Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam zupełnie serio

SPRZĄTANIE MIESZKAŃ

Polecane posty

Gość jak jestes z Lodzi
kochana ja sama sprzatalam kiedys za granica co prawda wiec napisze ci tak. Jesli sie wstydzisz to daruj sobie choc taka praca absolutnie nie hanbi. Czego bym wymagala? Poscierania kurzy, dokladnego odkurzenia calego mieszkania, wymycia lazienki (dokladnie wraz z drzwiami od prysznica z wanna itd), umycia kuchni (blatow, zlewu) oraz wymycia podlog wszedzie. Srodki czystosci oczywiscie zapewniam i pokazuje co i jak. takze przychodzisz ja dokladnie mowie czym co sie myje okreslajac od razu co ma byc posprzatane i w jaki sposob.

Widzisz odebralas to co cie boli:) napisalam ze ja dyktuje warunki poniewaz niektorym sie wydaje ze jak bierze sprzataczke to ona jest scierwem dla ktorego sie placi i niech robi wszystko . Nie jednokrotnie zanim jeszcze nie mialam firmy zdarzalo sie ze ludziom sie wydaje ze jak ktos zaplaci to ma bys blysk do nowosci . zarozumiala panne/??? popatrz na to z drugiej strony Niektorzy nie rozumieja dwoch pojec SPRZATANIE A DOCZYSZCZANIE TO JEST roznica podam przyklad w tamtym tygodniu zawiozlam dziewczyne na umowione sprzatanie . Przyjechalysmy a wczesniej juz iwedzialam co bedzie trzeba zrobic . I mowie jej zrob to to i to . Wiec zrobila. Kase bierze zawsze z gory . I facet sie rzuca ze cos jest brudne . Przyjezdzam patrze piekarnik . To soory ale niektorym sie wydaje ze jak zamawia sprzataczke to zamawia cudotworce a jak wiadomo po cud to do czestochowy . Jak sie nie da to sie nie da . Bo skoro bierze dziewczyne na 3 godziny sprzatania i daje jej zawalony piekarnik to automatycznie moglaby sobie doliczyc extra bo to nie jest normalny brud tylko niedbalstwo

Gość jak jestes z Lodzi
aha i jeszcze jedno do autorki. Jesli wyobrazasz sobie, ze sprzatanie to machniecie scierka po meblach czy przejechanie mopem to sie mylisz. I nie pisze tego zlosliwe, bo jestem osoba ogolnie mila i naprawde wytlumaczylabym co i jak. Ale mam zalozny specjalny plyn do mebli drewnianych (efekt polysku), spryskiwacz do zwyklych i tak ja sprzatalam kiedys tak i teraz wymagalam blyszczenia np. kranow, luster bez smug itd. To nic trudnego tylko tak sie moze wydawac na poczatek. Ale wszystko wytlumaczylabym jak robic by osiagnac zamierzony efekt.

Gość jak jestes z Lodzi
odnosnie piekarnika:P To jest chyba dodatkowa usluga, bo ja nigdy jak pracowalam ni mialam w zakresie obowiazkow czyszczenia piekarnika czy tez mycia lodowki. I tego tez nie wymagam (no chyba, ze za dodatkowa oplate)

Gość szukam_pracy
jak jestes z Lodzi -> Szkoda ze mieszkasz tak daleko, chetnie bym sie podjela pracy u Ciebie :)

Gość jak jestes z Lodzi
szukam pracy no szkoda:( Bo akurat mysle, ze bylabym swietnym pracodawca w koncu sama kiedys bylam po tej drugiej stronie:) I wcale nie narzekalam, dobry pracodawca, okreslony zakres obowiazkow to juz sukces. A chetnie wzielabym jakas dziewczyne do siebie pokazala co i jak, zobaczyla czy zalapuje, stara sie i potem moglabym polecic znajomym, bo wielu szuka takich pan z polecenia. Niestety firmy sprzatajace w wiekszosc zatrudniaja byle kogo i czasem strach taka osobe zostawic sama w domu, a ja wlasnie wiem z doswiadczenia, ze najlepiej sie sprzata jak wlasciciela nie ma:) I takie tez warunki moglabym zapewnic jesli ktos oczywiscie zachowalby sie w porzadku

Posprzatala by ten piekarnik gdyby nie byl tak bardzo zasyfiony i czasu by jej starczylo . Standard w uk : kuchnia: blaty, mikrofalowka piekarnik gazowka , pulki zewnatrz , podloga ,lodowka ,kosz lazienka, wszystkoo lacznie z kafelkami .. i moglabym wymieniac i wymieniac

Gość jak jestes z Lodzi
prawdazawszecieboli ale lodowka od srodka i piekarnik czy mikrofalowka tez? Bo z zewnatrz to oczywiste, ze wytrzec trzeba, ale w srodku? To chyba powinno byc dodatkowo platne

Gość jak jestes z Lodzi
kafeliki w lazience to akurat norma, ale te pod prysznicem, te z zewnatrz to ja kiedys jak pracowalam to tylko przecierac nam kazali, a nie szorowac.

Gość szukam_pracy
"a ja wlasnie wiem z doswiadczenia, ze najlepiej sie sprzata jak wlasciciela nie ma :)" Tak jest w kazdej pracy ;) Jak szef patrzy na rece to zawsze cos idzie nie tak jak powinno ;) A moze ktos szuka sumiennej i dokladnej osoby do sprzatania lub mycia okien na slasku? :)

To tu chodzi o hańbę, ale może o to, że nie taką miałam wizję życia "po studiach" ;) . Światem rządzi pieniądz i to głównie o niego chodzi. Myślę, że też inaczej pracuje się za granicą bo przelicznik jest inny. Np. mój brat ( w tym roku robi mgr ) był przez trzy miesiące za granicą, jeździł jakimś wózkiem widłowym po hali i dostawał 10 euro/h , a jak pracował w niedzielę to 20 euro/h. Mam wiele obaw bo nigdy tego jeszcze nie robiłam, tzn nie sprzątałam u nikogo. jak jestes z Lodzi - czy możesz napisać w jakim rejonie Łodzi są te mieszkania ? Dzielnica chociaż ?

I zakładasz, że ile mniej-więcej czasu zajmuje sprzątniecie jednego mieszkania ? To miałaby być praca to rana np. od 8 rano czy w godzinach późniejszych ?

Gość jak jestes z Lodzi
mieszkania w centrum, kamienica typowo na Piotrkowsiej, blok dalej, ale tez ulica zalicza sie do centrum. Jasne, ze za granica sa inne stawki to normalne i nic na to nie poradzimy. Co do pracy na slasku to napisz o jakie miestao chociaz chodzi to sie zapytam, bo mam tam znajoma.

Gość jak jestes z Lodzi
jesli chodzi o godzine to twoja juz decyzja. Jednak co do dnia to wolalabym piatek, sobota.

Gość jak jestes z Lodzi
kawalerka w sposob jaki ja sprzatam i w jaki bede wymagac zajmuje raptem pol godziny jak sie czlowiek nie obija tylko normalnie bez pospiechu pracuje, ale jako ze nie masz w tym doswiadczenia to dam ci godzine. Mieszkanie w kamienicy juz wiecej, bo pokoje naprawde duze i wiecej mebli. Ja je oblece w godzine, ale to ja. Tobie dalabym 2-2,5h

Czy w takim razie mogę prosić o jakieś namiar, np. mail na który mogłabym się odezwać ( zrobiłabym to we wtorek ) ? A kwestie finansowe ? Bo to też mnie interesuje ;) .

Gość szukam_pracy
pytam zupełnie serio -> Nie zastanawiaj sie, nie ma co sie wstydzic :) jak jestes z Lodzi -> Zabrze i Gliwice

Gość jak jestes z Lodzi
zostaw maila, ale uprzedzam wtorek odpada:( Takze nie umowie sie na ten dzien, moze byc ewentualnie czwartek, piatek, sobota i niedziela. Ale wczesniej nie dam rady po prostu. Jak zostawisz maila to napisze ci dokladnie kiedy mozemy sie spotkac (bo najpierw chcialabym bys poszla zobaczyla mieszkania bym wytlumaczyla co i jak- zaplace za to jak za dodatkowa godzine) a potem bysmy sie umowily konkretnie. Godziny pracy sama bedziesz mogla sobie wybrac. Za h zaproponuje 12 zl bez mycia okien. Za okna dodatkowa oplata

Gość jak jestes z Lodzi
szukam pracy mam znajoma w Gliwicach wiec zapytam, ale oczywiscie na 100% obiecac nic nie moge.

Gość szukam_pracy
jak jestes z Lodzi -> Dziekuje :) Zapisze sobie ten temat i bede zagladac.

Mój mail : 007_lodz@gazeta.pl

Gość jak jestes z Lodzi
jutro dopiero pod wieczor ci napisze kiedy mozemy sie umowic (na maila), bo teraz nie wiem, a jutro tez pracuje. szukam pracy nawet jak nic nie znajde to dam znac takze mozesz zaglad, a jutro skontaktuje sie z ta kolezanka z Gliwic. kto wie moze sama kogos szuka przed swietami a jak nie to moze zna ludzi, ktorzy poszukuja. tak czy siak do srody na stowe bede wiedziec.

Gość szukam_pracy
Lece juz spac. jak jestes z Lodzi -> Napisze jutro do Ciebie, bedziesz miala mojego maila, a jak zapytasz znajomej to mi odpiszesz :)

Dobrze, będę czekać na kontakt.

Ktoś sobie zrobił ze mnie niezły żart,oczywiście żadnego kontaktu nie było w sprawie tej pracy nie było :o.

Gość szukam_pracy
U mnie tak samo :/