Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amnessa

Dlaczego nauczyciele w szkolach zarabiaja tak duzo?

Polecane posty

Gość Makarenaaaa
Przepraszam bardzo...ale duzo to może zarabia nauczyciel z duuuuzym stażem!! Moja koleżanka - stażystka - 1750 brutto!!!przepraszam wychodze!!

W ogóle nie trzeba mieć wykształcenia tylko dobrze wykonywać swoją pracę :) Nie widzę nic niezgodnego z prawdą w mojej wypowiedzi :) Tylko w szkole nauczyciel ma tak dobrze :) bo np moja nauczycielka tańca moze śmiało przypisywać sobie moje sukcesy bo ona mnie prowadziła przez cały czas przygotowań, podpowiadała co i jak, planowała układy i poświęcała na to tyle czasu ile ja musiałam...a w szkole nauczyciel tylko podpisuje sie jako opiekun ucznia, nic więcej a potem czerpie z tego niezasłużone zyski. Nachodziłam sie na konkursy i wiem ile w tym było mojej pracy a ile nauczyciela :p

Gość ale nudyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaa
a jakie zyski ma nauczyciel z wysłania dziecka na konkurs przepraszam? A zresztą z kim ja rozmawiam, dorośnij :)

Dorosłam juz dawno :) A zyski są widocznie jakieś skoro babsko chwali sie moimi osiągnięciami w swoim CV :o pisze jak to prowadziła uczniów, przygotowywała, że niby na jej lekcjach nauczyłam się na tyle dobrze żeby cos osiągnąć :D dla mnie to śmiech na sali, nic więcej :o

Gość PołamanaSzesnastka;
Mało jest normalnych, dobrze uczacych nauczyli. Np ja teraz jestem po operacji nogi, mam nauczanie w domu. I co drugi nauczyciel sie spoznia, jak ma byc te 40min to jest 30min, lub chce sobie "odrobic" na raz wszystkie godz tyg ze mna :o Ostatnio miałam 3h polskiego...

No i właśnie :o jeden nauczyciel na dwudziestu jest nauczycielem z powołania, jest solidny, obowiązkowy i ludzki. Reszta jest nauczycielem bo innej roboty nie znalazła, albo nie taką na ich "ambicje" pracy powiedzmy umysłowej. A studia kończyli żeby być magistrem i tyle w temacie

Gość mikikun
mało w Niemczech kasjerka zarabia 12 euro za godzinę a nauczucielka 40 euro za godzinę

Gość a psik
na nauczycieli narzekają słabi uczniowie i roszczeniowi rodzice, którzy sami byli słabymi uczniami każdy trafił w zyciu na beznadziejnego nauczyciela, lekarza, fryzjera, urzednika - i na dobrego nauczyciela, lekarza, fryzjera, urzednika wszyscy, którzy sa tacy anty, niech sami popatrza na siebie i zastanowia sie jakimi oni sa pracownikami

Gość PołamanaSzesnastka;
A dodajcie sobie do tego korepetycje, o ktorych bezczelnie mówia podczas zajęć. Ja miałam "problem" z facetem z chemii, co raczej jest dziwne, bo nigdy nie miałam problemu ze scisłymi. Kolezanka powiedziała ze chodzi na korki do niego- i taki tłuk ma 4, a ja 3. Gdybym poszła to pewnie bym miała 5, bo np na sprawdzianie nie dostałam odp za zadnie, bo nie napisałam odp pisemnie, a ona obliczyła tylko do połowy, i miała 2p więcej . Cwana bestia z niego :classic_cool:

Problem w tym że polscy nauczyciele i np lekarze chcileiby sami zarabiać masę euro na godzinę ale inni mogą zarabiać jeden euro bo nie są nauczycielami ani lekarzami :o w tym właśnie jest problem i niechęć społeczne z tego wynika.

Gość PołamanaSzesnastka;
Nie dostałam pkt- miało być... w ogóle wkurzajace to 😠

No wiesz, jak jesteś na prawdę dobra nauczyciel przedmiotu takiego jak chemia musi postawić Ci maksymalną ilość punktów :) a jak nie idziesz do wychowawcy albo dyrektora i wyjaśniasz. Gorzej jest np na polskim, tam nie ma konkretnych wyników.

Gość PołamanaSzesnastka;
Teoretycznie masz racje, i zapytałam go dlaczego mimo tego ze zadanie rozwiazałam dobrze nie dostałam punktow, a on ze dał mi 1/4p. bo odp pisemna musi być, i dodał ze pisałam to jakby mi sie nie chciało :o ( fakt, mam brzydkie pismo, ale liczby- chyba nie trudno odczytac) Ale co do reszty nauczycieli, to przyznać im trzeba ze w gimnazjum uczyć nie jest łatwo, miło i przyjemnie ;)

Gość skoro nauczyciele są tacy
denni to rzeczywiście rewelacyjnym pomysłem jest obniżenie im pensji. Albo wywalenie na zbity pysk i obniżenie pensji następnym (bo tak czy inaczej za dużo zarabiają). I wtedy zrobicie drugi nabór i do pracy w szkole przyjdą naprawde najlepsi :D

Gość mikhfkng
architekci, informatycy, urzędnicy też zarabiają i co? mam mówić, że nie zasługują tylko dlatego, że ja nie pracuję w tym samym zawodzie co oni? bezsensu jest takie narzekanie, musi wynikać z głębokich kompleksów jak im zazdrościsz to sam zostań nauczycielem-nauczycielką, nikt Ci tego nie bronił

Gość kjfgdlgfd
"Pappa dotter Problem w tym że polscy nauczyciele i np lekarze chcileiby sami zarabiać masę euro na godzinę ale inni mogą zarabiać jeden euro bo nie są nauczycielami ani lekarzami w tym właśnie jest problem i niechęć społeczne z tego wynika. " Bardziej zabawnej i niespójnej wypowiedzi nie widziałam w życiu Weź się ogarnij, chyba faktycznie miałeś kiepskich nauczycieli boś tępy jak nóż z targu za 2 zł

Śmiej sie śmiej :p najlepiej krytykować cudze wypowiedzi a samemu w ogóle sie nie wypowiadać :) To jest forum, moje zdanie nie musi Ci odpowiadać, możesz napisać własną wypowiedź a nie tylko odnosić sie do cudzych słów Co do nauczycieli, którzy mnie uczyli kilku mogę określić jako dobrych nauczycieli, reszta raczej przeszkadzała w nauce, albo po prostu byli obok.

Ojej :) widzę że n ie rozumiemy kto to pappa dotter :p nie chodziło sie do szkółki :p pappa dotter to zdecydowanie rodzaj żeński pomarańczko :p

Gość cotymozeszotymwiedziec
Jestescie pewni tego co mowicie? Media klamia, nauczyciele nie zarabiaja duzo. I skad Ci sie wzielo to 19h na tydz ? Co ty mozesz o tym wiedziec?

Gość znawca 22
Zarabiają dużo. Pracuję przy obsłudze oświaty. Średnie wynagrodzenie dla poszczególnych stopni awansu zawodowego liczone na koniec roku 2011 (art.30 ust 6 KN) powinno osiągać: dla nauczyciela stażysty - 2 618 zł brutto, dla nauczyciela kontraktowego - 2 906 zł brutto, dla nauczyciela mianowanego - 3 770 zł brutto, dla nauczyciela dyplomowanego - 4 817 zł brutto. Jeżeli średnio tego nie zarobią, wypłaca się im dodatek wyrównawczy! Dodatkowo nauczyciele pracujący na wsi otrzymują dodatek wiejski i mieszkaniowy, które to składniki nie wchodzą do średniej, bo są tzw. dodatkami socjalnymi. Nie mówię o świadczeniu urlopowym i świadczeniach z ZFŚS. To, że ktoś ma kilka pożyczek i spłaca to z wypłaty, to jego sprawa ale niech nie mówi, że zarabia netto o wiele mniej niż rzeczywiście zarabia!

Gość gość
Tak dużo?! heh dobre żarty.. jak uważasz, że 2000 brutto jest dużo to idź sam użeraj się z cudzymi dziećmi. Korepetycje z angielskiego w Warszawie - Pyry udzielam jako prywatny nauczyciel i tylko w ten sposób mogę zarobić godne pieniądze http://preply.com/pl/warszawa/angielski-korepetytorzy-pyry

Gość gość
bo siedzieć 45 min na d***e to meczacy zawod eh:-P