Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Verloren

Trzeba byc czlowiekiem bez serca, zeby jest mieso

Polecane posty

Gość Verloren

Krówki i swinki zyja sobie spokojnie, a tu nagle sie je zabija, zeby jakies tepaki mogly je zjesc. Co to za glupota? Nawet w biblii bylo napisane: Nie zabijaj

Gość vi-
popieram. niestety zaraz NAS tu zjedzą za tą tezę:( ale "pieski, kotki to koffciam i jak się dzieje krzywda to mi serce pęka" a potem do domu na schaba... płakać się chce nad głupotą ludzką....

Gość wulgarne samiec alfa
Wpierrdalam mieso az mi sie uszy trzesa :classic_cool:. Gdyby nie mieso to nasza cywilizacja bylaby slaba i schorowana 🖐️. A co powiesz o drapieznikach, ktore zabiajaja inne zwierzeta zeby przezyc ? Tak sa prawa natury 🖐️

Gość strzałka :)
żona-swojego-męża zgadzam się... Autorko jak nie wiesz o czym piszą w biblii to jej nie przytaczaj. A co do jedzenia zwierząt, to dlaczego one (drapieżnicy) polują na siebie na wzajem i jest ok, bo taka kolej rzeczy, a gdy człowiek (drapieżnik) zjada zwierzę, które do tego celu wyhodował to już jest wielka zbrodnia? tak jesteśmy stworzeni, mięso jest nam potrzebne do zdrowego, normalnego odżywiania się i funkcjonowania. jeśli ktoś nie chce jeść biednych krówek czy świnek to jego sprawa (ale nie mówcie, że to zdrowe) i ja nic do niego nie mam, więc proszę aby w moją dietę również nikt się nie wtrącał :)

Gość vi-
szkoda, że aktualnie tak bardzo wynaturzone :(

Gość vi-
jem od 15 lat i mówię że to zdrowe

Gość wulgarne samiec alfa
o kooorwa, ty noxelia lepiej zacznij sie leczyc, bo moze jeszcze nie jest za pozno.

ogladalam wiele filmikow z rzezni i jednej nigdy nie zapomne, jak krowa ktorej zabrano dziecko lezala zakopana w syfie i zduchala przerazliwie muczac, oczy miala wywrocone bialkami, cierpiala na pewno bardzo i tak powolnie umierala, zycze ludziom ktorzy sie do tego przyczynili aby zdychali szesc razy gorzej 🖐️

Gość strzałka :)
niehumanitarne zabijanie zwierząt to zupełnie osobny temat...

Gość Justynkaaa........19
A co za roznica jak sie zabije zwierze, skoro skutek i tak bedzie ten sam ?

no niestety nie rzadkie, na stronie PETA, czy Viva dla zwierzat itp. masz codziennie takich mnostwo, to sie dzieje na codzien. a ludzie pracujacy w rzezniach to plebs, ktory bije te zwierzeta, wysmiewa, zadaje wiecej bolu niz trzeba... w dodatku pluja do kielbas, czasem w miesie masz kawalki wymion o czym nawet nie wiesz :) to udowodnioone, no ale smacznego :o

a jak ty bys chciala umierac, w miare szybko i bezbolesnie, czy dlugo, swiadomie, w meczarniach? bo zwierze czuje tak samo 🖐️

Oczywiscie, ze szybko i bezbolesnie, ale zycie to nie bajka 🖐️. Ludzie tez bardzo czesto cierpia przed smiercia i to samo dotyczy zwierzat. Czesc z nich tez ma spokojna smierc 🖐️

Gość noxelia ma sto procent racji
mój ojciec pracował kiedyś jako kierowca i był w rzeźni, więc się napatrzył na różne widoki. mięsa już nie jemy.

ale ludzie przyczyniaja sie do traumatycznej smierci zwierzat, dlatego jak ktos z ludzi zdechnie to sie ciesze. oliwa nie rychliwa, ale sprawiedliwa...

Za to prowadzimy obieg zamkniety, czyli co wysramy to zjadamy :classic_cool:

bardzo śmieszne :o

Gość Ja kofciam
pieski i kotki,a mięso wpierdalam

Jestes chora psychicznie, skoro porownujesz ludzi i zwierzeta, a do tego cieszysz sie, ze ludzie gina :o. Gdy TIR przemieli ci matke na przejsciu na pieszych to ciekawe czy bedziesz sie cieszyla 🖐️

moja mama jest dobrym czlowiekiem akurat i pomaga zwierzetom :) a ludzie to tez zwierzeta, dla mnie nie ma roznicy. wole moje dwa psy niz obca czesc ludzkosci a ty kurvo wo od moich bliskich 🖐️

Gość katarzynka_kalinka
czy ktoś je mięso czy nie, to jego wybór. Ale jest konkretny powód, który wielu ludzi uważa za ostateczny, to jest jakby cykl, "więksi" zjadają "mniejszych"... a jak ludzie i zwierzęta umierają, to częściowo zjadają ciała "robaczki", a częściowo szczątki zmieniają się po prostu w "pożywienie" dla gleby, potem rosną rośliny, które zjadają roślinożerne zwierzęta itd itp. Poza tym zostało udowodnione, że niektórym ludziom mięso jest bardziej potrzebne niż innym (grupa krwi B to ta mięsożerna, grupa A wręcz powinna unikać czerwonego mięsa i jeść tylko drób, a wegetarianizm by nie zaszkodził). Do wegetarianizmu przekonuje mnie tylko okrutny sposób, w jaki traktuje się zwierzęta przeznaczone na ubój. Ale zawsze można jeść koszerne albo halal :)

Gość vegggiiii
jestem wegetarianką, mój mąż też. Żyliśmy sobie fajnie na jarzynkach dopóki nie pojawiło się dziecko. W czasie ciąży (oczywiście wegetariańskiej) czułam się świetnie, przytyłam modelowe 12 kg, które w ekspresowym tempie zrzuciłam, dziecko zdrowiusieńkie, wspaniale rozwinięte, karmiłam piersią przez 6 miesięcy. Gdy miała rok oddałam do żłobka - siła wyższa: czyt.praca. Teraz mała ma 2 latka i wciąż domaga się MIĘSA! Poznała smak mięsa w żłobku i niczego innego nie chce jeść. Co robić? Nie znoszę mięsa, sam widok martwych zwłok przyprawia mnie o mdłości, nie znoszę jego dotyku, zapachu. Gdy przyrządzam coś dla dziecka, choćby głupie parówki mdli mnie zapach w mieszkaniu. Co robić????

A chooy ze zwierzetami 🖐️. Skoro tak bardzo lubi pomagac slabszym to niech lepiej pomaga jakims biednym dzieciom albo cos PS: kurvvo 🖐️

Gość NiE TTTuuuuuuuu
Justynkaaa........19 no prosze, jak odwracasz kota ogonem, to ty jestes chora psychicznie, bo kochasz zło:o