Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka mama

Kto miał cesarkę w Gliwicach???

Polecane posty

Gość majka mama

Pytanie jak w temacie....chciałam się dowiedzieć jak to u nas wygląda....miałam rodzić siłami natury i niespodziewanie dowiedziałam się że czeka mnie cesarka. Chciałam wiedzieć jak wygląda opieka, sam zabieg .Do porodu sn miałam umówioną położną....czy warto ją brać do cesarki??? Tzn. w sensie czy pomaga też po cesarce, nie tylko w tym dniu ale później też????? No i czy można po cesarce wynająć salę jednoosobową, jeśli tak kiedy uiszcza się wszelkie koszty?? Przy przyjęciu?? Czy po porodzie???

Gość majka mama
E no nikt w Gliwicach nie rodził???

ja rodziłam w gliwicach ale sn ale należałam się tam troche więc conieco wiem a poza tym kumpela miała tam cesarke :) co do cc umawiasz się na termin i zjawiasz się wieczorem dzień wcześniej, nic nie jesz jak to przed operacją, a rano zabierają cie na blok po wcześniejszych przygotowaniach na patologii ciąży tzn lewatywa itp położnej nie bierz bo na sale operacyjną mogą jej nie wpuścić a nawet jak wpuszczą to po co ci ona tam? a po porodzie to ona już ci do niczego potrzebna nie będzie no i nie wchodzi obsługa poporodowa w zakres jej obowiązków co do sali owszem są tam sale jednoosobowe i jak najbardziej możesz sobie taką zażyczyć a płatność jeśli nic się przez ostatni rok nie zmieniło uiszczasz przy wyjściu ze szpitala i to chyba było 20zł za dobe

Gość majka mama
Dziękuję za odpowiedź:)to muszę dzisiaj zadzwonić do położnej i ją odwołać....a skoro jej nie wpuszczą na cc to rozumiem że mąż też nie może być przy cięciu??? Pytam bo wiem że w Katowicach w szpitalu może być mąż....