Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tvp111111

co u was dzisiaj na obiad?

Polecane posty

Gość tvp111111

dajcie jakis pomysl :)

Gość no to nie zawracaj
pyzy polane sosem smietankowo-koperkowym z boczniakami.do tego panierowana oberzyna i salata jako przystawka.

mały w przedszkolu obiad zjada ale po powrocie tak ok 16 woła jeść i woli obiad numer dwa niż kanapki a wiec dziś ulubione danie mojego czterolatka ziemniaki buraki mielone :D a ze ja chora wiec mam czas na szykowanie

Gość zupa miso i kawalki
kurczaka w ciescie kokosowym, do tego surowka z marchewki, kapusty i jablka.

Gość lubię Jabłka
paluszki,bo jestem w robocie i nie mam obiadu ,jak co dzień z resztą

Gość u mnie kotlety schabowe
z ziemniakami i buraczkami ;)

Gość niekompatybilna
a ja jakąś zupę z ryżem upitole, bo mój stary ryż gotowal wczoraj i zostało go na jeszcze jeden obiad :/

No ja wczoraj zrobiłam pycha filety z kurczaka w sosie ziolowo smietanowym, do tego ryż i marchewka z groszkiem na prawdziwym maśle ;) Pycha było, myślałam ze na dzisiaj jeszcze zostanie ale jak się dobrali do garów to wszystko zjedli a było tego dużo, no ale smakowało więc dzisiaj na szybko zrobilam kotlety :)

A jak robisz ten sos ziołowo śmietankowy? Bo ja ostatnio robiłam z przepisu kurczaka z ryżem i warzywami, ale był do tego sos carry - paskudna przyprawa, zniszczyła mi całe danie :D I szukam jakiegoś innego, tym razem sprawdzonego sosu, który pasuje do kurczaka :P

Gość szeklowata
zapiekanka brukselkowa :D

Gość vdfvdff
langosze:) juz nie moge sie doczekac;) tez będe robila pierwszy raz, dostalam przepis od szwagierki Słowaczki, kiedy ona je robila to smakowaly wysmienicie;) mam nadzieje ze mi tez sie uda;) a jak nie to jest jeszcze wczorajsze chilli con carne:D

Gość ewelinaaaaaaaaaaaaaa
Piers z kurczaka z pieczarkami i zoltym serem zapiekana w ciesnie francuskim plus jakas salatka moze tylko nie wiem co do tego pasuje moze ogorki kiszone

no ja robie tak, że przyprawiam filety z kurczaka solą, podsmażam z obu stron, wyjmuję filety, wylewam tluszcz i znowu na patelnie daję filety, zalewam niewielką ilością wrzącej wody, tak żeby lekko przykryć filety, daję liść laurowy, ziele angielskie, listki lubczyku (mam zamrożone z ogródka), sól i pieprz, 2 ząbki czosnku i duszę z 20 min. Przygotowuję zawiesinę z śmietany, łyżeczki mąki do zagęszczenia i dużo ziół (prowansalskie,oregano, majeranek, bazylia, natka pietruszki) i wlewam do duszonych piersi. Żeby grudek nie było to do zawiesiny dodaje kilka łyżek gorącego wywaru w którym dusiły się piersi ;) Proste i pyszne ;) Oczywiście wiem ze jest tu dużo przeciwniczek zagęszczania sosu mąką ale tu nie ma wyjścia żeby sos był gęsty i faktycznie ziołowo śmietanowy bo jakbym zagęściła ugotowanymi i zmiksowanymi warzywami to zupełnie inny smak. A i śmietane używam kwaśną 18% :)

Gość zona mojego meza
u mnie spagetti

Gość nestea.....
Natalie sos sie robi prosto: ja podsmazam troche cebuli (albo nie) na maselku albo oliwie dodaje smietane i przyprawiam ziolami i wsio :) robie tez tak piers z kurczaka z cukinia. a dzisiaj u mnie zapiekanka z cukini i miela mielonego.

Ja dziś się lenie i dlatego robię rosołek z lanym ciastem, a na drugie frytki :P Z ketchupem mąż, a ja z majonezem :P Chodzą za mną od dwóch dni i w końcu przyszły. Słuchajcie, nie chce mi się zakładać nowego topicu, a tu pewnie trochę dziewczyn wejdzie, więc chamsko się podepnę ;) i zapytam co sądzicie o tym zestawie? Nie znam tych kosmetyków, a na tuszu mi zależy. http://allegro.pl/mega-zestaw-do-makijazu-maybelline-i1976973480.html