszem.

Gość milena32
Tanie pojemniki to znaczy w jakiej cenie? Jakie modele najlepiej opłaca się z tego eposna kupić z tym system ITS? Najlepiej, aby w miarę szybko się ich koszt zwrócił?

Gość gość
a ja mam hp deskjet 970 od kilkunastu lat i jest ok a komputer zmienialam dwukrotnie

Ja polecam laserówkę, sam mam HP 1018 a toner wystarczający na ok 2000 stron kosztuje ok 30 zł. To się mogło zmienić od czasu kiedy miałem atramentówkę, ale pamiętam jak tusz wysychał a kartridże kosztowały jakieś grube pieniądze. Ale co jest najgorsze i na co też warto zwrócić uwagę - oprogramowanie. Niektóre "kombajny" mają tak przerąbane sterowniki że ich zainstalowanie doprowadza do szewskiej pasji, nie polecam takich połączeń, lepsza zwykła prosta drukarka.

Gość gość
Warto kupić taką drukarkę do której są dobre tusze i zamienniki. Przynajmniej dla mnie ma to duże znaczenie, żeby potem nie było problem. Dlatego chyba warto sprawdzic np. w sklepie Arsa.pl jak wygląda z tymi tuszami/tonerami i poczytać opinie o nich.

Gość gość
Ja mam drukarkę laserową i jest ok

Gość zuzka9991
Atramentowe ponoć często się zapychają. Lepiej kupic laserową ale jeśli masz jeszcze wątpliwości to przeczytaj sobie ten poradnik http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-drukarke/361/ Myślę, że pomoże ci dokonać wyboru. My niedługo będziemy kupować drukarkę bo nasza ma już kilka lat i nie jestem zadowolona z efektu drukowania.

Gość jonasz99
laserowa ofkors !! Na avans.pl kupowałem sobie drukarecke, wiadomo są droższe ale wydruk i przede wszystkim szybkość bez porównania

Gość olek33
Korzystam z Epsona L365. Bardzo fajny i wygodny sprzęt. Do tego ekonomiczny. Pojemniki z tuszem są tanie. Zresztą przy zakupie producent daje spory zapas (średnio ma na 2 lata wystarczyć). A jeśli ktoś chce zaoszczędzić to jest teraz promocja cashback - zwrot nawet do 240 zł za poszczególne modele.