Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaka decyzja..

Czy dacie swojego 5-latka w 2012 do szkoły ?

Polecane posty

ogladalam ostatnio TeleExpres i mowili ze ustawowo obowiązkowo 6 latki do szkoly pojda od 2014 roku, a nie jak wczesniej zakladano ze 2012, do tego czasu ty jako rodzic mozessz dziecko poscic w wieku 6 lat do I klasy ale nie obowiązkowo, masz prawo sie nie zgodzic, lecz od 2014 bedzie juz przymusowo poslanie dziecka czy sie zgadzzasz czy tez nie

Gość upsaa24
w gore

Gość mama Jaśka..
Sama jeszcze nie wiem.

w USA zerowka zaczyna sie od 5 roku zycia, wiec wiadomo ze moj syn zaczynie szkole w tym wieku. Osobiscie nie mam problemu poslac w tym wieku dziecko do szkoly, mysle ze wyjdzie mu to na dobre. Ale do 5 roku zycia syn jest w domu i nie chodzi do zadnego przedszkola, zamiast tego serwujemy mu rozne zajecia rozwijajace jego rozwoj fizyczny i umyslowy. Powodzenia!

Gość kurkanagrilu
padła?

Allina -> Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Dzieciaki szybciej pójdą do szkoły, o rok szybciej ją skończą i marsz do pracy! Z czego mają wypłacać emerytury? ;) Ja się cieszę, że ten rocznik został przesunięty. Niestety, ale nie wszystkie dzieci psychicznie są gotowe iść do szkoły. Co z tego, że moje dziecko potrafi wszystko co powinno, kiedy mentalnie jest cały czas na etapie zabawy i nie potrafi dłużej usiedzieć w ławce. W szkole pewnie od razu dostałabym skierowanie do psychologa :o Także dla mnie na plus, że mogę Go jeszcze ten rok dłużej przytrzymać w przedszkolu. Natomiast współczuję tym, którzy już tego wyboru nie będą mieć, bo będzie jakaś część dzieci, które mogą sobie po prostu nie poradzić. A jak patrzę na te dzieci, które maszerują z tymi ogromnymi tornistrami, to ogarnia mnie wściekłość. Jak chcą, aby dzieci szły wcześniej do szkoły (tak jak za granicą), to niech zapewnią im takie same standardy! Dlaczego książki nie mogą zostawać w szkole? Kto to widział, żeby dzieci musiały codziennie ze sobą tyle targać :o

Gość u--pp
w goore

Gość up098765
up

Gość gtrwe
przciez jasne rocznik '06 i '07 mogą isc w 2014 r a moga rok wcześniej