Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie mam tego typu...

Jaka drukarka jest lepsza atramentowa czy lasetowa?

Polecane posty

Gość gość
Czy toner zamiennik ma dobry kolor?

Gość gość
Mój toner jest bardzo czarny, zawsze mi dokładnie i wyraźnie drukuje.

Gość gość
ja mam laserówkę i też drukuję na tonerze active jet, bardzo sobie chwale, na bardzo długi czas mi wystarcza.

Gość HelennKr
ja w media expert kupowalam laserowa (dzieciaki mnostwo rzeczy drukuja do szkoly, maz i ja tez mamy swoje potrzeby) i zapewniono mnie, ze tylko taka ma sens :) no i... jestem zadowolona, co wiecej powiedziec?

Gość gość
Laserowa jest ok jak koloru nie potrzebujesz, szybko drukuje a toner starcza na prawdę na długo. Zamienniki też warto kupować.

Gość gość
Mam laserową, mi wystarcza do drukowania papierów biurowych, zamienniki jak masz zamiar kupować to polecam active jety, jedne z lepszych a ich toner jest mega wydajny.

Gość gość
laserówka, szybka a toner jest bardzo wydajny, zamienniki polecam .

Gość kaska55
Ja mam w domu atramentowa Epsona L3070 i jestem nią zachwycona. Tusz jest mega wydajny, wydrukowałam już naprawdę dużo i nie wiele ubyło. Sama drukarka działa bez zarzutów a co najważniejsze jest bardzo ekonomiczna. Oczywiście jest wi-fi dzięki czemu można drukować z każdego sprzętu.

Gość kovalska362
Macie całkowitą rację! Sama od dawna korzystam z zamienników tuszy do drukarki w moim przypadku zamawiam ze sklepu DobreTonery na pewno o nim slyszeliscie raz na jakis czas i wychodzi to i tak taniej niz bym miala wydawac na oryginaly. Dobrze, ze ktos ma cos takiego w sprzedazy!

Gość gość
Mam laserówke i śmiga szybko bez zacinek na active jetach, toner wydajny, wystarcza na bardzo dużo drukowania.

Gość gość
Nie ma się co obawiać zamienników, bo troche jednak oszczędza się w ten sposób a jak jeszcze kupisz te lepsze active jety nawet różnicy nie będzie, drukarce w żaden sposób nie szkodzą.

Gość gość
laserowa i toner zamiennik, będzie tanio i szybko :)

Gość gość
Ostatnio postanowiłem wymienić drukarki atramentowe na drukarki laserowe w swojej firmie. Świetne drukarki zakupiłem od firmy www.as-mar.com.pl i polecam wam się do nich zgłosić jeżeli poszukujecie sprawdzonego sprzętu biurowego.

Gość monika434
W sumie zależy, kto jakie ma potrzeby. Wiem, że Epson ma dobre drukarki, sama szukam teraz sprzętu do biura, zastanawiam się nad takimi, które maja kartridze, na wybrane modele jest promocja, jak się je kupi można uzyskać zwrot do 200 zł, albo nawet 400 zł jak wiezmie się drukarke z multipackiem atramentów. Wydaje mi się, że to dobra opcja.

Gość edward5
Mogę polecić epsona, mają porządne drukarki, jedna stoi u mnie w domu. Sprzęt bezawaryjny, szybki, więc jak jest na promocji, trzeba brać, nawet jakby mieli zwrócić sto złotych to i tak dobrze, pieniądze droga nie chodzą.

Gość lamunor
Ja generalnie znalazłem sklep dobretonery.pl i sie zastanawiam czy nie warto zainwestowac w zamienniki tuszy do drukarki? Oryginalne kosztuja sporo a skoro mozna zaoszczedzic to chyba warto? Tylko nie wiem czy mi sie od tego drukarka nie popsuje....

Gość gość
ja mam laserówkę hp jak nie potrzebujesz drukować kolorowo to polecam laser zamienniki kupuję i nie widać różnicy w druku. Kiedys kupilem jskiś chłam i się przejechałem teraz biore tylko w jednym sklepie https://allebiuro.pl/tonery-hewlett-packard-hp/ i nic niepokojącego się nie dzieję.

Gość gość
Jeśli chodzi o zamienniki to spróbujcie sobie active jety, różnicy żadnej bo są równie dobre jak oryginał z tym, że sporo tańsze.

Gość Rafix34
tylko i wylacznie laserowa, duzo szybsza bardziej oszczedna a jak jeszcze dolozymy zamienniki to na prawde zaoszczedzimy troszke pieniedzy, na dobretonery.pl jest dosc duzo dobrych zamiennikow, zamawiam stamtąd od dawna i nigdy nie mialem problemow

Gość gość
To fakt, zamienniki sa ok, ale też mnie wszystkie, jednak należy zwracać uwagę na markę, tylko takie będą drukować dobrze, nie będą awaryjne.

Gość matylda92
laserowa lepsza, a co do tonerow to rowniez jestem za zamiennikami, duzo mozna zaoszczedzic a drukuje identycznie jak z oryginalem:) na dobretonery.pl maja fajne zamienniki

Wybór odpowiedniej drukarki to nie lada wyzwanie, wiem to z własnego doświadczenia. Jednakże ze swojej strony mogę wam polecić ofertę http://drukarkizafree.pl/ - zamiast kupować, wynajmijcie ją. To znacznie korzystniejsze finansowo rozwiązanie, dzięki któremu możecie zaoszczędzić nawet 800zł. Abonament wynosi zaledwie 27zł + 3gr od wydrukowanej strony, w cenie mamy bezpłatny serwis oraz materiały eksploatacyjne.

Gość gość
Używam zamienników bardzo długo, w zasadzie od prawie nowej drukarki, active jety sa w porządku, idealny wydruk za każdym razem.

Gość wulson
laserowa raczej a do niej zamienniki, sporo zaoszczedzic mozna, sprawdzilem to na sobie i w ciagu paru miesiecy dzieki dobretonery.pl mam 300zl w kieszieni, jakosc druku bardzo dobra

Gość kusztor26
Moim zdaniem jest to kwestia głęboko indywidualna, ponieważ każdy preferuje co innego jednak jeśli sklepy takie jak https://dobretonery.pl/ oferują zamienniki do drukarek w fajnych cenach to sądzę, że warto się tym zainteresować :)

Gość gość
To czy bardziej ekonomicznym rozwiązaniem jest drukarka atramentowa, czy laserowa determinuje częstotliwość i charakter jej użytkowania. Do drukowania okazjonalnego na pewno lepiej nadaje się drukarka laserowa. Drukarka atramentowa, nie użytkowana przez dłuższy czas może nastręczyć kłopotów z zasychaniem głowic, dlatego, po pierwsze powinna być ciągle podłączona do prądu, aby wykonywać cykliczne, automatyczne przeczyszczanie, po druga, powinna być wyposażona w dobrej jakości tusze - jeżeli nie oryginały, to markowe zamienniki np dostępne w sferis tusze activejet.

Gość gość
Wszystko zależy co będzie drukowane jeśli do domowego użytku i w kolorze to raczej atramentówka. Jeżeli tylko w mono to zdecydowanie drukarka laserowa. Kupując drukarkę trzeba tez zwrócić uwagę na cenę tuszów lub tonerów. W sumie od tego proponował bym zacząć. W sklepie https://allebiuro.pl masz fajną przejrzystą ofertę.