Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siostra opiekuje sie dzieckiem

Moge wyjsc z malutkim dzieckiem do centrum handlowego?

Polecane posty

tak, koc jest gruby. To myslisz, ze wystarczy taki sweterek srednio cieply. Bo mam tutaj takie bardzo grube i takie srednio ocieplane.

Gość ......Mirabella....
moim zdnaiem wystarczy ten srednio gruby nie mamy nawet -5 wiec wystarczy w zupelnosci. Bedzie miala kombinezon i grubasny koc to ja tak ubieralam jak bylo -10 a moja miala 2 miesiące.

wiem, ze moje pytania pewnie was bawia:) ale ja nigdy z takimi malenstwami stycznosci nie mialam i co innego jakby siostra mi wszystko powiedziala, a tak to byly minuty. karetka ja zabrala i musialam leciec do malej:( Dziekuje wam bardzo za rady. Jestem strasznie przejeta, bo debiyuje w opiece nad takim malenstwem i nie wiem w ogole co i jak.

debiutuje oczywiscie:)

Gość ......Mirabella....
dasz rade glowa do gory. Najgorzej jest przegiąc w ilosci i grubosci ubran. Lepiej jak dziecku jest chlodniej niz jak ma gorąco i sie spoci wtedy masz przeziebienie murowane.

Aha i jedna rada jeszcze-ja do pol roczku zawsze bralam na zmiane jeszcze jakies spodnie i body,bo moja corcia uwielbiala robic rzadkie kupki, ktore niestety czasem przeciekaly....Taka mala rada:P

Gość ......Mirabella....
moja tez tak miala ale ja karmilam piersia, przy mm nie musi miec takich miec.

moja na mm wlasnie miala :/ ale to naprawdę rzadko, zdarzało się po prostu

no to dziekuje:) wezme ubranko na zmiane w takim razie. A wiecie najbardziej to sie przyznam szczerze, ze boje (wiem, wiem to smieszne:D), ze jak bede mierzyla jakies buty to mi ktos wozek porwie:D Powaznie mam obawy, ze jakis wariat moze porwac wozek z dzieckiem choc wiem, ze to malo realne:D

Gość ......Mirabella....
pakuj kobieto torbe po brzegi nie spuszczaj wozka z oczu, nie bedzie caly czas przed toba a nie za toba i udanych zakupow.

a i jeszcze przy okazji zapytam jak sie kapie takie male dziecko? Bo ja dzis niestety jej nie wykapalam:( Nie wiedzialam po prostu jak i sie balam. Tylko ja obmylam, ze tak powiem. Mala byla kapana wczoraj wiec mysle, ze nic jej sie nie stanie jak dzis nie miala kapieli, ale jutro chyba bede musiala to zrobic

Gość ......Mirabella....
masz wykła wanienke czy profilowaną tzn cos w ksztalcie fotelika do samochodu ze spokojnie mozesz połozyc dziecko i nie musisz go trzymac? Jezeli masz zwykła to musisz na jdnej ręce trzymac dziecko tak jak bys ja trzymala na przedramieniu druga musisz myc dziecko. Przygotuj sobie wszystko co potrzebne mydełko, umyj zawin w recznik i ubierz. Kiedy bedzie na przewijaku juz umyta mozesz umyc jej buzie, wczesniej przygotuj sobie wode przegotowana w miseczce i waciki kosmetyczne zeby bron boze nie zostawic jej na przewijaku.

Gość wrurzona mama 3
Jakios tydz. temu moj maz zostawil mnie w CH z 3 mies dzieckiem w gondolce na 4 godz., bo pojechal z kolega samochodem na przejazdkie. Mial wrocic po 15 min. ale wrocil za 4 godziny. Telegonow nie odbieral. Podpowiedcie co mam mu za to zrobic?

Gość ......Mirabella....
wypieprzylabym go z domu na pare dni serio za taki numer

Mirabella dziekuje bardzo. mam wanienke ( a raczej siostrama) taka cos wlasnie na ksztalt fotelika. To mozna na tym spokojnie polozyc dziecko? Nie zeslizgnie mi sie? na przewijaku to bran boze bym nie zostawila:) I jeszcze jak sprawdzic wode? Bo mowi sie, ze podobno lokciem tak wyczytalam, ale jaka ta wode ma byc dla tego lokcia? Wiem, ze glupio pytam, ale kurde nie chce jej zaszkodzic.

Gość dsja
A co się siostrze stało? Twoje obawy związane z porwaniem nie są aż tak śmieszne. Pilnuj:)

Oczywiście że możesz :) tylko przed niektórymi sklepami jest tabliczka że z wózkiem nie wolno wjeżdżać :) przeważnie tam gdzie jest ciasno.

Gość wrurzona mama 3
Krzyczalam na niego cala droge do domu w samochodzie, a on powiedzial ze zrobi mnie to jeszcze raz za jakoms kare.

dziekuje bardzo za linki:) Biore sie za czytanie;)

Gość ......Mirabella....
to jak masz profilowana to spokojnie ja połóz tylko wyzej zeby glowka byla jak najwyzej ale w calosci oparta i mozesz najpierw połozyc pieluche a dopiero potem dziecko. A asz termomentr? woda powinna miec ok 36 stopnii trudno powiedziec jak to sprawdzic lokciem. Jak nie masz termometra do wanienki to mozesz przy okazji kup w CH kosztuje kilka zlotych i tam zazwyczaj masz przedzialki kiedy woda jest ok a kiedy temperatura jest za wysoka.

niestety siostra nie ma termometru. Czytalam w tych linkach co podalas, ze skora na lokciach jest wrazliwa i sie wie po prostu kiedy woda jest za ciepla a kiedy za zimna. No nie wiem, chyba musialabym sobie jakis test przed zrobic:D Moglabym kupic termometr, ale to jest taki specjalny czy zwykly, ktory mozna kupic w aptece? Kurde poczytalam o tej kapieli i strasznie to trudne sie wydaje:D Bo to takie malenstwo i az strach zeby krzywdy nie zrobic.

Ja wkładałam swoją rękę (umytą oczywiście:P) i woda była ok, kiedy nie czułam nic,tzn ani chłodu ani, że jest ciepła-było ok :) nie martw się, krzywdy z pewnością jej nie zrobisz,najważniejsze to przy każdej czynności podtrzymywać małej główkę:)

Ochlap ją tylko, namydl, umyj dobrze pupę i wargi sromowe i od razu na ręcznik. Głowa do góry:)

Gość ......Mirabella....
spokojnie to nie jest trudne jezlei masz waniennke profilowana to najtrudniejsze to znaczy trzymanie masz za sobą. Poprtostu umyj ją mydelkiem oplucz i wyjmij. Potem juz na przewijaku umyj buzie wacikiem potem drugim wacikiem umyj strefy intymne. Nigdy odwrotnie z waidomych powodow zeby woda byla czysta. Wytrzyj i finito. A termoment do kąpieli mozesz kupib w aptece albo w sklepie z dziecięcymi artykułami. To nie jest taki termomentr jak do mierzenia temp ciala.

dziekuje po raz kolejny za rady:) o chyba maly glodomor sie obudzil i chce jesc bo zaczyna marudzic. ide dac jej troche mleczka

Gość ......Mirabella....
te linki podałam Ci dlatego zeby zobaczyła jak sie trzyma dziecko bo to trudno wytłumaczyc. A reszta to moze sie wydac skomplikowane ale Ty poprostu ją umyj bez zaglębiania sie w tą mase szczegołów.

Gość pepa *
Tylko to wyjście zaplanuj sprawnie, tak by mała się nie denerwowała, że za długo czy za gorąco.

Gość co za glupie pytania autorko
i gdzie w ogole jest tatus, ze ty musisz sie nagle siostry dzieckiem zajmowac? Moze za granica? a jesli tak to go nie mozesz zapytac?

Gość ......Mirabella....
nie zwracaj uwagi na takie posty jak ten powyzej zawsze znajdzie sie tutaj glupia pinda co nie wytrzyma i sie chce wyzyc za swoje nudne i nieciekawe zycie.