Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z angola mialam niepamietam

niech to szlag...

Polecane posty

probuje osluchac sie z angielskim, wlasnie ogladam jakies wywiady po angielsku czy amerykansku, i kurna nic nie rozumiem, nie tylko w sensie tlumaczenia, ale ja nawet nie wylapuje co oni mowia po ang. jeden moze dwa wyrazy wylapie i tyle ;/ takze nie wiem czy mi to moze pomoc w nauce budowania zdan :o myslicie ze im dluzej bede skuchac takich wywiadow tym lepiej bede wylapywac i rozumiec? :o jakos trudno mi w to uwierzyc

Gość ale jestescie tempi
oczywiscie ze tak . jako dziecko polskego uczylas sie dobrych kilka lat słyszac go intensywnie i codziennie . a teraz jestes dorosła twoja zdolnosc do nauczania sie zmniejszyla i myslisz ze naczysz sie jezyka po wysluchaniu 5 minutowego nagrania ?

wiem ze od 5 minutowego nie, ale jakos nie wierze zeby mi ten sposob pomogl, mam nadzieje ze sie myle... bede probowac...

zreszta slucham duzo piosenek po angielsku i tez nic mi to nie pomaga, poki nie zobacze tekstu to w ogole nic nie rozumiem co spiewaja

Gość ale jestescie tempi
musisz sie skupiać .ucz sie słow piosenki tłumacz ja po swojemu.rozkminaj. potem puszczaj w bez patrzenia na tekst spróbuj spiewac z nimi . Twój mózg zacznie kojarzyc usłyszane słowa z tymi napisanymi . bedziesz rozrózniac ich coraz wiecej i wiecej. tak samo ogladaj filmy z polskimi napisami.

dziekuje, mam nadzieje ze to przyniesie jakies efekty, w czytaniu jeszcze jako tako mi idzie, ale ze sluchu to u mnie masakra