Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kl krakow

Jutro idę do ginekologa i bardzo się boję co mi powie...

Polecane posty

Gość kl krakow

J/w. Obawiam się nawet ciąży pozamicznej bo czytałam na temat jej objawów.. Pomimo, że zażywam tabletki antykoncepcyjne 5dni przed okresem dostałam krwawienia czyli wczoraj a dzisiaj plamienia i upławy.. Mam torbiel ale taka sytuacja nigdy nie miała miejsca, boli mnie podbrzusze a tabsy biorę już od lutego. Boję się, jestem jeszcze zbyt młoda... Nie wiem już co się dzieje i tak się denerwuje co mi jest...:(

Gość zimna99
ja tez mam wizytę ale kontrolną na szczęście, nie wiem co bym na Twoim miejscu zrobiła chyba też zwariowała

Gość kl krakow
Jest mi na prawdę źle, nie wiem czego się spodziewać

Gość Piekna Julia 18..
Nie rozumiem, czy wy przyjaciół nie macie?!! Ja jak mam problem dzwonie do przyjaciólki, siedzimy rozmawiamy... a nie pisze na kafe.

Gość kl krakow
Akurat myślałam, że może ktoś przechodził taką sytuację bądź coś doradzi a z tym ile mam przyjaciół nie ma to związku. To, że ich mam nie znaczy, że nie mogę gdzie indziej się poradzić...

Gość wrrramp
piękna Julia to po h... siedzisz na cafe a nie u przyjaciółek?

Gość swertolop
Spokojnie, przecież przy torbieli może i to mocno boleć podbrzusze, może cykl wyglądać dziwnie, raczej to nie ciąża.

Nie ma co panikować tak bardzo, może się okazać, że to nic poważnego. Ja raz tak miałam, że na kilka dni przed okresem miałam krwawienie. I nic mi nie było w efekcie. Lekarz powiedział mi, że czasem tak się zdarza. Zwłaszcza w sytuacji, kiedy bierze się tabletki od niedawna, lub - tak jak ja - niedawno zmieniło się tabletki. Tak więc bądź dobrej myśli i mam nadzieję, że lekarz rozwieje Twoje obawy :)

Spokojnie, nie bój się wizyty. Jeśli nawet byłabyś w ciąży pozamacicznej, to im szybciej się dowiesz tym lepiej dla twojego zdrowia. Ciąże taką się usuwa, są różne sposoby ze względu na umiejscowienie. Możliwe że coś dzieje się z torbielem, może cię to nie pocieszy ale jeśli nie zwijasz się z bólu to raczej nic poważnego.

Piekna Julia 18.. Rozumiem, że twoje przyjaciółki to skarbnica wiedzy i znają odpowiedzi na wszystkie pytania z każdej dziedziny życia? Co innego ploty, a co innego zasięgnąć opinii kilkunastu osób, które być może były w danej sytuacji.

Gość kl krakow
dziękuję Wam, nawet osoby których nie znam mogą mnie trochę podnieść na duchu:) biorę Yazy już od lutego a torbiel wykryto rok temu, nigdy taka sytuacja nie miała miejsca i dlatego się denerwuje. Współżyłam w zeszłym tyg a wczoraj pojawiło się to krwawienie, które mnie właśnie zaniepokoiło...

Gość kl krakow
Caridad i dziewczynka z gaju oliwnego-dziekuje:)

Gość kl krakow
Mam nadzieję... A czy to możliwe, że dawka hormonów jest zbyt niska i ochrona zostaje zmniejszona w wyniku czego mogłoby się pojawić krwawienie?

Gość bagatelka bbb
masz raka macicy

Gość hihihihihihih
Julia - won do przyjaciółek, których .,.. nie masz, bo czas spędzasz jak widać tutaj :-O

Też brałam Yazy i mimo zachwytów gin nie powiem żeby to były najlepsze tabletki. Wcześniej zaczynało mi się krwawienie, ból brzucha i napuchnięte piersi. Więc to może byś i od tabletek. I pamiętaj że od tego że się denerwujesz też możesz dostać wcześniej okres. Dlatego przede wszystkim bądź spokojna.

Nie sądzę. Skoro to mają być tabletki antykoncepcyjne muszą mieć taką dawkę hormonów, żeby chronić skutecznie przed ciążą. Jeżeli brałaś tabletki regularnie, nie zapomniałaś o żadnej dawce, to ryzyko ciąży jest niewielkie.

Gość kl krakow
Kijeczek-moim jedynym objawem są zmieniające się nastroje, które nie powiem źle wpływają nieraz na otoczenie. Z seksundy na sekundę staję się rozdrażniona a ciśnienie ohoo.. Teraz zażywam PMS forte ale efekty ponoć później są widoczne. Caridad-miałam sytuację, że będąc w Niemczech u swoich rodziców zażywałam węgiel nie wiedząc, że on obniża skuteczność tabletek. Ostatnią zażyłam 21.11 bo w tym dniu wracałam a nie chciałam by w autobusie mnie coś dopadło, 28 współżyłam i nie wiem czy ta przerwa nie powinna być dłuższa...

Dlatego tak ważne jest czytanie ulotek dołączonych nawet do leków bez recepty. Czy ja dobrze rozumiem, że ostatnią tabletkę zażyłaś 21.11 i od tej pory żadnej?

Gość kl krakow
Nie nie, tabletki anty zażywam cały czas. Mowa o węglu, który zażyłam 21.11 a 28 współżyłam.. Cholera o węglu nie była mowa, studiowałam ulotkę a dopiero w int się o tym dowiedziałam:(

Gość kl krakow
palę ale papierosy nie obniżają

Właśnie, papierosy nie obniżają, wpływają za to na powstania zakrzepów. Warto pomyśleć o rzuceniu palenia.

No nie wiem mój gin twierdził że one mają wpływ na tabletki. A w zestawieniu z węglem. Ale nie martwiłabym się na zapas.

Gość kl krakow
Myślicie, że z tym węglem namieszałam jeśli wzięłam go 21 a współżyłam 28? Ciąża to najgorsze co by mnie spotkało..Jestem w trakcie rzucania palenia, palę do 4 dziennie a paliłam więcej...