Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobre uczynkiiii

DOM DZIECKA-orientujecie się czy można zabrać kilkoro dzieci do siebie na Święta

Polecane posty

Gość Dobre uczynkiiii

i jak to wygląda proceduralnie . Jutro mam zamiar zadzwonić do jednego z domów, ale najpierw chciałam zasięgnąć Waszej opinii. Może ktoś tak już robił? Nie wiem też, czy niepotrzebnie nie daje to dzieciom nadziei na normalny dom i czy to w ogóle jest dla nich przyjemne, czy raczej stres w obcej rodzinie.

Gość Dobre uczynkiiii
może ktoś słyszał ?:)

Gość anna8982
wiesz,super,ze chcesz pomóc ale własnie problem w tym,że te dzieci mogą sobie zrobić nadzieje,później będzie płacz!

Gość anna8982
aha i załóż na ogólnej :) tu mało ludzi jest.

Gość takmyślę.....
chyba możnaby wpisać w google,to zapytanie.... ja akurat wiem tylko o zapraszaniu dzieci,które dane małżeństwo planowało zaadoptować;a tak "zwyczajnie" to nie słyszałam...

Gość emilianna
roznie z tym bywa:o najczesciej dzieci zabiera rodzina ,krewni dalsi z okazji swiat wlasnie czesto dzieci maja przyszywane rodziny ktore zabieraja je na wakacje swieta od czasu do czasu odwiedzaja pamietaja o urodzinach i tym podobne i nie jest tak prosto zadzwonic i wziac dziecko ,to nie wypozyczalnia ,dzieciom niepotrzebnie robi sie nadzieje ,one mysla ,ze bedziesz wracac zreszta trzeba przejsc testy itd

Gość niunn
A co to są malpki żeby się nimi pobawić e święta a po świętach oddać? Postukaj się e ten topik łeb. Miłosierna od święta się znalazła.

Gość teska44
a po Swiętach oddasz ? jak do lombardu ? a na Wielkanoc znów zaprosisz ?

Gość raczej nie .............
w domach dziecka są tak zwane "zaprzyjaźnione rodziny" ale raczej praktykuje się, ze są to przyjaciele całego domu dziecka. Dzieci sa urlopowane bardzo ostrożnie, po zbadaniu sytuacji rodziny i chodzi tu o osoby spokrewnione lub kandydatów na rodzinę zastępczą, którzy wcześniej duuuzo czasu spędzili z dzieckiem pod okiem wychowawców w placówce. Masz na pewno dobre chęci, ale to nie jest najlepszy pomysł i na pewno nie zrealizowania na wariata.

Gość ;lmf1flm
wez lepiej zrob paczki i nakupuj slodyczy i zabawek i przejdz sie przed swietami tez sie uciesza ps.zadzwon najpierw i zapytaj ile jest dzieci i w jakim wieku