Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Devone

Prezent dla siostry, pomocy!

Polecane posty

Chcę kupić siostrze pod choinkę książkę i nie wiem co wybrać. Ona ma 26 lat, jest fanatyczką czytania, fanką filozoficznych, psychologicznych i zakręconych książek, uwielbia Zafona, Kunderę, Hrabala, Dehnela, skandynawską literaturę, wszystkich awangardowych pisarzy (nienawidzi Coelho). Z filmów to maniaczka Bergmanna, Lyncha, Inaritu. Kieślowskiego, Menzla, von Triera. Możecie mi polecić jakieś oryginalne, awangardowe, głębokie książki, coś nowego? Bardzo proszę o pomoc.

''wersety szatana'' tylko nie pamiętam autora. książka co prawda ciezka, ale tym samym zajebista

Dodam jeszcze, że ona uwielbia lit. czeską. Fascynuje się też lit. węgierską i ogólnie twórczością literacką wszystkich dawnych krajów komunistycznych.

Gość lela*
Może "Krystyna córka Lavransa" Singrid Undset - XII w. Norwegia - saga rodzinna na tle wydarzeń historycznych Autorka dostała za nią Literacką Nagrodę Nobla Wciąga jak diabli :) Ambitne, ale czyta się super :)

Gość lela*
Może "Krystyna córka Lavransa" Singrid Undset - XII w. Norwegia - saga rodzinna na tle wydarzeń historycznych Autorka dostała za nią Literacką Nagrodę Nobla Wciąga jak diabli :) Ambitne, ale czyta się super :)

Gość lela*
Polecam "Krystynę córkę Lawransa" Singrid Undset - Norwegia XIIw. saga rodzinna na tle wydarzeń historycznych. Autorka dostała za nią Literacką Nagrodę Nobla. Świetnie napisana, wciąga jak diabli :)

Gość lela*
sory za tyle wpisów, komp mi szaleje :-0

Dziekuje:). Wlasnie o to chodzi, moja siostra od malego czyta ambitne ksiazki i jest w tym wzgledzie strasznie wymagajaca. Co roku mamy z rodzicami problem, jaka jej kupic. Polecajcie jeszcze jakies, potrzebuje jeszcze pomyslow dla rodzicow, bo tez sie biedni glowia, co jej kupic. W tamtym roku dostala ode mnie Gre aniola Zafona, od rodzicow Casa verde Vargas Llosy i od taty jakas islandzka powiesc psychologiczna, bardzo sie cieszyla.