Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka11

Dziecko nie chce jesc nie wiem co mam robic- pomocy

Polecane posty

Gość matka11

witam. mój synek ma 2 latka od pewnego czasu je jak ptaszek ale to dosłownie nic nie wyolbrzymiam. robiłam mu badania krwi moczu wszystko jest ok daje mu lek na pobudzenie apetytu i nic. rozwija się prawidłowo ale wydaje mi się ze schudł. szukałam w internecie co sie dzieje ze dziecko nie je itd. i znalazłam jakaś wskazówkę ze chce zwrócić na siebie uwagę. coś w tym jest ponieważ miesiąc temu założyłam firmę ale pracuje w domu i siedzę z synkiem. wiec tym samym poświęcam mu trochę mniej czasu jeśli chodzi o zabawy. może tu jest przyczyna. ale nie wiem co mogę zrobić żeby było lepiej jak już skończę sie zajmować firma w ciągu dnia to cały juz czas poświęcam rodzinie, na zabawy z dzieckiem itd. czy któraś z mam miała taki problem i jak sobie z nim poradziła. chciałam dodać ze nie nalezę do grupy mam która jest przewrażliwiona na tym punkcie ze dziecko za mało je ponieważ mój czasem potrafi nie jeść dosłownie nic przez 2 dni i to mnie martwi. wtedy tylko picie i picie już nie wiem co mam robić:(

Gość Dziecko naturalnie przechodzi
takie okresy w momentach skoku rozwojowego. Czy tak jest u Twojego syna nie mam pojęcia. Powinnas poobserwować, a na pewno skonsultować problem z pediatrą. W każdym razie moja córka kilkukrotnie przechodziła przez 'niejedzenie'

Gość matka11
ale tez tak sie zdarzało ze np cały dzień nic nie jadla??? bo juz mówiłam to pediatrze i dlatego byl skierowany na badania krwi i moczu ale wyszło wszystko ok.

Gość a co tu wyjasniac
nic nie je tzn? zapisuj dokladnie kazdy lyk, kazdy kes. Zdziwisz sie jak zobaczysz ile takie dziecko mimochodem je.

moja corka tez miala dlugi okres na niejedzenie (15-19 miesiac zycia) i moglam cuda na kiju odstawiac i to i tak nic nie dalo. Nawet teraz a ma 2 i pol roku ma tygodnie kiedy nie je. I co? nic, upewniam sie ze pije (z tym akurat nie ma probolemu bo ciagle bidon z woda gdzies targa) i to wszystko. Przychodzi pora posilku, stawiam na stole talerz. Nie je?ok zabieram i tak dopoki naprawde nie zglodnieje to nic nie je.Jak to juz ktos kiedys napisal tutaj na kafe: Medycyna nie zna ani jednego pryzpadku aby dziecko zaglodzilo sie same

Gość a może złapał owsiki one
zaburzają apetyt