Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość defrgthnj

Jak zrobic barszczyk dla 8 miesiecznego dziecka?

Polecane posty

Gość defrgthnj

Prosze o przepis. Kiedy mozna podać dziecku ,,dorosłe zupy,, to znaczy bez soli,pieprzu ale takie jak jemy my dorosli?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Składniki chude mięso (indyk/ kurczak/ cielęcinka/ królik) 1 mała marchewka pietruszki mały kawałek selera pora dużego ziemniaka buraka natka pietruszki łyżeczka masła Niezbędne urządzenia kuchenne 2 garnuszki blender lub tarka nóż deska do krojenia Sposób przyrządzenia Do leciutko osolonego wrzątku wrzucam obrane i umyte warzywa, poza burakiem, którego gotuje nie obranego w osobnym garnku. Gotuję aż warzywa będą miękkie ok. 20-30 min. W osobnym garnku gotuję umyte mięsko (kawałek wielkości ok.1/3 dłoni), które również wrzucam do leciutko osolonego wrzątku. Wyjmuję warzywa i kroje na kawałki: marchewkę, pora, ziemniaka, buraka i wrzucam z powrotem do garnka. Dodaję masło i natkę, chwilkę jeszcze gotuję i zupka gotowa. - przepis ze strony oseska, tam jest bardzo dużo fajnych przepisów. ogólnie uznaje sie, że po roku dzieci mogą jeść wszystko, ale ja swojemu synkowi nadal podaję lekkie potrawy - czyli zamiast smażyc - gotuję na parze itp - no i oczywiście jesteśmy bezmleczni....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość normalnie , tak jak robisz dla
siebie, duzo warzyw (+ mieso jesli ma byc na wywarze miesnym) zile ang, liśc laurowy, dopraw odrobiną czosnku , soli, pieprzu ja od zawsze gotowalam dodając sól , za to w ogole nie uzywam vegety i kostek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię
tak Do garnka z wodą wrzucam ziemniaczka , marchewkę , pietruszkę korzeń i natkę pietruszki, buraczka i mięsko pokrojone w kostkę, doprawiam, solą i odrobiną majeranku i bazyli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamama27
a ja robie najprościej - zresztą tak jak większość zup i dań dla synka - kupuje barszczy ukraiński mrożony - same warzywa - pokrojone już - daje troche - dorzucam jakieś mięsko - pare kosteczek ziemniaczka i gotuje smaczne, miękkie warzywa i praktycznie bez roboty - w biedronce jest fajny barszcz ukraiński z frosty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×