Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka11

Silny ból nadbrzusza i wymioty

Polecane posty

Gość matka11

Wczoraj wymiotowałam od godz 17 do 22 wzięłam lek zmniejszający te dolegliwości ale nie pomógł . Strasznie mnie bolało nadbrzusze tak jakby ostre skurcze przez co nawet nie mogłam chodzić. cokolwiek wypiłam herbatę wodę wszystko zwracałam. Towarzyszyło mi przy tym szybkie bicie serca i trudności w oddychaniu ciężko mi się oddychało prawie się to skończyło wezwaniem pogotowia. mam 22 lata i mam nerwice nie leczę jej, czy to może być spowodowane silnym stresem te wymioty i ból brzucha czy to może być coś poważniejszego??? wiem ze powinnam iść z tym do lekarza ale lekarze wszystko zwalają na nerwice i nie dają mi nawet żadnego skierowania nawet na usg żołądka czy jakiekolwiek badania.

Gość Halo,to ja...
Jeśli -dziś -te dolegliwości nie ustąpiły, idź do lekarza. Nie wiem, czego szukasz tu, na kafe...Takie objawy może dawać grypa żołądkowa, zatrucie pokarmowe, ale też są poważniejsze przyczyny,np.zapalenie wyrostka robaczkowego,skręt kiszek,czy stan zapalny śluzówki żołądka... To powinien leczyć lekarz, a nie my-kafeterianie...:( I jeszcze coś; na USG widać tylko zewnętrzną ścianę żołądka, i to słabo. Żołądek trzeba obejrzeć "od środka", a to jest możliwe tylko na gastroskopii.