Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lia lia lila

Wesela nie będzie :(

Polecane posty

Gość eeeeeeeenergia--26lata
"Przy kościelnym niestety narzeczony ma sporą rodzinę i wiadomo każda ciotka itd miałaby żal, że nie zaproszona więc ta opcja odpada... " Albo to prowo albo autorka to kretynka....no sorry zakochani w sobie ludzie nie złozą przysiegi przed bogiem bo niezaproszona cictka miałaby zal!!!! hahahahahahahahahaha

Gość radosna i szczesliwa
Sama jesteś kretynką, bo normalny człowiek przeczyta całość zanim się wypowie!!!

Gość Anulkaaaaaaggg
wybacz ale Twoje stwierdzenie że ślub cywilny to nie ślub śmiać mi się chce, a niby czym jest? W kościele też musisz te same dokumenty podpisać co w urzędzie stanu cywilnego jakby nie wiedziała i ten papierek jak i ten jest ważne i ogłasza was małżeństwem. Tu w obliczu prawa Polskiego a tu w obliczu Bogu chodź na upartego można w urzędzie poprosić o taką samą formułkę i również będzie przed Bogiem bo jakbyś nie wiedziała Bóg jest wszędzie a nie tylko w kościele! Ksiądz jak i cała ta reszta to tacy sami ludzie jak my tylko że po innym kierunku kształcenia :) tyle w tym temacie, nie ma sensu denerwować się dalej gdyż niektórzy nigdy niczego nie pojmą i będą naiwnie wierzyli we wszystko co im ludzie powiedzą zamiast zasięgnąć trochę historii :) jeśli masz zamiar płakać z powodu błahostki powodzenia - nie wesele się liczy w życiu :)

Gość ooooo jaaaaaa
Ja pierdole ludzie są tacy tępi, że szok!!! Dziewczynie było zwyczajnie przykro ze nie moze sobie z facetem pozwolic na wesele ale niektorzy sie tu drugiego, trzeciego i setnego dna doszukuja. Zal. Co to ostatniej wypowiedzi, to ty paniusiu siebie slyszysz? Zgodze sie z toba ze slub to slub, ale chyba jest jakas roznica skoro istnieja dwa? A moze sa bardzo wierzacy i dlatego napisala, ze cywilny to nie slub. Jest wazny w swietle prawa, a to ze Bog jest wszedzie to ok, tylko ze gdybym miala praktykowac twoja teorie to w ogole neich wyburza koscioly, bo modlic sie mozna przeciez w warzywniaku skoro Bog jest wszedzie! Chodzi o wznioslosc chwili, slubowanie w miejscu ktore jest do tego przeznaczone ale taki tepak jak ty tego nie zrozumie :-o

My zrobiliśmy wesele na 35 osób, nie zapraszaliśmy całej rodziny tylko najbliższą i kilku bliskich znajomych, poniewaz nie mieliśmy za duzo funduszy;p ale bylo super ;) nie obchodza mnie zale rodziny ze nie zostali zaproszeni, to moj slub i moje wesele zapraszam kogo chce ;) pozdrawiam