Gość zona cukrzyka Napisano Grudzień 5, 2011 moj maz od kilku lat ma cukrzyce i jest coraz gorzej tzn jest b wybuchowy,nerwowy byle drobiazg a juz jest awantura ja juz nie mam sily .poradzcie mi co mam robic,moze ktos jest w podobnej sytuacji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martita247976 Napisano Grudzień 5, 2011 mojej mamy sąsiad ma cukrzycę i też sie zachowywał bardzo nerwowo bo miał niedopasowane lekarstwa. Teraz zmienil mu lekarz i jest o wiele lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 maz ma dobrane leki a zachowuje sie jak wskiekly pies Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 wsciekly Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 bez kija nie podchodz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Grudzień 5, 2011 http://www.cukrzyca.akcjasos.pl/content/view/513/ http://www.cukrzyca.akcjasos.pl/content/view/526/ "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jollaaska Napisano Grudzień 5, 2011 odpowiednio dobrane leki to podstawa każdej kuracji, dlatego warto leczyć się chemoprewencyjnie i skutecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 stosuje rowniez diete,dba badzo o siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Grudzień 5, 2011 jak wyglada ta dieta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca cichy zabójca Napisano Grudzień 5, 2011 Kiedyś usłyszałam coś takiego ,że cukrzycy są bardzo nerwowi i złośliwi ,ale to może bardziej od charakteru zależy.Mój tata miał cukrzycę ,gdy pewnego razu spadł mu bardzo cukier to strasznie wyzywał mamę (cukier miał wtedy 40) konieczna była pomoc pogotowia.Cukrzyca go niestety wykończyła.tata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 moj maz mial 3 ataki ,to bylo straszne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 jak nie mial tej choroby to byl bardzo spokojny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Goja35,,./ Napisano Grudzień 5, 2011 Zbyt duzy lub zbyt niski cukier ma wpływ na zachowanie osoby chorej na cukrzyce. Byc moze mąz nie dokładnie dba o diete i leczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 Goja dba b dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 chodzi do wszystkich lekarzy okulista ,diabetyk,neurolog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Goja35,,./ Napisano Grudzień 5, 2011 Mąz ma typ 1 czy 2 cukrzycy? Podenerwowany jest cały czas czy podczas skokow cukru? Jaki ma wynik hemoglobiny glikowanej? Moze powinien postarac sie o pompę insulinową? A moze po prostu fakt ,ze jest nieuleczalnie chory wykancza go psychicznie i doprowadził do nerwicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 ma 2,insuline wstrzykuje sobiie 2 razy dziennie i wiele wiele innych lekow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Goja35,,./ Napisano Grudzień 5, 2011 Mężczyzni dużo gorzej znoszą choroby niz my kobiety......moze po prostu nie moze sie z tym pogodzic ,ze nie jest zupełnie zdrowy. Jak długo choruje? Moze to kwiestia czasu....moze za jakis czas sie pogodzi ze swoim stanem i bedzie spokojniejszy. Życzę powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 5, 2011 dzieki Goja.juz 6 lat,ale widze ze jest coraz gorzej wiec lepiej nie bedzie.Tylko ze ja juz mam dosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 6, 2011 dzis rowniez awantura i to o drobiazg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 7, 2011 w Polsce na cukrztce choruje b duzo ludzi,ale czy wszyscy sa tacy nieznosni ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
merkaba 13 Napisano Grudzień 7, 2011 kudzu może pomoże ale ona jest na cukrzyce typu 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anusiadanusia 0 Napisano Grudzień 7, 2011 dlaczego nie spróbujecie żywienia optymalnego? zamiesciłam powyżej linki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skorpionka11111 Napisano Grudzień 7, 2011 jesli jest nerwowy to onacza ,ze cukier spada we krwi, czyli musi go zmiezyc i cos zjesc---logiczne. Musi uprawiac sport i zdrowo sie odzywiac, jesli tego nie robi bedzie tylko gorzej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Oczywiście że Napisano Grudzień 7, 2011 mam zdiagnozowaną cukrzycę od 10 lat.Oczywiście,choruje na to dłużej.Ale nie zauważyłem żadnych zmian w swojej psychice wynikających z tej choroby.Podstawą egzystencji jest badanie poziomu cukru,glukometrem.Osiągnięcie poziomu 40 jest śmieszne dla świadomego cukrzyka bo już przy poziomie 70 zaczyna się trzęsionka/drgawki i wtedy trzeba połknąć ze dwie łyżeczki cukru,popić wodą i po ptakach.Poziom 40 to jest utrata przytomności. W Polsce żyje 10% społeczeństwa z cukrzycą.Prawda jest taka że to nie jest jakaś straszna choroba,pod warunkiem że kontrolujemy poziom cukru. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 7, 2011 anusiadanusia b dziekuje oraz innym osobom za rady i porady,czytalam te linki i maz wszystko to stosuje ,ale naprawde tak jak pisalam bez kija nie podchodz.pozdrawiam wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 7, 2011 nawet posilki jada o konkretnej godzinie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cukrzyca Napisano Grudzień 7, 2011 oczywiscie ze ,mozna wiedziec ile masz lat ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mściwa Gośka + Napisano Grudzień 7, 2011 fakt , bez kija do takiego nie podchodź jak go najdzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ninka131 0 Napisano Grudzień 7, 2011 od cukrzyce człowiekowi zmienia się charakter?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach