Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dominikalll

mlody wyglad

Polecane posty

Mam taki problem ktory bardzo mi dokucza. Jestem dziewietnastolatką a ewidentnie wygladam na 12/13 lat. Ludzie w zwiazku z tym nie traktuja mnie powaznie ale to nawet nie o to chodzi, chodzi o to ze ja sie nie akceptuję, patrze do lustra i nie widze tak jakby siebie tylko dziecko, a mam juz dojzale myslenie i jestem dojzala osoba, chodze do liceum w miare dobrze sie ucze. Pamietam ze zawsze troche odstawalam o jakies 1/2 lata ale teraz odstaje jakies 6/7 lat i dodatkowo wydaje mi sie ze zdjec(i nie tylko mi) ze w wieku 16 lat wygldalam starzej niz teraz. Teraz wszyscy powiedza ze mam dobrze i ze w wieku 30 bede wygladac na dwadziescia pare ale to nie jest koniecznie prawda. Czytalam wypowiedzi osob ktore maja od 30 w gore i ludzie mysla ze maja 17 lub nawet mniej. Ja od paru lat wogole sie nie zmieniam, nie ewoluuję. Dlaczego tak sie dzieje? Tu podam przyklady ktore moga byc pomocne w odpowiedzi na to pytanie: W okresie dojzewania niee jadlam wogole serow ani prodoktow mlecznych(ale to chyba nie to, bo nie jedzenie bialka wplywa na wzrost kosci a nie na starzenie), druga rzecz to to ze mialam duza depresje w okresie dojzewania gdzies od 15 do 18 roku zycia, naprawde jest to nie do opisania jak bylo mi smutno i źle, nie chcialam chodzic do szkoly, ciagle sie zamartwialam i czesto plakalam(ten problem glownie przez chlopaka, choc nie tylko-milosc oslepia) i naprawde to na mnie wplynelo malo jadlam organizm mi nie przyjmowal pokarmow ale rodzice mnie zmuszali do jedzenia. Moze to ten stres sprawil ze cos mi sie uszkodzilo jakies osrodek typu przysadka? NO i 3 rzecz ze potrzebuje duzo snu 12h co tez mnie dziwi. Prosze o odpowiedz bo mnie to nurtuje, aha mam slaba miesiaczke zuzywam 2 podpaski przez caly okres, ktory jest regulrny. Bardzo chcialabym wiedziec, co zrobic bym sie zestarzala nie mowie ze od razu czterdziestka, chce tylko wygladac na dojażałą osobę.

z okresem idz do ginekologa, a co do spania tez tak mialam , okazalo sie ze mam problemy z cisnieniem krwi , leki pomogły:) za pare lat bedziesz sie cieszyc mlodym wygladem