Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiadomek

Jaka to wiara ?

Polecane posty

Gość Niewiadomek

Witam , mam wątpliwości co do mojej wiary . Wierzę tylko w boga .On gdzieś jest.. Ale nie w jezusa ,kościół ,księży ,chodzenie po wodzie,aniołków reinkarnacje ,podwodne cywilizacje ani świętego mikołaja.. Jaka to wiara , teoretycznie jestem racjonalistą ale odniesienie do wiary żadne .

Gość wariantB
Twoja wiara jest udawana. Wierzysz tak na wszelki wypadek. Hitler też wierzył w jakiegoś Boga i co? Jezus był Bogiem wcielonym. Syn i Ojciec jedno są. Jeśli nie wierzysz w Jezusa i Jego ofiarę na próżno wierzysz.

Gość jewyyy
Możesz wierzyć nawet w kapcia na ścianie i świętą tykwę. To jest Twoja wiara.

Gość Prostownik idiotów
szatan tez wierzył w Boga :P Jego sprzeciw nie wynikał z NIEWIARY w Boga przecież tylko z odrzucenia Boskiego planu :classic_cool:

Gość annkh
to jest deizm

Gość ptasiek nastroszony
kijeczek SIC! miłosierdzia chce a nie ofiary!

Gość toute anne
Ciekawe jakie będzie zdziwienie zatwardziałych ateistów, kiedy Sąd Ostateczny przyjdzie. Co wtedy powiedzą? Czy dalej będą wyśmiewać się z ludzi wierzących. Wtedy zobaczą wszyscy waszą obłudę i hipokryzje. Zechcecie się wtedy nawrócić ale już będzie za późno.

Gość trutnov]]
może masz własną wiarę, jak ja, ja też wierzę w Boga, ale nie wierzę w żaden Kościół, w żadne święte księgi, raczej nie należę do żadnej z istniejących religii

Gość Niewiadomek
Dzięki za odpowiedź . Deizm jest najbliższy zatem dziękuje za podpowiedź . A idiotom piszącym o spaghetti albo kapciach polecam wyłączyć komputer i wrócić do książek bo jutro rytmika i przyroda :)