Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *nelaa*

LIBIDO PO ANTYKONCEPCJI, ESTROGENY

Polecane posty

Gość *nelaa*

Witam i prosze o pomoc! Mam straszliwy problem z miesiączka. Zawsze byla ona nieregularna, ale od ponad 2 lat mam 2 razy w roku. Jestem nerwowa i inne objawy spowodowane zaburzeniem hormonow mi dokuczaja :( mam za malo estrogenow, wiec nie mam ani okresu ani owulacji. Lekarz zalecil mi antykoncepcje, po ktorej to wlasnie tak bardzo rozregulowal mi sie okres.Pan doktor stwierdzil, ze to wcale nie musialo byc spowodowane tabletkami. Mam rowniez problem z libido a po tabletkach zazwyczaj jest gorzej. Z drugiej strony, skoro mam za mala ilosc estrogenow, ktore tak bardzo wplywaja na libido, to byc moze uzupelnienie ich poprzez antykoncepcje wplynie na poped pozytywnie? Co o tym myslicie, moze ktoras z Was miala podobny problem i antykoncepcja pomogla? Bede wdzieczna za kazda odpowiedz. Pozdrawiam :)

Gość ja bym proponowała wizyte
u endokrynologa, bo to mogą byc problemy z tarczycą a czy na przykład nie przytyłas, albo nie schudłas w ostatnim czasie?

Gość *nelaa*
jestem stala pacjentka ginekologa- endokrynologa, tarczycę rowniez badalam i jest ok. Mam jeszcze hiperprolaktynemie czynnosciowa, ale tego lekarz teraz nie chce leczyc, dopieor jak zdecyduje sie na dzidziusia i policystyczne jajniki na usg wyszly niestety ;/ co do wagi to jest caly czas stala

aha no to w takim razie nie wiem Wiem, ze przy policystycznych jajnikach lekarze czesto przepisują pigułki, ale one raczej nie powodują wzrostu libido, bo oprócz estrogenów mają tez inne hormony

no a hiperprolaktymia czynnosciowa jest czesto wlasnie stresem spowodowana

Gość *nelaa*
to tak jak myslalam... dzieki za odpowiedz, pozdrawiam :)

Gość *nelaa*
ponawiam- czy któras z Was miala taka sytuacje, gdzie przy zanizonym estrogenie antykoncepcja pomogla na libido? prosze o pomoc :)

jeśli nie bierzesz hormonów syntetycznych to spróbuj ziołowe fitoestrogeny np kozieradka .mi na libido pomogła.niskie libido może być spowodowane podniesioną prolaktyną i brak owulacji również .zresztą twój lekarz wie najlepiej jak i co

Gość *nelaa*
wlasnie dostalam parlodel ale nagle wycofal po 2 meisaicach brania bez zadnych badan i wciska mi antykoncepcje ciagle, chyba dostanie za to fajna wycieczke... sprobuje tych ziolek, dziekuje ;)