Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja nie ty

Zloto czy nie...

Polecane posty

Gość to ja nie ty

Mam pytanie: Czy jest możliwośc, aby złoto kupione kilkanaście miesięcy temu, nie noszone w ogóle, trzymane osobno w pudełku papierowym na gąbce, bez styku z inną biżuteria czy np. wodą itp. mogło zczerniec? Jest zaśniedziałe. Ma jakieś kamyki zwykłe w sobie. Co Wy o tym myślicie? Czy to złoto?

Gość czas pokonać strach
to nie złoto, to chyba jasne

Gość to ja nie ty
Tylko ze kupowane bylo u jubilera, jako zloto... Nie ja kupowalam, ale ktos z rodziny mojemu dziecku, a tu teraz taki psikus.

Gość azoskinda
oszukane, nigdy o czymś takim nie słyszałam, a sama mam dużo złota, które jest w doskonałym stanie i jest noszone.

Gość to ja nie ty
No to sie darczynca popisal...

Gość lalai
takie przypadki się zdarzają mój brat kupił żonie brazoletkę u jubilera wydał ok450zł a jak póżniej chyba po roku okazało się że ta branzoletka nawet złota nie jest tzn jest ale ma zadużo jakieś domieszki

Gość lalai
*bransoletki oczywiście hehe

Gość to ja nie ty
Dobrze, że nie zakładałam tego dziecku, że nieruszane, jeszcze z metką. Niech idzie do jubilera, żeby cos z tym zrobili ten, kto dał. A swoją drogą to niezła siara :/

Gość lalai
no to skoro nie ruszane itd to może jeszcze da się coś z tym zrobić u nich już było za późno w dodatku gdzieś paragon się zapodział:(

Gość to ja nie ty
Ja paragonu też nie mam, bo jak wspomniałam, to od kogoś. Może ten ktoś ma. Poza tym jest dopięta taka metka jubilera, u którego to zakupiono.

Gość lalai
nok ale jeżeli jest metka to możesz spróbować sama coś załatwiać ale wątpię ze się uda chyba że osoba która obdarowała dzieciaka to ktoś taki że możesz uderzyć z nim z takim tematem jak by nie było to tą osobę też ktoś oszukał więc raczej nie powinno byc jej głupio tylko trzeba walczyć o swoje