Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kantolunadelux

Prośba chłopaka o test na HIV

Polecane posty

Moff Tarkin może się czasy zmieniają? I ilość chorych? Są ludzie którzy bez zobaczenia wyników badań na wszystkie wen. nie pójdą z tobą do łóżka. Jak wśród twoich znajomych pojawią się chorzy na weneryczną chorobę zarażeni przez partnera i nie bojący się tego powiedzieć zmienisz zdanie na temat testów. A co do fryzjerów dentystów i kosmetyczek to.... Dobieranie tych którzy maja i używają sterylizatorów nie jest pozbawione sensu.

A tak na marginesie jeszcze - skoro tak łatwo się zarazić, to czy zalecacie ponawianie testów co miesiąc? Bo skąd pewność, że podczas ostatniej wizyty u fryzjera nie zostaliście zakażeni? I czy od swoich partnerów też wymagalibyście comiesięcznych prób?

Gość fyxygvouhb
30-40 zł, zrobisz praktycznie w każdym prywatnym laboratorium możesz też zrobić darmowo posiadając skierowanie np. z monaru , tam też się dowiesz gdzie w twojej okolicy robią takie badania ze skierowania

Myśliciel, nosisz zatem przy sobie aktualne wyniki badań wenerologicznych, tak? I legitymujesz się nimi przed każdym stosunkiem? :D Zostałem serdecznie rozbawiony :D Sam pisałeś, że nie ma to nic wspólnego z rozwiązłością, a teraz dla odmiany piszesz o "chodzeniu do łóżka" z osobami obcymi, co taką rozwiązłość samo przez się zakłada. Niekonsekwencja? I co mnie obchodzą choroby weneryczne moich znajomych? Nie uprawiam z nimi seksu, więc poza tym, że mógłbym się zatroskać o ich stan zdrowia to prawdę mówiąc nie widzę związku :) Poprzez przebywanie w jednym pomieszczeniu raczej kiły nie złapię. Ani nawet HIV.

Gość czyli że te w krótkich
ja chyba wolę nie wiedzieć, miałam jednego partnera w swoim życiu, takiego z bujną przeszłością, miał kilka partnerek(jedna z nich wpakowała mu sie do łóżka gdy był w sztok pijany, ta dziewczyna to skonczona menelka) i używał tej samej igły co koledzy gdy jeszcze brał :O nie jestem głupia, po prostu się zakochałam i wyłączyło mi sie racjonalne myślenie:O

Moff bo ty jesteś czysty, niewinny i bez skazy ?

Gość fyxygvouhb
czyli że te w krótkich a czemu wolisz nie wiedzieć? pomożesz sobie tym? jeśli jesteś zarażona to jesteś, czy wiesz o tym czy nie. jeśli wiesz, to możesz podjąć leczenie, a obecnie leki są na prawdę skuteczne!

Gość fyxygvouhb
jeśli jesteś zarażona to każdy dizeń niebrania leków działa na twoją niekorzyść, leki na pewno zatrzymają a pewnie i cofną rozwój wirusa w Twoim organizmie. wielu pacjentów bioracych leki ma wirusa na poziomie praktycznie niewykrywalnym ale leki trzeba zacząć brać jak najwczesniej!

on już nie ćpa dla mnie więcej wart jest człowiek który się podnosi z tego chłamu, niż wygodniś który całe życie miał z górki gdybym była chora to przy byle przeziębieniu bym umarła

Gość fyxygvouhb
Moff Tarkin ona i tak miała szczęście, bo zna jego przeszłość i może się czegoś spodziewać.

tylko, że ja czuję się świetnie, a on dawno temu brał, więc gdyby był chory, też już by nie żył

Gość fyxygvouhb
czyli że te w krótkich gdybym była chora to przy byle przeziębieniu bym umarła NIE PRAWDA!!! widać, masz bardzo słabą wiedzę, nieaktualną i stereotypową. Przeziębienie jest niebezpieczne kiedy ma się już AIDS< czyli w końcowej fazie. Ludzie zakażeni latami żyją bez objawów, chorują jak inni na grypę etc i niczym sie nei wyróżniają, choć wirus niszczy ich organizm od środka

Gość fyxygvouhb
czyli że te w krótkich tylko, że ja czuję się świetnie, a on dawno temu brał, więc gdyby był chory, też już by nie żył ZNÓW SIĘ MYLISZ! jak dawno temu? bo jeśli ponad 20 lat temu to mógł mieć szczęście, że hiv nie był jeszcze tak rozniesoiny wśród narkomanów, ale z poczatkiem lat 90 to sie zmieniło i potem wzwyż to już coraz gorzej, praktycznie nikogo to nie ominęło...

Moff Tarkin trochę zaczynasz świrować :) To HIV możesz "złapać " nie tylko poprzez sex nie wyklucza tego że ktoś poprosi cię o wyniki właśnie przed pójściem z tobą do łóżka. A to że ktoś jest z tobą nawet i 6mc czy i nawet 6 lat nie oznacza że o badania nie poprosi. Sens mają tak naprawdę po min. 3mc bez innych partnerów. A i ja nie pisałem o obcych ;) Rozumiesz pojęcie "czynność podniesionego ryzyka"? :D Chwilowo od paru ładnych lat nie muszę nosić wyników... :) Ale zapewne gdybym teraz bawił się tak jak lat temu trochę to bym regularnie robił badania. To nie boli (no może prawie nie boli ;) ). "I co mnie obchodzą choroby weneryczne moich znajomych?" Nic :) Ale może by ci uświadomiły że to problem który może dotknąć każdego. WZW możesz złapać w szpitalu tak samo jak HIV a zarażać poprzez sex. Ale widzę że ty chcesz sobie pofilozofować :) "Poprzez przebywanie w jednym pomieszczeniu raczej kiły nie złapię. Ani nawet HIV." Ale mając wypadek z znajomym który jest chory i chcą c udzielić mu pomocy już możesz... Zresztą nie sprowadzajmy dyskusji na skraj absurdu. ok?

Moff dobrze że nie jestem taką hipokrytką jak ty, żałosne to jet. Patologiczne to jest twoje wywyższanie siebie i stawianie na piedestale bo cię życie głaskało całe życie. Zresztą mam gdzies ludzi którzy wolą siedzieć w miejscu i oceniać innych, zamiast swoje życie zmieniać zrobię sobie te testy, ale tylko dlatego,że wiem, czuję że jestem czysta

HIV to nie AIDS można mieć HIV i nie być nigdy chorym na AIDS a zarażać... Świadomość widzę jest zajebista :)

Gość fyxygvouhb
wiesz co dziewczyno, gdybym była pewna że zrobisz te badania to bym ci nawet kasę na nie wysłała, bo to niewiele a na prawdę może Ci życie uratować. hiv to nie wyrok, a jak już pisałam jeśli go masz to masz, niezależnie od tego czy się przebadasz. nie jest prawdą, że po tobie czy twoim partnerze byłoby coś już widać, nie ma reguły ile czasu i w jaki sposób hiv się rozwija dając objawy. niektórzy zaraz po zarażeniu mają objawy w formie np. gorączki, powiększonych węzłów chłonnych itp. inni nie. Znam ludzi, którzy zarazili się w latach na prawdę dawno temu i objawów nie mają

Gość fyxygvouhb
jeśli się wstydzisz robic badania, to pojedź do innego miasta, gdzie nikt Cię nie zna, idź do jakiegoś prywatnego laboratorium, wynik odbierzesz po kilku godzinach. przynajmniej będziesz mieć spokój i pewność, a one są bezcenne!!!!!

Gość wiesz co droga autorko
jakby mi facet powiedział tak po kilku jatach zwiazku to wierz mi ,że zapierda lalbym migiem na te badania :O bo coś mi sie wydaje ze chłopaczek namieszał i chce sie przekonac czy nie zaraził cie ... Powinnaś wiedziec ze nosiciel HIV a chory na Aids to dwie sprawy ...

jesteś strasznie... dobrym człowiekiem, dziękuję że mnie nie oceniasz i jeszcze wyciągasz rękę, to pięknie z Twojej strony ale dam sobie radę 🖐️ poza tym wierze ze jestem zdrowa, test wyjdzie negatywny !

Gość fyxygvouhb
życzę Ci tego!