Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

KASZEL,PANIKA i prośba o pomoc

Polecane posty

Witam Drogie Mamy:) Mam do Was pytanie Mój synek (8,5 miesięcy) od wczoraj kaszle To typowy mokry kaszel Do tego dziś ma lekki katarek No i moje pytanie Iść od razu do pediatry czy dać jakiś syrop i zobaczyć?A jeśli tak to jaki? Są syropy od kaszlu dla takich maluchów? Czy ten kaszel to zapowiedź poważniejszej choroby? Proszę o rady bo zaczynam panikować...........

Gość zamiast
zakladac temat juz powinnas dzownic do przychodni rejestrując dziecko!!!tak,sa syropy dla maluchów:))

Moja mama mi mówi że kaszel to nie choroba i do lekarza iść nie trzeba więc dlatego pytam

Gość Ponawiam temat...
szybko do lekarza! ja tak miałam i moja córcia miała zastrzyki

Gość Jeśli to pierwszy tego typu
przypadek to ja bym jednak poszła do lekarza. Z czasem nauczysz się rozpoznawać objawy i własnoręcznie diagnozować, ale póki to nie nastąpi dziecko powinien osłuchiwac learz

Gość Jeśli to pierwszy tego typu
Hmm, a moja córa tak ma wielokrotnie w ciągu roku i zastrzyków nigdy nie dostała:O

Ok dzięki za rady:)O 9 zadzwonię do naszego pediatry i umówię na wizytę:) Właśnie po to pisałam Bo wiadomo dorosły by poczekał Ale jak z dzieckiem nie wiedziałam Nie ma temperatury i bawi się jak zawsze ale bałam się ze moze coś gorszego się z tego rozwinie......

Gdybym mogła zaprowadzić syna do przychodni to bym nie pisała i zaraz poszła Ale to co dzieje sie u nas w przychodni woła o pomstę do nieba I wożę syna prywatnie do pediatry 25 km od domu Miałam czas napisac i zrobic wywiad bo wizyta i tak będzie na wieczór albo na jutro rano Niestety:/

kuzwa, jak czytam brednie typu "kaszel to nie choroba" to mnie slabosc ogarnia:O Adalis przekaz mamie, zeby sie doksztalcila w temacie zamin cos powie:O bo kaszel u malego dziecka to owsemz, moze byc objaw jedynie banalnego przeziebienia, ale tez zapalenia oskrzeli albo i zapalenia pluc... Zapalenie oskrzeli u mojej corki tez zaczelo sie od lekkiego pokasływania, potem doszły swisty i w koncu dostala skurczu oskrzeli tak mocnego,ze musiala dostac sterydy wziewne, zeby jej ulżyc:(

Jako matka wiem że nie jest tak źle póki co:)Nie ma temperatury i czuje się dobrze Zachowuje się i bawi normalnie Tylko kaszle I właśnie dlatego idę do lekarza zeby z tego kaszlu nie zrobiło się nic gorszego

Gość alkamalina
U mojego taki kaszel ( co to niby nie choroba) ZAWSZE kończył się szpitalem, prześwietlaniem płuc i antybiotykiem, dodam, że mały chorował zawsze bez gorączki, najwyżej 37,5. Raz nie poszłam od razu i zaczął mi się dusić w nocy, bo oskrzela zatkały się flegmą. Każde dziecko jest inne, idź do lekarza, niech osłucha. U dzieci zapalenie oskrzeli czy ucha rozwija się czasem w ciągu kilku godzin. nie czekaj, aż do tego dojdzie.

Gość u małego dziecka od kaszelku
do powaznego np zapalenia oskrzeli moze minać bardzo krótki czas Ja miałam tak ze swoim .Dopiero jak miał 3 lata nauczyłam sie rozpoznawac kiedy do lekarza a kiedy moge sama zaradzic Raz załatwiłam dzieciaka wcierając mi pulmex baby :O :O wyladował w szpitalu na 2 tyg (strasznie mi sie dusił) ordynator w dużym wojewódzkim mieście -w szpitalu dzieciecym zrąbał mnie za smarowanie dziecka jakimś gównem :( Zaraz sie tu zleca mamuśki ,które smarują swoje i dzieci zdrowiutkie A ja wiem co mi lekarz powiedział i koniec .Nie podam nigdy nikomu tego świństwa

No idę idę do tego lekarza Bo kaszle coraz bardziej I zasmarkany się zrobił Będę spokojniejsza jak go lekarz osłucha Ale żeście mnie tu nastraszyły Teraz boję się że coś złego mu będzie:(

Gość moja corka kilka razy miala ta
taki katar i kaszel, jak byla mlodsza to chodzilam z nia do przychodni ale zawsze dostawala tylko syropki, na suchy i mokry kaszel, krople do nosa i tyle. nigdy nie bylo nic powazniejszego-gardlo czyste, osluchowo rowniez. takze nie martw sie, na pewno nie bedzie to nic groznego, chociaz oczywiscie skonsultuj to z lekarzem:) teraz najpierw staram sie dawac to co pediatra wczesniej zalecala, i jesli nie widac zadnej poprawy po 2-3 dniach wtedy ide do lekarza.

z suchym kaszlem nie ide do lekarza. jesli ma mokry to pare dni tez nie ide, jesli nie przechodzi to ide żeby lekarz osłuchał dziecko czy nic nie poszło na oskrzela

No poczytałam wczesniejsze wypowiedzi i troszkę się wystraszyłam Teraz synek śpi - spokojnie, ladnie oddycha więc liczę na to że to jednak tylko kaszel Że drogi oddechowe ma czyste Mam wizytę na 17.30 i zobaczymy

ja bym się wybrała do lekarza, też zawsze chodzę prywatnie i też czekam na wizytę 2 czasem 3 dni chyba że awaryjna sytuacja, ale jak dzwonię umówić wizytę to mi zawsze powie co mu mogę dać do pory wizyty.

No nasza Pani pediatra najczęściej przyjmuje tego samego dnia wieczorem więc paniki nie ma Grunt to wytrwać do wizyty No i znieść podróż 25 km:PA mój syn nienawidzi siedzenia w foteliku:P

ja z kaszlem też nie chodzę, dopiero z temperaturą i kaszlem i to też czekam zazwyczaj 3 dni, żeby zobaczyc w którym kierunku to idzie na suchy kaszel robię syrop z cebuli, jak jest mokry to Pulmex i oklepuję - czasem jakiś syrop, ale w sumie żaden jak dotąd nie pomógł nie panikuj!

No i jesteśmy w domu Na szczęście to nic groźnego - mokry kaszel i katar - bez zmian w układzie oddechowym Dostał syrop i lek przeciwzapalny,tantum verde w razie potrzeby i wit. C:)