Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość renesmełe

Do kobiet które rodziły.

Polecane posty

Gość renesmełe

miałyście nacinane krocze, rozerwało was? czy wasze krocze wygląda gorzej czy nie? jak goiło sie szycie? jestem w ciąży i boje sie tego :o

Gość Adele***:):):)
2 razy rodziłam, 2 razy nacinane, goilo sie roznie, pierwsze szybo, drugie dluzej. sa zrosty po szwach.

Gość tyyyyyyyyyyyy
pryewatnie od 7 do 13 tys na zyczenie robi kazda prywatn a klinika

Ja rodziłam naturalnie bez żadnego nacinania :O i wszystko poszło super... Wygoiło się szybko i nic się nie zmieniło :D :D :D Spokojna głowa będzie dobrze tylko będzie to straszny ból nawet sobie nie wyobrażasz :O

Gość --------------------
ciecia nie poczujesz bo bedzie w trakcie skurczu a gojenie no to jak rana podobnie sa teraz takie fajne srodki przyspieszajace wiec jest ok pozdrawiam

ja nie pękłam,nie byłam nacinana. Wszystko bardzo szybko się goiło. Po ok. tygodniu nic nie bolało. Mój P. zmian nie zauważył.:)

Ja rodziłam raz miałam nacinane krocze goiło się dość szybko jestem dwa lata po porodzie i żadnej różnicy nie wiedzę.

Gość renesmełe
a byłyście po porodzie luzniejsz? :o

Gość Oliśka.!!
To nie prawda że cięcia nie poczujesz, mnie również położna nacinała w skurczu jednak ból w trakcie nacinania był sto razy gorszy od skurczu.

Gość Oliśka.!!
Monoka1505 kiedy rodziłaś dokładnie? Ja też jestem dwa lata po porodzie.

Gość nie jestem luzniejsza
a nawet ciasniejsza. pękłam i bylam nacinana. koszmar ale wszystko sie ladnie zagoilo.

Gość 643634
Czytam te wpisy i zupełnie odechciewa mi się porodu. Nie jestem w ciąży i nie wiem czy kiedykolwiek będę. Fajnie, że niektóre z was nie widzą różnicy, szybko im się zagoiło, niestety nie każda ma tyle szczęścia. Kiedyś chciałam mieć dziecko, ale jak mam po tym być luźna, z bliznami, rozstępami itp. to jestem całkowicie nastawiona na nie.

Gość pijany kjóiijćek
zrobili mi nacięcie aż do pępka :classic_cool:

Gość serio aż tyle
Nie wierz w to, że kobiety po np są ciaśniejsze. Równie dobrze ktoś mógłby Ci wmówić istnienie Yeti.

Gość ja miałam poród
teraz już nie widzę żadnej róznicy a rodziłam prawie 3 lata temu pierwsze 2 tygodnie masakra, nie chodziłam dalej jak do 50, 100 metrów, bo mnie tak ciągnęło, bolało i zginało w pół krocze w nienajlepszym stane wizualnym, widoczne miejsca po szwach, blizna, ciasno zaszyta pochwa potem kolejnych kilka miesięcy czułam kłucie ale za to blizna się wypłaszczyła, pochwa rozciągneła a teraz to już nawet nie czuję pod palcem tej blizny, wziualnie bez zarzutu, jesli chodzi o wielkośc pochwy chyba wróciła do stanu sprzed ciąży i ja ani mąż nie odczuwamy różnicy za to w kwietniu......kolejny poród autorko trzymaj się!!

racja blondii, ból porodowy to ból najgorszy jaki kiedykolwiek czułam, nigdy wcześniej i potem tak nie cierpiałam :o

Gość serio aż tyle
Blondi a co Ci miał powiedzieć? Naiwność ludzka nie zna granic

Gość Oliśka.!!
643634 nie każda jest nacinana tak jak i nie każda pęka. Rozstępy pojawiają się tylko wtedy gdy nie masz kontroli nad swoją wagą i gwałtownie tyjesz (możesz je dostać nawet nie będac w ciąży). Znam wiele kobiet które mimo kilku ciąży wyglądają super. Nie jest powiedziane że ciąże psuje figure, za dużo głupot czytasz w internecie.

Gość pijany kjóiijćek
ja wierzę w istnienie Yeti, sama go widziałam :classic_cool:

Na szczęście ja nie wyglądam jakbym rodziła :D Nikt kto mnie nie znał wcześniej w życiu by nie powiedział, że ma dwójkę dzieci :D D:D :D na basen mogę śmiało chodzić :D Nie mam się czego wstydzić :D

Gość 643634
Ja niby też znam kobiety, które ładnie wyglądają po ciąży, ale my widzimy tylko to co jest na zewnątrz, a nie wiadomo co się kryje pod ubraniami. Najbardziej boję się właśnie o miejsca intymne.

serio aż tyle weź się pałuj :D nie piszę z tobą :D I mąż ma racje :D A ty się martw o siebie :D :D :D

Gość nie jestem luzniejsza
mnie lekarka bardzo dobrze zszyła. I naprawde jest ciasniej. Po prostu wsystko zalezy od tego jak cie ktos zszyje. Jesli chodzi o rozstepy - to owszem mam i nieladny brzuch ale na dole wszystko gra.

Gość Oliśka.!!
Ja jeśli chodzi o dół mam wszystko ok, tak samo jak przed porodem.

Gość 643634
No tak, ale lekarz zszywa Cię na zewnątrz, a już nie ma wpływu na to jaka będzie szerokość pochwy po porodzie.

Gość renesmełe
dziękuje wam dziewczyny za podzielenie sie ze mną waszymi doświadczeniami :)