Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikikun

KRRiT chce abyśmy płacili abonament za domowy komputer!

Polecane posty

Gość mikikun

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji przygotowała nowe rozwiązania dotyczące abonamentu radiowo-telewizyjnego. Zapowiedział to w radiowej Trójce jej szef Jan Dworak. Przewodniczący KRRiT, czyli tego niewydolnego organu Jan Dworak powiedział dziś w radiowej Trójce, że są dwa projekty nowelizacji ustawy medialnej. Nowe zasady płacenia abonamentu będą się opierać na założeniu, że każdy, kto ma w mieszkaniu energię elektryczną, ma radio, telewizor lub komputer. Jeśli ktoś nie ma żadnego z tych urządzeń, to może wystąpić o zwolnienie z abonamentu. Pierwszy projekt zmian uwarunkowań prawnych obejmuje te zmiany, które powinny zostać wprowadzone jak najszybciej, a drugi zasadnicze zmiany, wymagające konsultacji społecznych. Pierwszy projekt ma być gotowy w ciągu kilku tygodni. Uwzględnia on między innymi wyroki Trybunału Konstytucyjnego, dotyczące opłat koncesyjnych i cyfryzacji, ma też uszczelnić obecny system zbierania abonamentu. Oczywiście tak zapowiedział w radiowej Trójce Dworak, ale jak będzie to dopiero pokaże życie. Szef KRRiT przypomniał, że w 2010 roku Trybunał Konstytucyjny orzekł, iż abonament powinien być ściągany. Rada zaproponowała między innymi, aby budżet państwa płacił abonament za osoby, które są zwolnione z jego płacenia (np. emeryci przyp. red.). Jego słowa potwierdzają fakt, że ma to być łupienie obywateli „Choć zdaję sobie sprawę, że możliwości budżetu mogą być ograniczone w tym zakresie dodał Dworak. Wesoły „Pan Janek powiedział, że nowe zasady płacenia abonamentu będą się opierać na założeniu, że każdy, kto ma w mieszkaniu energię elektryczną, ma radio, telewizor lub komputer. Przewodniczący Krajowej Rady poinformował słuchaczy, że w tym roku uda się zebrać z abonamentu 470 milionów złotych, czyli więcej, niż przypuszczano na początku roku. Wyraził też nadzieję, że w przyszłym roku uda się zebrać jeszcze większą kwotę, co pozwoli mediom publicznym na właściwe wypełnianie misji. Rak oczywiście tej musji zgodnej z linią partyjną obecnej koalicji? A komentarz do tej informacji najbardziej trafny i dosadny zawarty jest w słowach pewnej Agnieszki „Znowu kogoś p... ten pan kombinuje nawet, żeby abonament płacili wszyscy posiadaczy komórek. Naprawdę wkurzona internautka pyta „DLACZEGO KRRiT UWAŻA, ŻE KAŻDY CHCE OGLĄDAĆ I OGLĄDA TELEWIZJĘ?????. Jednocześnie podkreśla to, co wielu Polaków robi od dawna „Ja nie oglądam. I nie chcę oglądać. Także w Internecie. Bo szanowny panie, to że mam Internet jeszcze nie oznacza, że oglądam wasze beznadziejne programy TVP podkreśla zirytowana kobieta. Oczywiście nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z jej słowami i doradzić Panu Dworakowi, a weź Pan sobie kilogram dynamitu i idź się rozerwć! http://fiatowiec.nowyekran.pl/post/42951,krrit-chce-abysmy-placili-abonament-za-domowy-komputer

ROSALINDA PACZEKO tak nie czytaj wiadomosci nie oglądaj telewizji a potem nie dziw sie jak bedziesz musiał/a płacić dodatkowo i nie będziesz wiedziała skąd się to wzielo i ze pierwsze o tym slyszysz.

Gość głupkiiiiiiiiiiiiiiiiiii
komputer to narzedzie pracy i nauki. I płaci sie wysokie za jego uzytkowanie. I to starczy. Moze jeszcze za komorki bedzie abonament? głupota..

Gość Ja tu tylko na chwilke jestem
Ja tak samo nie mam zamiaru placic zadnych abonamentow za radio komputer tv. I napewno mnie do tego nie zmusza. Doloze wszelkich staran zeby nie dostali ode mnie nawet złotówki. Zlodzieje i banda debili

Gość Tak piszcie sobie te płacze
A jak byliście niewolnikami, tak jesteście nimi nadal. Jak dojdzie co do czego, to abonament przyniesiecie na pocztę w zębach 🖐️

"A jest jeszcze taka opcja że telewizor można Wyrejestrować i wtedy to juz w ogole moga mi naskoczyć " Chyba nie będzie takiej możliwości. Każdy kto ma prąd może według nich mieć telewizor, komputer lub telefon. Jedyna możliwość to udowodnić, że nic z tych rzeczy się nie posiada. Jak ? Nie wiadomo.

No i super ale pisałam wyżej że jak nie płace to i tak nic mi nie mogą zrobić 🖐️ mogą jedynie wysyłać upomnienia którymi moge podetrzeć zadek :classic_cool:

Gość Grzegorz Kleszcz
ja oglądam wyłącznie TVE i Canal 24 Horas dlaczego jakiś złodziej z kritu żąda ode mnie pieniędzy? żeby kraśko za poprowadzenie dziennika dostał 20 tysiów a tulismanorę za wchodzenie ryżemu w dupę bez mydła 50 tysiów?/ fak ju baranie!

Gość sympatyczna pomarańczka.....
jak dla mnie to program 1 i 2 mogą zlikwidować i tak tego nie oglądam,poza tym to nie ma tam co ogladac. a po drugie to płace juz jeden abonament telewizyjny polsatowi i nie zamierzam płacic drugiego zeby szefowie TP mieli wyzsze pensje a ja nadal bede ogladać powtorki powtórek

Gość julka19x
a ja myślę że Jan Dworak jest po prostu zwykłym pedałem.Naprawdę szkoda mi jego rodziców,czemu Bóg tak ich pokarał? Tych gniotów z tvp nie bede ogladac nawet jakby mi doplacali

Gość i tak was dorwa
było nie trza glosować na platformę

Gość co ma platforma do tego?
:O Abonament placi sie takze w innych krajach, nie tylko w PL. W Niemczech, w Holandii, w UK - wszedzie normalnie oplaca sie abonament.

Gość niekonieczny
zrobią kiedyś płatną telewizje dla wszystkich, płacisz odglądasz, nie, to nie masz dostępu i tyle. To byłoby w miarę sprawiedliwe. Ja spoko, chętnie zapłacę abonament, pod warunkiem, że nie będzie reklam. druga opcja to taka, że płacą wszyscy, a nie tylko niektórzy. a poza tym wiadomo, że chodzi o dziesiątki milionów złotych którymi chce obracać kilku ludzi i szczypać z tego po troszkę dla siebie. jest jedno ale, mamy wspaniałych aktorów i czasem trzeba troszkę pieniążków wyłożyć aby pewne realizacje miały miejsce, i szkoda, kiedy tych pieniążków brakuje. Ale to telewizja państwowa, także i narzędzie władzy więc niech państwo ją utrzymuje, ja mam już serdecznie dosyć.

Gość julka19x
co? mamy wspaniałych aktorów? ani złotowki nie doloze do pensji Mroczkow czy innych Cichopek. Kopa w d.... to im sie należy. Niech zakodują ten chłam,dla dobra Polaków