Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbhnjmk,ujhntyjuki

18 lat i drugi miesiac ciazy!!zapraszam mlode mamy!:)

Polecane posty

18 lat to norma kiedys to był powód do wytykania palcami.Osobiście znam 14 i 15 latki które chodzą w ciąży,nawet jedna nie wie z kim bo jest 2 kandydatow wiec juz nie róbcie takich oczu ze 18 i ciaża to nic nowego a dziwi jedynie fakt że dzieci 14 15 lat zachodza w ciaze a autorka ma bynajmniej stałego partnera,który sprosta roli ojca i wypada się cieszyć że ta historia ma taki finał

no żmije bo ona wyraźnie pisze że sie cieszy a to że ma 18 lat to nie jest zadna tragedia . bedzie mloda matką i tyle a wy stare ropuchy dzieci dopiero po 40 najpierw kariera

no żmije bo ona wyraźnie pisze że sie cieszy a to że ma 18 lat to nie jest zadna tragedia . bedzie mloda matką i tyle a wy stare ropuchy dzieci dopiero po 40 najpierw kariera

Gość Co za tepy narod
Nie ciesz sie- po ciazy zostanie ci nadwaga, opona rozstepy i szeroka cipa. Jezeli donosisz- bo do 3 mies. mozliwe sa poronienia fizjologiczne.

Gość Przemierzam lasy i doliny
Zleciały się matki polki od siedmiu boleści, które dzieci urodziły przed 20rokiem życia i są na utrzymaniu mężulków, będą głaskać po główce 15latki w ciąży a te które mają inne zdanie będą wyzywać:-O

Gość ana manana
Akurat tym, ze jestes w ciazy nie powalasz. Masz jakas szkole chociaz?

Gość Co za tepy narod
xrozza A co tępoto nie wiesz ze do 12tc to normalne??!

Gość abcabcabc123
nie przypuszczam Mnie to najbardziej denerwują ludzie którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, ale ok To są tzw. trolle, które mimo iż same są nieszczęśliwe i żałosne (widać po całodziennym przesiadywaniu na kafeterii) to jadą po młodych http://www.suwaczki.com/tickers/crysegz208cyj kx6.png czekamy na kruszynkę http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d6yvfp mt7.png I ty piszesz o żałosnych ludziach przesiadujących na kafeterii? To ty masz czarny nick i tysiąc sruwaczków, tępa krowo rozpłodowa

Gość Co za tepy narod
"Gratulacje" jakim debilem trzeba byc. Kolejna patologia rosnie, gowno to wie, bez wyksztalcenia- kolejny pasozyt spoleczny- a ci gratulacje.

Gość super powód do radości
I czego tu gratulować? Nastolatka, która stara się o dziecko..Ma szczęście, że mieszka w UK a tam pasożyty dostają ciężkie pieniądze za rozmnażanie się, w Polsce byłaby kolejną klientką MOPSu

Gość zazdroszcze Wam odwagi
Ja mam 23 lata, licencjat, koncze studia magisterskie, od kilku miesiecy jestem mężatką i mimo problemow zdrowotnych ciagle obawiam się zajsc w ciąże, chociaz ze lekarze przy moich problemach mówią, że im szybciej tym lepiej i ze juz za kilka lat moze byc roznie... Chcialabym machnąc na wszystko ręką, odstawic zabezpieczenia i zwyczajnie zaliczyc malzenstką wpadkę ale zwyczajnie boję się o przyszlość naszą, tego dziecka... Ciągle wydaje mi się za wcześnie a niedlugo może już dla mnie za późno.

Gość Co za tepy narod
Pracuje w labolatorium, kilka dni temu przychodzi 19letnia mamusia. Mowie prosze PESEL dziecka. A ona: "a co to jest?" I to jest wlasnie odpowiedzialne maciezynstwo. Zachodzi w ciaze, bo chce sie pobawic w dom. A posiadanie dziecko to ODPOWIEDZIALNOSC! Trzeba miec warunki, czas -wyksztalcenie, rodzine pieniadze. A nie myslec- jakos to bedzie!

Pomarańczki wypad stąd ! ahhh ta zazdrość aż kipi od was! Napisałaby że chce usunać to byście ja zjechali od góry do dołu,chce dziewczyna urodzić to tez źle! popaprani jesteście. Urodziłąm młodo ale nie mam rozjechanej piczki,nie mam nadwagi i wygladam tak jak przed porodem a dziecko bardzo kocham skończyłam szkołe i pracuję i jakoś jestem szczęśliwa.To się nazywa zaradność życiowa i wcale nie narzekam że spotkał mnie zły los i wcale tak nie myśle.Cieszę się że jestem mama,dziecko mam zdrowe kochanego faceta i nie zaliczam wszystkich imprez,nie bzykam sie po kiblach i nie cpam jak inne małolatki ktore tu pisza że dziecko odbiera młodość. Może i ma się mniej czasu na poczatku ale tych imprez z banda wymalowanych dupodajek i lanserow wcale nie zaluje ze mnie ominely.Piszcie co chcecie ale to jest moje życie i z butami wypieR*alac

nigdzie nikt nie napisał ze gratuluje 14 latce ciazy tylko ze znam takie przypadki czytajcie ze zrozumieniem i nie generalizujcie wszystkich młodych mam że sa głupie,nieodpowiedzialne itp bo opinie sami sobie wyrabiacie tak naprawde gówno o tym wiedzac

Gość akakajsuakildasd
Jeżeli dla ciebie młodość to ćpanie i ruchanie się po kiblach to współczuje:-O

Gość Kłoliberek
Czarne żałosne przesiadywaczki kafe wypad stąd!

ammarie - nieprzegadasz im nawet niepróbój tepe strzały co was co obchodzi będziecie wychowywac to dziecko czyjak ? będziecie dawać na utrzymanie? no właśnie nic wam do tego. a dziewczyna widac że jest dojrzała

Gość Kłoliberek
akakajsuakildasd - co się dziwisz, że one nie wiedzą jak wygląda młodość, przecież nigdy jej nie miały bo spędziły ten czas w pieluchach

Gość Co za tepy narod
[zgłoś do usunięcia] xrozza ammarie - nieprzegadasz im nawet niepróbój tepe strzały co was co obchodzi będziecie wychowywac to dziecko czyjak ? będziecie dawać na utrzymanie? no właśnie nic wam do tego. a dziewczyna widac że jest dojrzała Ty jak widac tez z tych ''dojrzałych' tu nie chodzi o nia. Tylko o dziecko!! Dojrzałosc- nie wiesz co to znaczy. Dziecko- to odpowiedzialnosc, a nie urodze, i niech sobie zyje. Co gratulowac, czego? glupoty?!

Dziwne, ilekroć wypowiadają się mamusie to zawsze sypią wyzwiskami..ktoś już mi na to zwracał uwagę.. na erotycznym jest sto razy większa kultura dyskusji niż na macierzyńskim i wszystkim co związane z ciążą:-O

Dodam, że znam kilka dziewczyn, które młodo zaciążyły i trzeba przyznać, wyszły na swoje - pokończyły studia, poznajdywały pracę, mają piękne domy i są młodymi,ładnymi mamami ALE może akurat ja trafiam na takie przypadki. No i kolejna kwestia jest taka, że na pewno bez pomocy rodziców nie osiągnełyby tego wszystkiego ( ich mamy siedziały z dziecmi kiedy one uczyły się do matury) Więc moim zdaniem jednak da się "wyjść na ludzi", zdobyć wykształcenie i się czegoś sensownego dorobić ale trzeba sporo pracy w to włożyc i wysiłku.

Ty jak widac tez z tych ''dojrzałych' tu nie chodzi o nia. Tylko o dziecko!! Dojrzałosc- nie wiesz co to znaczy. Dziecko- to odpowiedzialnosc, a nie urodze, i niech sobie zyje. Co gratulowac, czego? glupoty?! ale może ona ma warunki do wychowania tego dziecka i do zapewnienia mu godnego życia skąd wiesz?

Gość mireczkaa
u mnie w szkole była jedna dziewczyna, która zaliczyła wpadkę ze swoim chłopakiem- pamiętam jak zbierałyśmy się na wyprawdę dla malutkiej:) Różowo nie mieli, wydawało im się, że są dorośli a jak pojawiło się dziecko ciężko im było się odnaleźc...Tym bardziej, ze obie babcie pracowały, na opiekunkę nie było stać, w żlobku mała była chwile, bo cały czas chorowała. Są do dzisiaj razem, ale wiele szczęścia w tym związku nie ma- po prostu przerosła ich codzienność. Ja osobiście uważam, że staranie się o dziecko w wieku 17lat (tak zrozumiałam z wypowiedzi autorki) jest totalną głupotą. Dziecko to wielka odpowiedzialność, duzy wydatek i finansowy, i emocjonalny i w końcu czasowy. ALe jelsi ktos tak chce, nie moja sprawa, nie moje życie. Życzę wszystkiego dobrego. Ale myślę, że nie ma co tutaj wychwalać tak wczesnego macierzyństwa. Widze tutaj dużo więcej minusów niż plusów. Pozdrawiam

Gość A ja powiem tak..............
No faktycznie bardzo dojrzała..starać się o dziecko w wieku 16 lat, szczyt dojrzałości. Dla normalnych ludzi dojrzałość to zdobycie wykształcenia , pracy, warunków mieszkaniowych a potem dziecko ale te nastoletnie mamusie uważają, że skoro wpadły i są w ciąży to są dojrzałe..dla mnie dojrzałe są nastolatki, które potrafią się zabezpieczać albo decydują się na współżycie później niż w wieku 14lat..

Nie ominęla mnie młodość bo nadal jestem młoda.Jak wygłąda "młodość" mioich rówieśniczek widać na każdym kroku,nie piszę że wszystkie ale większośc wygląda tak jak napisałam i wcale nie mam czego zazdrościć.Większośc z nich siedzi na garnuszku mamusi,tylko imprezy i nowy chłopak do łóżka i czego tu zazdrośćić.Bycie mama to nie sielanka,ale też nie koniec świata.Skończyłam szkołe,pracuję mam faceta od kilku lat i jetsem szczęśliwa to aż tak bardzo wszystkich boli szczęście drugiej osoby.Zazdrość co?a wy trolle piszcie sobie dalej głupoty jakbyście ekspertami w dziedzinie życia były a tak naprawde to gówno wiecie o macierzyństwie i życiu. Boli was to że tak młoda osoba jest zaradna życiowo,że potrafi stworzyc rodzinę i dobrze sobie radzi? może waszym zdaniem dziewczyna powinna usunąć ciąże ? bo jak to tak 18 lat i ciąża haha no trolle pouzywajcie sobie

Gość Co za tepy narod
Idz sobie na oddział niemowlęcy. Ja tam jestem kilka razy w tygodniu, i widze dzieci w ogromnej wiekszosci nastolatek. Zaniedbane. Mamusie zamiast czekac na wizyte lekarza to stoja z "tatusiami" gowniarzami i graja na PSP lub sluchaja mp4, a mamusi lustereczko + kosmetyczka. Zawsze byłam spokojna, ale wszystko ma swoje granice. Gdy widzisz ze dziecko takiego matoła- jest zaniedbane, bo nie jest leczone, odpowiednio ubrnane, czasem ciagane na imprezy- a pozniej lezy tygodniami w szpitalu, przechodzi bronhoskopie, i inne badania/ zabiegi to krew czlowieka zalewa! Wiesz jaka była calkiem niedawno reakacja 20l mamusi na wiesc o smierci jej 17mies dziecka???."To nie musze juz przychodzic do szpitala?" !!! Nikt mnie nie przekona ze takie gowniary to dobre matki, sa wyjatki ale bardzo nieliczne.

Gość trochę starsza, ale też młoda
Witam Cię, osiemnastko :) nie patrz na zawistne pomarańczki, one zazdroszczą Ci tego, że w wieku 18 lat jesteś już z właściwym partnerem (oczywiście będą twierdzić, że to nieodpowiedzialny gnojek)... Ja jestem w 7 miesiacu i mam 23 lata ale z obecnym mężczyzną jestem od 17 roku życia i gdybyśmy wtedy wpadli to nie byłaby to tragedia tylko SZCZĘŚCIE :) teraz jesteśmy po ślubie, mamy pewne źródło utrzymania, ale gdybym ja miała 18 lat to różnica polegałaby tylko na tym, że ja bym jeszcze nie miała pracy (bo maturę i tak i tak bym zdała bez problemu, studia też bym zaczęła z małym dzieckiem...) Co innego jeśli ktoś jest zupełnym dzieciakiem w tym wieku, co to nie wie na jakim żyje, ale wiele dziewczyn osiemnastoletnich to całkiem rozgarnięte kobiety :) Rozstępów się bój, wcale ich nie musisz mieć. Ja do 7 mc przytyłam tylko 6 kg, a teraz ginka daje mi maks 3 kg więcej Przy takim wzroście wagi rozstępy mogą się wcale nie pojawić !!!!

Do: Co za tępy naród Nie sądziłam, że to aż tak źle wygląda... ALe może to są w większości dziewczyny z jakiejś patologii? Te które ja znałam miały wykształconych rodziców, ktorzy w życiu by nie pozwolili na takie zaniedbanie... Przykre to co piszesz... Szkoda maluszków :(