Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wannika

MACIE ZMYWARKE DO NACZYN?

Polecane posty

Gość wannika

czy musicie sami zmywyc naczynia,bo ja musze sama i mam tego dosc:(

Gość to ja,larwa
ja tez sama:(

Gość wannika
nie nie duzo ,za dwie osoby ale i tak mi sie niechce

u mnie są 3 osoby i nic mi nie zalega nastawiam zmywarkę co drugi dzień albo codziennie

Gość To kup coś
Mieszkamy we dwójkę i mamy. Super sprawa ;)

hmmm...dwie osoby i zmywarka do naczyn?Chyba duzo naczyn dziennie zuzywacie:P U mnie sa 4ry osoby i zmywam sama:D W pracy jest zmywark do naczyn i szczerze piszac to czesto sie zacina i woda stoi w niej:/

Też mam choć mieszkamy we dwójkę. Idzie codziennie lub co drugi dzień, zależy jaki dzień.

Gość wannika
wlasnie niewiem czy mam kupic

Gość To kup coś
Po śniadaniu 2 kubki, 2 talerze ( czasami jakieś miseczki czy szklanki po soku) sztućce, deski do krojenia. Po obiedzie minimum dwa garnki, zwykle ok 4 talerze plus miski i szklanki oraz sztuce, i po kolacji podobnie. Zbiera się szybko. ps. Zmywarkę mamy małą.

U mnie tez 2 osoby i zmywarke mam. Naczyń wcale nie jest mało. Zawsze jest kilka kubków, talerzy, garnki itd. Czasami chodzi co 2 dni, czasami codziennie.

zmywarką to bardzo fajna sprwa, ja kupiłam mamie, i jak nas nie ma to rodzice są we dwoje, przynajmnije brudne gary nie stoją w zlewie na 2 osoby mało mycia??? oj chyba mało jecie, jak byłam w pracy w niemczech , zajmowłąm si dziadkiem, to mycia miałam dość, garnki, 3 zobiadu, talerze od zypy, od 2 dania od deseru, miska od surówki, kubki od soku, potem talerze od ciasta, filiżanki od kawy.......itd nawet 2 osoby napełnią zmywarkę, z resztą można tę mniejszą kupić my mamy Whirlpool i sie w ogóle nie zacina

aby mieć zmywarkę trzeba mieć też dużo naczyń. aby jedne się prały a inne były w tym czasie do użytku. był taki temat i wnioski nasuwają się same: 1. ludzie żyją w błędnym przekonaniu, że nie opłaca się mieć zmywarki, bo po co dwa kubki dwa talerze :/ przecież z całego dnia dużo tego się zbierze nawet jeśli są 2 osoby. kawa/herbata/sok wszystko myjecie od razu i pijecie z jednego kubka? :o a talerze? po obiedzie, kolacji... garnek... nie wiem skąd takie myślenie 2. ludzie mają mało mało naczyń, więc dla nich zaleganie czegoś w zmywarce to problem 3. uważają, że koszty eksploatacji są spore cóż... ja nawet na studenckim mieszkaniu mam zmywarkę i chodzi codziennie przy 3 osobach. ale w Polsce zmywarka to nadal rzecz luksusowa, co dziwne, bo pralkę ma sporo osób.

Mamy. Nie dałabym rady jeszcze stac przy zlewie. Zmywarka chodzi raz dziennie, a gdy mamy na przykład gości czy jakies duze gotowanie, pieczenia to i 2 razy idzie :-O

Myslę, że w tej chwili zmywarka nie jest już luksusem, bo więcej moich znajomych czy członków rodziny ma zmywarkę niż nie ma.

Gość nie nie nie znajoma
mam. jest to zmywarka elektroluksa, kostki finish, a i tak czasem trzeba poprawiac reczne ;/

Gość Dwie osoby i mam zmywarke
puszczam tak co drugi dzien. Jest oszczednosciowa i proces mycia trwa 30-40 min. Ogolnie wychodzi taniej niz mycie reczne. Bierze malo wody. Zmywarka to super sprawa, nie rozumie was, przeciez to sie zbiera, to noz, to lyzka, szklanka ,kubek . We dwa dni w dwojke mam pelna, nie myje i nic nie lezy w zlewie.

Gość Dwie osoby i mam zmywarke
Nie poprawiam recznie. Mam Simensa , tabletki z Lidla i myje 30-40 min.

Gość lijrwgopwgjno
nie mam:o chociaz jest nas w domu 3 wszyscy twierdza ze strata kasy i lepiej umyc recznie

Nie wyobrażam już sobie życia bez zmywarki. Można przecież kupić mniejszą(45cm)albo większą z funkcją 1/2 wsadu( myje naczynia tylko z jednego poziomu).Nie wiem, dlaczego wy kobiety tak utrudniacie sobie życie.Stwierdzenie, że dla dwóch osób się nie opłaca,jest głupie. Do pralki też trzeba czekać aż się nazbiera odpowiednia ilość, a przecież recznie nikt nie pierze.

Gość mam zmywarkę i
chodzi codziennie, w domu 3 osoby nigdy nie trzeba nic poprawiać, zużywa mniej wody niż mycie ręczne jest zayebiście

Gość Podobnie
Mycie ręcznie to właśnie strata kasy. My jesteśmy we dwoje i włączam zmywarkę codziennie, czasem co drugi dzień jak danie było jednogarnkowe. Jak się dzieci urodzą to już czuję że ta będzie za mała, jak mamy gości to puszczam nieraz i 3 razy dziennie. Polecam Wam pranie w zestawie sól +płyn +nabłyszczacz. Dużo lepiej domywa niż kostki all i one. Nabłyszczacz ludwik jest super. Nie wyobrażam sobie nie mieć zmywarki, ale dopóki jej nie miałam nie wiedziałam jaka to wygoda. A może coś doradzicie, bo w jednym miejscu na kubku zawsze mam osad, nawet jak nastawiam na program 1,5h. Dodam że zmywarka jest czysta, bo ją regularnie myję i dezynfekuję.

Jak kubek jest wąski i wysoki to niestety tak może się zdarzyć. Jakich tabletek używacie?

Gość fj
jestem sama i mam zmywarke, jest pelna to wlacze przewaznie raz na tydzien

Gość Podobnie
No może źle się wyraziłam, jak stawiam w tym miejscu miseczkę czy garnek to też jest w tym miejscu osad, zwykle stoją kubki i zawsze ten jeden muszę domyć. Używam płynu Somat.

ja uzywam zwyklych tabletek z lidla i jeszcze mi sie nie zdazylo zeby mi czegos nie domylo, od czasu do czasu wsypuje sol do zmywarki i na tym sie konczy ( a w srodku mam jeszcze zapach cytrynowy )

Gość jak można nie mieć zmywarki?
jakby ktos nie miał pralki to każdy by się dziwił: jak to? w xxi wieku pierze ręcznie? zmywara to taki sam (jak dla mnie) podstawowy sprzęt w domu jak pralka czy lodówka