Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agbaw

moje 9 tyg dziecko płacze zawsze po kąpieli:((((((

Polecane posty

Gość agbaw

juz niew wiem co robic.zawsze po kapaniu jest ryk i histeria.myslalam ze to kolki ale juz sama nie wiem...bierze sab simplex od 5 dni i ciagle jest to samo....:((((((((((((

Gość f5gwtenhwg4e
a moze dziecku zimno :)

Gość wybierz sama w sklepie
a jaka jest temeprauta w miejscu, gdzie je kapiesz? :oze ;aluszkowi jest za zimo...

Gość agbaw
ale to az taki ryk niesamowity jakby ja ktos obdzierał ze skory

Gość agbaw
ale to az taki ryk niesamowity jakby ja ktos obdzierał ze skory

Gość ja na Twoim miejscu bym
moze zmien plyn d kapieli ktorym go myjesz. Moj syn mial uczulenie na J&J i tez plakal ale jak kupilam nivea to juz bylo ok.

Gość agbaw
to az taki ryk niesamowity jakby ja ktos obdzieral ze skory.nie upokaja sie nawet na rekach

Gość agbaw
uzywalismy oilatum i plakala i teraz nivea i tez placze

Gość agbaw
zauwazylam ze wlasnie zawsze ma taka histerie po kapaniu:(

kapiesz o tej samej porze?jesli tak to sprobuj moze 20-30 min wczesniej niz zazwyczaj, moze po kapieli jest juz tak wymeczona ze juz nie moze wytrzymac i chce tylko butle i spac? ile trwa ten placz? prezy sie przy tym?

Gość nhjhgd
a smarujecie je czyms po kompieli?moj tez cyrki odprawial a jak zavczelismy go w plynie z oliwka kompac i balsamowac po kompieli to wszystko przeszlo.mial strasznie sucha skore i chyba go poprostu cale cialko swedzialo po wyjeciu z wody

Gość agbaw
kapie zawsze o tej samej porze....chyba sie prezy...w kazdym razie zanosi sie od placzu

Gość ale jestescie tempi
może mu się wody do doopy nalewa? :classic_cool:

Gość agbaw
wczesniej wazelina a teraz oliwka nivea

Gość agbaw
najbardziej zaczyna plakac jak ja ubieramy

Gość upppppkaup
ale placze po wlozeniu do wody czy po kapieli???? moja miala tak samo to byl ryk!!! az siwiała!!

Gość upppppkaup
u mojej corki byl to po prostu strach wody... i samej kapieli - uraz po szpitalu,,,, wiesz jak tam kapia dzieci,masakra i bardzo dlugo tak miala - mam rade. ZAWIJAJ JA PRZED WLOZENIEM DO WODY PIELUSZKA tetrowa U MNIE TO PODZIALALO i spkojnie wkladaj do wody z ta pieluszka , byc moz to strach

Gość mamama27
mój synek miał podobnie - dopiero kapliśmy sie że wyjęty z wody odrazu musiał być owinięty w ręcznik i przykryty kocem - i tak nie płakał a leżał pare minut i dopiero potem go ubierałam i też pojedynczo odsłaniając go a nie całego gołego

Gość cjvhdjvkjcbnfk
a drze sie zaraz po wyjeciu z wody, czy przy ubieraniu go/jej? Rodzice mojego ex opowiadali mi kiedys, że on też jak był malutki po kapaniu, przy ubieraniu darł sie w niebogłosy i nie miali pojecia dlaczego. Potem przez przypadek odkryli, że parzą go te zatrzaski od spiochów, czy od kaftanika, bo kładli ubranka na piec bądź grzejnik żeby było mu ciepło jak go ubieraja, a metalowe cześci zapiec nagrzewały sie bardzo i dlatego był ryk.

A mój Antoś, który uwielbiał kąpiele od jakiegoś miesiąca wyprawia takie cyrki po włożeniu do wanienki, że na myśl o kąpaniu robi mi się gorąco. Cały się pręży i zanosi się płaczem, że aż się krztusi, a po wyjęciu z wody natychmiast się uspokaja. Próbowaliśmy już wszystkiego. Obniżyliśmy temperaturę wody - pomogło na jedno kąpanie. Czasami pomaga jak go mąż "zagada". Nie wiem co robić. Kąpię w Oiliatum, zgodnie z zaleceniem pediatry, bo mały miał bardzo suchą skórkę.