Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasiłkowa

jak to jest z tym zasiłkiem rodzinnym??

Polecane posty

Gość zasiłkowa

dzisiaj mam miec decyzje czy dostane zasiłek czy nie, gdy składałam miesiac temu papiery moj maz byl na bezrobociu, a od tygodnia ma umowe o prace i nie wiem czy to mam zglosic do mopsu? czy nie??

takmusisz to zgłosic,bo jak w nastepnym roku bedziesz składac i pokazesz dochod męza to bedziesz musiala zwrocic cala kasę. ale mysle,ze i tak dostaniesz,bo licza dochod za 2010 rok..tak mi sie wydaje-najlepiej zadzwon i spytaj

Gość kasienkaaaaaaaaa
tak musisz głosić każdą zmianę waszej sytuacji materialnej,tana lepsze i ta na gorsze jak się dopatrzą to będziesz musiała kasę oddawać

Gość zasiłkowa
ok to zadzwonie tam, maz ma na umowie tysiąc trzysta iles tam wiec najnizsza, wiec mam nadzieje, ze zasiłku nam nie odbiora

Gość a ten zasilek to smiech
na sali nie- ja mam 68 zl :D hahaha i co mam za te 68 zl dziecko wyzywic caly miesiac :))

Gość zasiłkowa
no ja tez bede miała całe 68zł to jest zalosne, ale mi najbardziej zalezało na tym dodatkowym tysiacu

Gość zasiłkowa
a wytlumaczcie mi jeszcze jedno w mopsie składałam tez wniosek o 2 letni urlop wychowawczy- czyli powinnam dostawac tez miesiecznie te 500zł plus zasilek 68?

jesli dostaje sie wychowawczy,to dlatego,ze jest przyznany zasiłek rodzinny,czyli nie przekraczasz dochodu 504zl na osobe,wiec jesli nawet Twoj mąz ma prace to zarobi 1000zl,ile macie dzieci?jedno?powinno Wam wyjsc rodzinne nadal

Gość zasiłkowa
jedno dziecko, moje zarobkki na wychowawczym sie nie licza, czyli zasiłek dostaniemy, ale czy dostane tez to ok 500zł wychowawczego?

Gość zasiłkowa
ktos mi odpowie?:)

Gość a mozeeeeeeee
400 zł wychowawczego 68 rodzinne a złożyłaś wniosek o wychowawczy?

Gość a mozeeeeeeee
aa widzę ze pisałaś ze złożyłaś hmmm tylko że zasiłek przyznają na rok i później znowu trzeba składać. Ale jeśli masz przyznany rodzinne to inne dodatki też się nalezą.

Gość dfff
ja ci odpowiem,bo jestem na bieżąco w temacie:musisz zgłosić że mąż podjął pracę,wyraźnie jest to napisane na decyzji chyba na ostatniej stronie i tak jak ktoś tu napisał,jak nie zgłosisz,to w przyszłym roku będą kazali ci oddać kasę,MAŁO tego:Z ODSETKAMI!!!!!!!!!!!!!

Gość zasiłkowa
tak, złożyłam wniosek, wszystkie dokumenty, zadzowniłam tez do mopsu i powiedzialam o umowie, kazali przyniesc za miesiąc rozliczenie za pełen przepracowany miesiac