Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone_wody_zuza

zielone wody płodowe

Polecane posty

Gość zielone_wody_zuza
ja bym wolała cesarkę niż ten koszmar

Gość zielone_wody_zuza
na co lekarze czekają? przecież to moment i do końca życia dziecko może zostać upośledzone

ja też męczyłam się ponad 13 h i mówiłam że nigdy więcej dzieci.gdy córka miała 3 lata zdecydowaliśmy się na drugie dziecko :p

Gość zielone_wody_zuza
my na pewno już nie chcemy podczas badania lekarz mi powiedział o zielonych wodach i że jest słabe tętno i trzeba szybko działać, z 4 godziny później jak już podłączoną miałam oksytocynę i przebity pęcherz (ból cholerny), dla mnie nie do zniesienia, to ten sam lekarz do mnie mówi że mogę rodzić 14 godz nawet... więc gdzie ta szybkość?

Gość zielone_wody_zuza
też mi się tak wydaje moim zdaniem na medycynę idzie sama patologia jeszcze nikt się nie dorobił na cudzym nieszczęściu

Gość Miraculum5
Ja rodziłam w piątek 2 tygodnie temu. We wtorek byłam przyjęta na oddział patologii, bo byłam 8 dni po terminie. Sprawdzili mi wtedy czystość wód- były czyste. W piatek o 10 miałam planową cc. O 5 rano obudziły mnie niesamowite skurcze, myślałam, że umrę. Jak wstałam, poczułam, że sikam? Ale nie mogę tego zatrzymać. Pędem do łazienki- tam mooookro, pozalewana sala, kibelek, wszystko mazią zielono-żółto-krwistą. Biegiem do położnych, wzywają lekarza, lekarz stwierdził, że to... CZOP! Myslałam, że pierdolnę! Lało się ze mnie, a on, że czop... Po rozpruciu brzucha okazało się, że to jednak wody były. Zielone. Mała miała 7/10 apgar przez to. Lekarz unikał mnie do momentu wypisu.

Gość zuuza_zielona
mam jeszcze takie pytanie, czy lekarz ja stwierdzał w badaniu, że są zielone wody to od razu przebijał wam pęchesz płodowy?

Gość zuuza_zielona
mam jeszcze takie pytanie, czy lekarz jak stwierdzał w badaniu, że są zielone wody to od razu przebijał wam pęchesz płodowy?

Gość zzzuza_zielona
up

Gość zuziaaa_zielona
up

Gość zzuaza-zielona
up

u mnie np codziennie badanie bylo robione amnioskopem i codziennie niby czyste wody.Przebili pecherz(dzien po terminie) ii niespodzianka-wody zielone! szybko cc...

Gość zuzza-zielona
miałaś szczęście, że ci zrobili cesarkę

Gość cytrynowy sorbet
up bo temat mnie ciekawe tez niedługo mam termin porodu i zastanawiam sie jak to wygląda z tymi wodami

Gość madzilenka
up

miałam zielone, odeszły mi o 3 w nocy. Oksytocynę podłączyli mi po 9. Lekarka dała mi czas na urodzenie dziecka do 16, w sumie nie wiem dlaczego, ale stwierdziła, że po 16 będzie konieczna cesarka ze względu na te zielone wody. Urodziłam o 16:25.

Gość zuziaa_zielona
poród naturalny jest fajny jak się nie pojawią komplikacje, a jeśli tak jak u mnie było już bardzo źle to nigdy więcej najważniejsze było dla mnie aby moja kruszynka urodziła się cala i zdrowa

Gość gość
Ja urodziłam 3 dni przed terminem I mojemu maluszkowi od razu po urodzeniu robili Crp I miała wysokie I brał antybiotyk