Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie jak w madrycie

Dzieci są teraz za bardzo rozpieszczane

Polecane posty

Pytam z ciekawości... ładna dziewczyna z Ciebie :) mało kto daje fotkę na kafe ;) dlatego zapytałam... :)

we22 ale nie muszą miec! ważne że wiedzą jakie są podstawowe wartości w życiu człowieka a to kwestia dobrego wychowania

Gość we22
moje dziekco nie ma kompa, korzysta z mojego i ciesze sie z epoki mlode to przyswaja więdzę!! to ze pozwalam dziecku korzystac z komputera nie znaczy, ze innych rzeczy nie rozumie i nie pojmuje. dziecko moje dostaje prezenty tylko z jakichs okazji a nie na codzien

Gość czytam z gwiazd * * * *
"najbardziej smieszy mnie to ze w temacie wypowiadaja sie osoby które gówniane pojecie maja o wychowaniu poniewaz tych dziecinie maja!!" tak bo zdanie patologicznej matki ktora nie interesuje sie swoimi dziecmi bedzie zawsze wazniejsze od wyedukowanej osoby, ktora ma swiadomosc jak srodowisko i stymulacja ma wplyw na rozwoj dziecka :D

moze i mam gowniane pojecie ale widze to co sie teraz z dzieciakami dzieje i z rodzicami ktorzy flaki sobie wyprowaja zeby odlozyc na najlepszy prezent dla swojego dziecka czy np chrzesniaka bo wstyd dac x trzeba dac y zeby sie na mnie krzywo nie patrzeli to taka gonitwa kto da wiecej

Lady - czymś trzeba uspokoić sumienie, że tak w gruncie rzeczy ciężko sobie przypomnieć jak ten dzieciak ma na imię.

moze i mam gowniane pojecie ale widze to co sie teraz z dzieciakami dzieje i z rodzicami ktorzy flaki sobie wyprowaja zeby odlozyc na najlepszy prezent dla swojego dziecka czy np chrzesniaka bo wstyd dac x trzeba dac y zeby sie na mnie krzywo nie patrzeli to taka gonitwa kto da wiecej Właśnie i to jest moim zdaniem dziecinada ze strony dorosłych

Gość we22
czy Ty kretynie wiesz co to patologia? znasz mnie upośledzona umysłowo osobo?? ciężko z waszym logicznym mysleniem. Prostaczki zawsze beda wyzywały bo nie maja innych argumentow

Gość jeżyk z jabłuszkiem
A z mamusi lapka to już nie może korzystać???? Prezenty świąteczne powinny być związane ze świętami, rodziną, ciepłem....

we 22 rozumiem, ze twoj ostatni post jest skierowany do mnie z przykroscia stwierdzam, ze w ogole nie zalapalas o co chodzilo w moim poscie, nie nzwalam cie patologiczna matka! pokazalam tylko blad logiczny w twoim mysleniu ;) mysle ze wiekszosc kafeteriuszy zalapala o co chodzi

Tak, bo dziecko powinno skakać z radości, że na jedne święta w roku dostanie czekoladę którą może sobie kupić za kieszonkowe w dowolny dzień... Może podacie przykłady prezentów odpowiednich na święta? Moja propozycja to skarpety: ciepłe i wszyscy w rodzinie mogą dostać kilka par.

na tym etapie dziecko może przecież korzystać z komputera rodziców. łatwiej kontrolować, ile czasu spędza grając/w internecie.

Gość we22
w moim mysleniu nie ma logicznego błedu, powinnas czytać ze zrozumieniem !

Lady Love problem w tym ze wszystkich wrzucasz do jednego worka czesc ludzi moze faktycznie niepotrzebnie naciaga swoj budzet, zeby dziecko mialo drogi prezent. Ale sporo ludzi po prostu stac na taki wydatek, co w tym zlego??

Gość we22
ja nie mówię, że dziecko ma dostac laptopa ! oczywscie jesli jest juz w odpowiednim wieku to jak najbardziej. komputer w tych czasach to nie luksus a bardzo przydatna i ułatwiająca życie rzecz!! Jęsli nadejdzie ten czas to moje dziecko dostanie laptopa ale do tego jeszcze kilka lat upłynie. Komunii tez nie zamierzam dziecku robic w jakiejś restauracyjce jak to wszyscy robia. Moje dziecko bedzie obchodzilo ja w domku w ścislym gronie!

Gość HEHEEHEHEHE
lady love ładna)))))))))))))))))) ha ha ha ha ha dobre!

strasznie mnie draznia wszelkie generalizowanie, zauwazylam ze tu na kafe to normalka I tak jezeliby mnie bylo stac na pewno kupilabym dziecku najnowsza nowinke techniczna, cieszylabym sie ze ma szanse sie rozwijac. mozg dziecka jest bardzo plastyczny, potrzebuje stymulacji, umiarkowane dozowanie technologii stawia go na lepszej pozychi do rozwoju! wiec przestancie pisac ciagle o tym zepsuciu, bo nie zawsze o zepsucie chodzi

oczywiscie ze nie wszyscy tak robia i chwala im za to w biednych rodzinach ( nie wszystkich ) dziecko dostrzega szczescie w drobnostkach i tak powinno byc z kazdym dzieckiem, po co na sile mamy dawac im szczescie materialne?

chcesz powiedziec, ze dzieci z bogatych rodzin nie umieja sie cieszyc z drobnostek? :D

tak jasne, wierzysz w to ze dziecko dostajac laptopa ( wiem ze sie go uczepilam ) bedzie rozwijal swoje pasje i zainteresowania? yhy napewno.. chyba ze jego jedyna pasja i tematem do rozmow bedzie to na ktorym lewlu w grze jest laptop do szczescia dziecku potrzebny nie jest, fakt ze dzieci maja plastyczne mozgi, chca sie rozwijac itd dajmy im wiec ta szanse, zapiszmy na jakis kurs uczmy czegos pozytecznego, rozwijajmy ich talenty itd

poza tym tu nie chodzi o szczescie materialne, tu chodzi o dostep dziecka do narzedzi lepszego rozwoju dlaczego np. latopa albo tableta postrzegacie tylko w swietle prestizu? :O tak wlasnie robia ludzie biedni, ktorym zawsze wielu rzeczy brakowalo a teraz maja sie czym pochwalic Dla wiekszosci bogatych (nie mowie o pretnsjonalnych nowobogackich), to nie prestiz tylko mozliwosc dostepu do uzytecznych i dobrych rzeczy, ktore wspomagaja rozwoj,ulatwiaja zycie

skoro dstaja dorgie prezenty na rozne okazje to oczywiste dla mnie jest to ze z drobnostki cieszyc sie nie beda, jedynie moga marudzic a ja tego nie chcialem tylko tamto

Gość wwzscdvb n mk,,l|
Lady love idac twoim tokiem rozumowania rodzice musza kupic w lumpie ubrania dla dziecka tylko po to by znaly podstawowe wartosci? Znam mnostwo rodzicow ktorzy maja kase i kupuja dla swoich dzieci wszystko z najwyzeszje polki . To wg ciebie zle?

nie pochodze z biednej rodziny jezeli o to ci chodzi, ale nie dostawalam tez rzeczy na zawolanie, bo wedlug moich rodzicow nie bylo mi to potrzebne i mieli racje

Gość wwzscdvb n mk,,l|
a Ty lasdy love marzen nie mialas? nie pisalas listow do mikolaja? nie przynosil ci to co pisalas w liscie? po to sie chyba pisze te listy by rodzice spelniali marzenia dzieci zgodnie z ich zainteresowaniami

kupuja bo chca pokazac jacy to zamozni nie sa ;) ot co ;) nie lepiej zbierac dziecku kase na ksiazeczke oszczednosciowa i dac mu te pieniadze po ukonczeniu np 18roku zycia?

"tak jasne, wierzysz w to ze dziecko dostajac laptopa ( wiem ze sie go uczepilam ) bedzie rozwijal swoje pasje i zainteresowania? yhy napewno.." tak wierze, ze dziecko kotre bedzie mialo szybko do niego dostep szybko lyknie jak sie nim poslugiwac, bedzie chlonac wiedze z niego, nauczy sie szybko pisac i obslugoiwac programy i bedzie do przodu w stosunku do biednego dzieckam, ktorych rodzicow nie bylo stac i mial do tego dostep znacznie pozniej , gdy mozg juz jest w dalszym etapie rozwoju Widzialas , ze ojciec Marka Zuckerberga (zalozyciel facebooka) zlalatwil mu prywatne lekcje od programisty jak byl nastolatkiem? jak wisdzisz byl juz uprzywilejowany od poczatku, odniosl sukces, spelnia sie w tym co kocha i nie wyglada na nieszczesliwego ;)

Gość noami..
Zgadzam się z autorka i lady love..... Ale mysle, ze tej tendencji sie juz nie cofnie..... Dla mnie swieta mialy do niedawna zapach mandarynek. ale teraz juz nie, bo mandarynki mam przez kilka miesiecy w roku... wlasciwie wszystko co kiedys bylo z okazji swiat, mam na codzien.... swieta traca magie, traca sens.... fatalne uczucie... i tak siebeda czuly dzieci, ktore beda mialy wszystko na codzien.... zabraknie im sensu.....