Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olabolaaaaa

czy Wy tez uważacie że bajki są niedobre dla dzieci??

Polecane posty

Gość olabolaaaaa

Przyznam sie a co...moje dziecko dziennie ogląda około 3 godziny bajki, nie zawsze oczywiście ale w takie dni jak ten jak najbardziej. Ma nie całe 3 latak. nauczył się dosyć dużo słó dzięki bajkom. Ale moja mama np uważa że bajki źle wpływają na dzieci. czy Wy tez tak uważacie???

Gość ftghh gh
Bajki sa swietne. Ale oczywiscie nie wspolczesne kreskowki telewizyjne

Gość ale to zależy jakie bajki
to nie jest tak, że wszystkie bajki są głupie! moje dziecko mnóstwo nauczyło się z bajek, ale ja włączam mu bajki świadomie i tylko te, które uważam za odpowiedni zwłaszcza dla dziecka w jego wieku żadne bajki, które pokazują przemoc typu TOY STORY, bo na to 3-latek ma jeszcze czas jeśli pokazujesz dziecku bajki, które uczą, to nie sądzę by dziecku to zaszkodziło, a wręcz przeciwnie często oglądam bajki razem z synem i je komentujemy:)

Gość olabolaaaaa
dokładnie mam na myśli: madagaskar, gdzie jest nemo, iniemamocni to są jego ulubione bajki.

3 godziny siedzi przed tv ? jednym ciągiem ? ile lat ma dziecko ?

Gość olabolaaaaa
oczywiście że nie ciągiem, ale tak do kupy dziennie tyle sie uzbiera. ma nie całe 3.

Gość lena marlena @
moje ma 2,5 roku, lubi świnkę pepę, świat małej księżniczki i boba budowniczego

Gość mireczkaa
umiejetnie dobrane nie sa zle. Ale trzy godziny dziennie to za duzo!!

Gość ja tam
nie zauważyłam żadnych odchyleń. moje dziecko ma 2 i 8msc i też nauczył się wielu słów. trzeba wybrać jakiś mądry kanał, gdzie nie ma przemocy, potworów,bijatyki. my oglądamy disney junior. a bajki to: myszka miki, maniek złota rączka, przystanek dżungla, agent oso. uważam że te bajki uczą, pokazują pozytywne wzory zachowania.

Gość ale to zależy jakie bajki
ja włączam synkowi bajki na MINI MINI i niektóre z CBeeBies (nie wiem czy ten ostatni kanał dobrze napisałam;) )

Moja córka tez duzo ogląda Mini Mini. Jak było cieplo to całymi dniami siedziałysmy na dworze wiec bajek praktycnie nie ogladała. teraz chodzi do przedszkola ale juz o 13 jest w domu. Oglada tez ok 3 godz. Zazwyczaj jak jest tatus w domu to częsciej oglada bo jemu wygodniej jest zajac dziecko bajkami albo włącza jej komputer a ta sobie gra albo oglada pisenki (akademia pana kleksa lub fasolki - ew właczamy jej bajki z Hello Kitti ) Sa na Mini Mini takie bajki gdzie jest troche strasznie - Pradawny Ląd (ale to akurat ulubiona bajka córki) albo Sam Sam ale sez całkiwicie bezpieczne na Ciekawski George, czy Lulu

Moja też ogląda MiniMini. Jestem z nią ciągle sama, a i obiad muszę zrobić i posprzątać.W lecie oczywiście nie ogląda prawie wcale,bo ciągle jesteśmy na dworze. Poza tym lubi też słuchać muzyki i oglądać na DVD bajkę "Supercyfry". Też zauważyłam, że dzięki bajkom nauczyła się sporo, bajki są dobre, jeśli się je dawkuje z umiarem i wybiera mądrze

Moja corka tez uwielbia MiniMini, najbardziej ciekawski George i swinka Peppa:D I tez sporo oglada, a raczej slucha, tzn bawi sie lalakami, maluje, oglada ksiazeczki, ale musi slyszec co mowia, niekoniecznie patrzyie w telewizor:)

Haha, Modliszka,coś w tym jest, bo moja też w ten sposób "ogląda" bajki, więc ten typ chyba tak ma :P

Gość Kochajaca do bolu....
moj 3-latek tez oglada bajki dosyc czesto,a niby co ma byc w tym zlego? Nie oglada bajek gdzie wystepuje jakas przemoc,tylko raczej bajki edukacyjne fajne sa na Disney Junior albo na Nick Jr,przy takich bajkach maluch swietnie sie rozwija.Nie rozumiem dlaczego niektorzy rodzice zabraniaja dziecku ogladac bajki,albo przesadnie wyliczaja czas przeznaczony na nie.

Ja zaluje,ze nie mam BabyTv, jak jestesmy u dziadkow to leci, swietny kanal-prawie ciagle muzyka dla dzieci, zachecajaca do spiewania i tanczenia :)

Gość Kochajaca do bolu....
Babytv jest super :) Tez to moj oglada

Gość kermitowa
Moja corka 3.5 roku) oglada srednio godzine dziennie .... rano przy sniadaniu ok 0.5 godziny z TV i po poludniu drugie pol godziny, no moze 40 min .... ale "Krecika", "Fielmona" albo "Reksia" ;) Sciagnelam jej specjalnie z neta i mala uwielbia te bajki a mnie to bardzo cieszy :) ... jakos nie mam przekonania do tych "wspolczesnych" :P

Gość kermitowa
corka ma 2.5 roku a nie 3.5 :P ......

Gość ggggggggggggggglllllllllllllll
Moja 3,5 latka oglada bajki, wiele sie z nich nauczyla.

Gość mamamam27
mój 1,5 roczniak uwielbia teletubisie, łazienkowe tubisie z baby.tv i piosenki gracie lou z jimjam