Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qnqnqnqnqnnqnq

Czy ktoras z was sie odwolywala od decyzji mopsu- zasilek rodzinny?

Polecane posty

Gość qnqnqnqnqnnqnq

Poniewaz mi dochody na osobe wyniosly nie 504 tylko 516- a tylko dlatego ze maz mial nadgodziny co robic , do kogo isc?

a juz pobierałaś zasiłek wcześniej. Jest taki przepis, który pozwala na przekroczenie, ale przy pierwszym razie

Gość qnqnqnqnqnnqnq
caly czas wlasnie pobieralam , co slyszalam o jakims przepisie ale w takim razie dlaczego mops tego nie bierze pod uwage wogole?

Gość qnqnqnqnqnnqnq
mąż pracuje w wesołym miasteczku jako operator karuzeli i dorabia sobie trzepaniem dywanów

Gość wtwoich ustawieniach
Ja skladalam,ale dlatego ze mamy inna sytuacje niz w zeszlym roku. Tzn nizsze .

Gość qnqnqnqnqnnqnq
ja w ubieglym roku bylam na zailku ,maz tez w tym roku ja pracuje ale od kwietnia a maz od wrzesnia i mimo to nam odmowili to jakies dziwne

Gość wtwoich ustawieniach
mi kazali doniesc zasiwiadczenie o dochodach za ostatni miesiac i meza decyzje ze pobiera zasilek.

Gość qnqnqnqnqnnqnq
no to donioslam wlasnie i maz podjal prace dopiero we wrzesniu i mu wpisali dochod z nadgodzinami a zapierdzielal wwekendy by sie jakos zylo i ze strachu zeby mu umowe przeduzyli i to nie fair

Gość polkolooo
musze cie rozczarować Odwołanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego jest bezzasadne. Jeśli dochód przekracza kryterium dochodowe to odwołanie do kolegium niczego nie zmieni. Może warto rozważyć możliwość udania się do Ośrodka Pomocy Społecznej (działają najczęściej przy urzędach gmin-miast) i tam zawnioskować o pomoc pieniężną

u nas było podobnie, wyszło jakieś 520 zł na osobę. Nie odwoływaliśmy się bo po co. I tak to by nic nie dało.

Gość qnqnqnqnqnnqnq
no ta babka w mopsie to jest straszna i przemadrzala i niemila, powiedzial ze tak wyszlo i juz, a dzwonilam do innego mopsu i tamta powiedziala ze moze by napisac skoro to bylo tylko jednorazowo z nadgodzinami, no kurcze zebysmy wiedzieli to by wystraczylo zeby maz nie szesl w jedna sobote do pracy

jakoś ten link mi nie wchodzi. Ale wiem, ze to jest tak, ze jak zdarza się sytuacja taka pierwszy raz to przedłużają jeszcze na rok, a jeżeli już drugi wtedy zabierają. Więc na pewno w ubiegłym roku też musieliście mieć przekroczone. No chyba, ze tam w mopsie zrobili błąd to wtedy można się odwoływać.

Gość qnqnqnqnqnnqnq
kurcze nie pmaietam jak to byloale teraz czytam ze jak byl w ubieglym roku to moze przekroczyc

kiedyś był taki przepis, że jeśli kwota przekroczenia nie jest większa od wysokości zasiłku, to przysługuje, ale nie wiem, czy jeszcze to obowiązuje

Gość kaaaska84
no teraz powinno być łatwiej taki zasiłek dostać, bo od tego miesiąca się zmieniają stawki tych progów dochodowych. wynoszą teraz 539 złotych na osobę, tu źródło http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/wiecej-osob-dostanie-zasilki-rodzinne.html dobrze, że coś się zmieniło, bo przecież nawet płaca minimalna się powiększa z roku na rok.

powiększyli próg o 30 zł. Na głowę upadli :D Pamiętajcie, że do dochodu do rodzinnego dolicza się jeszcze ulgę rodzinną na dzieci ;) Kilka lat temu miałam rodzinne, ja nie pracowałam tylko mąż, ulgi dostaliśmy ledwo na 2 dzieci a nam rodzinne zabrali ;P Od tamtej pory nawet przez okno na nich nie patrzę (mopr mam pod domem :D) W tym kraju trzeba chlać albo ćpać,żeby coś dostać ;/ Ale wyciągnęłam wyprawkę szkolną na jedno dziecko, bo wszędzie wprowadzają w błąd,że trzeba mieć niskie dochody (na poziomie zasiłku mops) a to nieprawda. Wszystkie rodziny wielodzietne mają prawo dostać na dzieci w określonym przepisie odnośnie wyprawki. Jeszcze jak kasę odbierałam to pani w sekretariacie mi wmawiała,że musiałam zapomnieć,że pisałam oświadczenie o dochodach, bo bez tego bym nie dostała ;)

to jest chore, ale mnie od sierpnia w zasadzie ciągano po wszelkich urzędach by pozbierać zaświadczenia o dochodach, podatkach, skłądkach a na końcu brakło kilku świstków jak kopia umowy zlecenia męza za zeszły rok na uwaga 100zł brutto i mi odmówiono rodzinnego :D a w zasadzie przyjęcia wniosku, skserowałam 92 strony wydałam kupe pieniedzy na ksera i nic z tego :/ baba w mopsie siedziała 3 godzinyz emną sprawdzajac czego jeszcze brakuje, zwyzywała mnie jak mozna ciągle pracować na różne umowy zlecenia i róznych pracodawców! po czym odmówiła zasiłku podobną sytuację miałam z komisją orzekającą o dodatku pielęgnacyjnym jak postanowiono w decyzji iż 5 letnie dziecko nie wymaga stałej opieki :D odmawiając mi świadczenia, pomimo wielu opinii lekarskich o tym, ze wymaga rehabilitacji, ze wymaga oddzilenego pokoju itd.. odmówiono mi ten kraj jest CHORY! tylko ci co piją i kradną i nie pracują wcale mają szansę na zasiłki z MOPS

Gość kalinnnnka
Nam od tego roku nie należy się rodzinne bo mąż dostał od rodziców kawałek ziemi, którą teoretycznie można sprzedać na działki, z tym że w takim miejscu szanse na sprzedaż są nikłe. Od tego kawałka jest naliczany podatek rolny i to jakoś doliczają i podobno przekroczyło :o chociaż z tej ziemi mamy tylko wydatek a zysku żadnego.

Gość uffffff
a już myślałam ze wszyscy na kafe maja dochód po kilka tysięcy na osobę :) u mnie tez przekroczyło o kilka złoty:(

Gość mama dziewczynki
może ktoś mi tu podpowie .Czy od dochodu męża za 2011 r (mój utracony) odejmuje się coś jeszcze ? i dopiero później dzieli się to przez ilość osób i miesięcy ?