Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty anty ciaza

zabezpieczenie- tabletki, gumki... WKLADKA

Polecane posty

Gość anty anty ciaza

hej... jestem mscy po porodzie. nie chce miec juz wiecej dzieci wiec sie zabezpieczam. biore tabletki anty, ale niedosc ze czasem mam plamienia( o poczatkach juz nie wspominam, gdzie plamilam caly cykl, wymiotowalam itd;/) to w dodatku ochota na seks=0! a wczesniej nie dawalam mezowi spokoju :D do tego nie powinnam brac tabletek przy zylakach... teraz tak, prezerwatywy odpadaja bo po prostu ich nie znosimy z mezem! nie lubie i koniec ;) i zastanawiam sie nad wkladka.. kiedys uslyszalam o wkladce i ze to jest lepsze ale kosztuje nawet kilka set zl. czy ktoras z was moglaby mnie wglebic w temat? jak sie czulyscie z ta wkladka? jak sie to zaklada? czy byly skutki uboczne? z gory dziekuje...

Gość anty anty ciaza
A , i jeszcze czy może lepiej mam się wykastrowac ?? Słyszałam , ze też tak mozna. z gury dzieki za pomoc.

Ja biore anty, jedyne co to przytylam zadko plamie. ale zastanawiam sie nad wkladka miedziana... orietowalam sie i kosztuja one mniej niz z hormonami. do 200zl chyba

Gość anty anty ciaza
podszywie_ jak sie podszywasz to z "gÓry" pisze sie przez Ó ZAMKNIETE

Gość A ja mam spiralkę
Kosztowała 50 zł,na 5 lat,to już druga,wsio ok.,partnerzy zadowoleni,ja też się niczym nie martwię,bez gumki i do środka

Gość anty anty ciaza
a mozesz mnie wtajemniczyc w temat spirali? sorry ale w tym temacie jestem pusta ;-)

Ja mam wkladke hormonalna. Koszt spory, ale w tabletki tez kosztuja troche miesiecznie. Poza tym juz od dwoch lat nie mialam miesiaczki, wiec na podpaskach tez oszczedzam :P zakladana mialam 'na zywca' nic przyjemnego ale dalo sie przezyc. Jestem bardzo zadowolona i na pewno za 2,5 roku wymienie na nastepna taka sama.

Gość A ja mam spiralkę
Ale co chcesz dokładnie wiedzieć?moja bez hormonów,1 zakładałam msc. po porodzie prywatnie ale się nie opłacało bo wizyta 60zł,drugoą państwowo darmo ,ważne by wcześniej usg,czystość,jak stan zap. to trzeba zaleczyć,lekarz to powie.

Gość anty anty ciaza
no jak sie zaklada taka spirale i na jakiej zasdzie to dziala? a wkladka? tez jak sie zaklada? jak dziala? to wogole nie ma miesiaczki? naprawde nie wiem na czym to polega... ja zawsze tylko tabletki

Gość A ja mam spiralkę
Mnie nic nie bolało,to takie tylko lekkie ssanie.kształt litery T,zdolnej rurki wystają wąsiki(druciki),po założ. wystają odrobinę z macicy milimetry,facet nie czuje,ale jak chcesz lekarz skraca.a z tym brakiem okresu poszłabym do lekarza,to nie jest nor. i nie ma co się cieszyć.co pół roku usg by spr. czy się nie przekr.trzeba b. dbać o higienę bo łatwiej o zakaż.

autorko, wpisz w google Mirena i dowiesz sie wszystkiego o wkladce hormonalnej. Sorki, ale nie chce mi sie pisac ;) jakbys miala jakies pytania o moje odczucia to chetnie napisze. I nie, miesiaczki w ogole nie mam (ale nie wszystkie tak reaguja)

Gość A ja mam spiralkę
Zakłada się jak normalne badanie gin. na fotelu,lekarz wkłada cieniutenką rurkę do macicy (npr. tyci)tam rozkłada się góra tego T i wyciąga rurkę. 5 minut.działa na zasadzie miejscowego jakby sztucznego stanu zapal. który powod. niemożność zagnieżdżenia jaja,dodatkowo miedź spowalnia plemniki.wkładka to tyko inna nazwa s.,dzielą się na te z hormo. i bez.ból-bujda,ja 1raz jak 17 lat,a mam niski

Gość A ja mam spiralkę
próg bólu.ja wolałam tanią,ale jak mówisz że brak okresu to może się opłaca,nie chce mi się szukać,powiedz jaka cena

Gość anty anty ciaza
kurcze poczytalam na wikipedi o wkladce. wszystko wypisane, zakladanie, dzialanie itd.. wszystko super brzmi nawet zachecajaco ale kurcze serio nie mozna uzywac tamponow?? mnie to przeraza bo ja w ogole nie uzywam podpasek;/ dla mnie po porodzie byla masakra ze podpasek musze uzywac :D

Ja też mam wkładkę hormonalną i jestem zadowolona. Mój okres to tylko niewielkie plamienie i trwa krócej niż zwykle.

Gość JA UŻYWAM
TAMPONÓW