Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 25 latka ;)

odpowiedni krem...

Polecane posty

Gość 25 latka ;)

Potrzebuje kupić krem powinien byc przede wszystkim dobry , cena niewazna . Jest jednak pare "ale" ponieważ : mam naczynka zmarszczki pod oczami i w okolicach ust cienie ( sińce wielkie;p) pod oczami przebarwienia delikatne zmiany trądzikowe suchą skórę No ... to jaki krem polecacie ?:D

Gość Pod oczy krem specjalnie
przystosowany, osobny. Tzn wlasnie krem pod oczy, a nie do twarzy ogólnie.

Gość jgghhgghjgh
zaden krem, przestan chodzic na solarium :O

Gość Pod oczy krem specjalnie
Skąd wiesz ze chodzi? Ja mam podobną skórę, a nie chodzę.

Gość 25 latka ;)
pudło :P nigdy nie byłam na solarium , nie opalam się , nie lubię :)

Gość 25 latka ;)
a gdzie mozna kupic ten krem ?

Gość kulka lodowa
krem i tak trzeba przetestować na sobie, co dla jednej jest super, innej niekoniecznie będzie odpowiadać. Ogólnie, pod oczy inny krem, skoro masz sińce to taki niwelujący je. a krem to do cery naczynkowej, wrażliwej. Polecam dermokosmetyki, mi odpowiada bardzo firma Avene i Tołpa - bardzo fajne kremiki mają.

Skoro jest i suchość i zmiany trądzikowe, a do tego jeszcze naczynka, to trzeba zadziałać na kilku frontach, chyba jeden krem - cudo tu nie wystarczy. To kwestia kompleksowej pielęgnacji - od codziennego oczyszczania i tonizowania, nawilżania i dostarczania witamin (np serum z wit C na naczynka), po odpowiednio dobrany krem pod oczy, kremy na noc, na dzień i podkład. Często skóra wydaje się sucha, bo jest nieprawidłowo pielęgnowana. Dodatkowo przesuszanie prowadzi właśnie do zaostrzenia zmian trądzikowych, bo prowokuje zwiększone wydzielanie sebum. Wystarczy kilka tygodni dobrze dobranej "kuracji" i odzyskuje równowagę. Ciężko radzić na odległość, warto skorzystać z porady kosmetyczki, lub doświadczonej konsultantki jakiejś dobrej firmy kosmetycznej. Tu powinnam napisać jaką polecam, ale to by była oczywista reklama :D

Gość izkkka
W niektórych aptekach i online, poszukaj bo różne strony miewają promocje i nieraz warto zmienić sklep, żeby kupić taniej :)