Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amnessa

Dlaczego nauczyciele w szkolach zarabiaja tak duzo?

Polecane posty

Gość Amnessa

Nauczycielami zostaja przewaznie najslabsi studenci, gdyz o innych pracodawcy bija sie. A potem tacy ludzie wyzywaja sie na uczniach, uczac ich nic nie wartych wiadomosci, zamiast czegos, co sie moze przydac w zyciu. I pracuja tyle, co nic (19 h/tyg)

Gość bo nauczyciele to
zorganizowana grupa która trzeba zawsze przekupić żeby głosowali na rządzących :classic_cool:

Gość prawdziwaiiiindiankazkafe
Nauczyciele zarabiają ile zarabiają bo księża muszą zarobić - ja nie rozumiem z tego CYRKU niczego innego i tyle. Przykro mi :(

Gość 98765432100
czyli ile?

Nauczyciele powinni zarabiać jak najwięcej. Mądre rządy bardzo inwestują w edukację i naukę. Mądry, dobrze zarabiający nauczyciel może zachęcić, zainspirować do działania. Mój nauczyciel matematyki w liceum był takim mentorem. Słabo zarabiający, sfrustrowany nauczyciel będzie wrzeszczał na nasze dzieci, zniechęci je do nauki i będzie się czepiał. P.S. Nie jestem nauczycielem jakby kto pytał :)

Gość niepowylamywany
kto zazdrosci nauczycielom powinien sie przekwalifikowac i sam zostac nauczycielem--teraz to jest przeciez mozliwe...a ja tam nauczycielom nie zazdroszcze bo to nawet mowi sie jak sie chce komus dogryzc--OBYS UCZYL DZIECI CUDZE

Gość madrakamilka
Na uczelniach moze i zarabiaja ale w gimnazjach nie.

Gość matka555555555555555
A ja uważam ,że dzisiejsi nauczyciele nie mają nic wspólnego z nauczaniem. O byle ,,gówno" jedynki wstawiają...

Gość matka555555555555555
Mój syn uczy się bardzo słabo.Ok matoł,leń,dyslektyk,Adhd...Od małego ma trudności z nauką.Chciałam mu stworzyć jak najlepsze warunki do nauki i przeniosłam do prywatnej szkoły. W klasie czworo dzieci.... I nic to nie dało....zagrożony z 3 przedmiotów. Nie wymagam od syna piątek,ale czy przy czwórce dzieci nauczyciel nie jest w stanie nauczyć dziecka choćby na ocenę mierną???? Czy to też nie świadczy o nauczycielu?????????

Gość Marilenka
Nie, mamusiu, to świadczy o twoim synku.

w dzisiejszej szkole to nauczyciele sa biedni. niedlugo bedzie jak w hameryce, na wejscie bramki z wykrywaczem metalu i wtorny analfabetyzm 80% spoleczenstwa

Gość kkkiiikkkaaa
matka555555555555555, ja uczę prywatnie angielskiego, uczniów mam bardzo dużo i i wiem, że uczę dobrze, o czym świadczą późniejsze sukcesy uczniów. Raz jednak udzielałam korepetycji pewnej dziewczynce i po prostu takiego lenia i nieuka jak ona nie widziałam nigdy w życiu. Przyjeżdżałam 3 razy w tygodniu, kładłam wiedzę do głowy, starałam się, aby lekcje były ciekawe i urozmaicone i nic. Po protu ona się nie nauczy. Wiecznie rozkojarzona, nieobecna, nic nie było w stanie jej zainteresować, wiecznie nie odrabiała zadań domowych. Zrezygnowałam z uczenia jej, choć miałam z tego niezły pieniądz. Ale nie zamierzałam się męczyć z kimś, kto nie jest w stanie przyswoić nic. I podejrzewam, że niestety, ale Twój syn musi mieć bardzo podobne podejście do nauki, skoro w klasie czteroosobowej nie jest w stanie nauczyć się na 2. Nauka w szkole to jedno, ale trzeba być mocno naiwnym, aby wierzyć, że ktoś, kto ma problemy z nauką, nauczy się tylko i wyłącznie na lekcjach w szkole.

19h, cos ci sie pojebalo, moja matka ma 3,5 tys na reke bo nie zaklada beretu po ostatniej lek i nie leci do domu, tylko cis dziala. a nauczyielka zostala z powolania i checi, bo marzyla o tym od zawsze. wiec nie uogolniaj

Gość krecik4567
Dobry nauczyciel powinien zarabiać dużo. Szkoda, że tych jest niewielu... Większość to miernoty, niewarte-nawet- najniższej stawki...:(

maja 20godzin w szkole ale sa dodatkowe zajecia jak np nauczyciel ma konsultacje, na ktore musi byc w szkole, dodatkowa godzina albo dwie zebranie, rada pedagogiczna, sprawdzanie sprawdzianow, klasowek, ukladanie lekcji raporty itp nie jestem nauczycielem ale strzela mnie jak ktos mowi ze nauczyciel pracuje 20h w tygodniu poza tym jesli to taki super zawod, prosze sie przekwalifikowac i przestac narzekac!

Gość A KOREPETYCJE TEŻ DAJECIE
NA KOREPETYCJACH ZARABIACIE TEŻ WAKACJE 2 MC PRZERWY ŚWIĄTECZNE WSZYSTKO MACIE PŁACONE A NARZEKACIE JAK WAM SIĘ NIE PODOBA TO DO BIEDRONKI PYRY WARZYĆ !!!!!!!!!!!!!!!

ŻAL DUPY NIE SCISKA ALE ŻALICIE SIĘ ŻE MAŁO MAŁO WAM I NARZEKACIE A WCALE TAK ŹLE NIE MACIE

ja jestem przyszłą anglistką. Nie wiem, czy na UJ- ocie dają tak słabe wykształcenie. W każdym razie zawsze chciałam być nauczycielką. I pamiętaj że oni uczą uczniów podstaw do tego aby w ogóle potem nadal sie kształcili.

TIA LAE JUŻ NAUCZYCIELE DO NAJBARDZIEJ TACY BIEDNI

ja jestem przyszłą anglistką. Nie wiem, czy na UJ- ocie dają tak słabe wykształcenie. W każdym razie zawsze chciałam być nauczycielką. I pamiętaj że oni uczą uczniów podstaw do tego aby w ogóle potem nadal sie kształcili.

Jest mi obojętne ile zarabiają nauczyciele :) chociaż wczoraj dobiła mnie moja kuzynka :p ma14 lat i jej wychowawczyni podczas lekcji stwierdziła że ona i jej koleżanka popatrzyły się na siebie w sposób który podważał to co mówi wychowawczyni :D Ciekawe co ma zrobić inny pracownik czegokolwiek jak ktoś obok źle na siebie popatrzy :D Co dowodzi że nauczyciele to głąby i faktycznie nie powinni dostawać więcej niż najniższa krajowa :p

Jacek J :) czy Ty sugerujesz że państwo ma dawać nauczycielom łapówki za to że będą robili to co normalnie należy do ich obowiązków?

Gość ale nudyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaa
to już było x razy 💤 nie macie innych problemów? Na studia i zostać nauczycielem- wtedy tez będziecie zarabiać tak "DUŻO" kto ma dużo zaraniać, jak nie ludzie z wyższym wykształceniem? a poza tym, jeśli max. 2000 na rękę za etat to jest dużo, to ja jestem ksiądz.

Nie chodzi o to że to dużo tylko o to że za dużo jak na takie wykształcenie i często jak na rodzaj wykonywanej pracy bo wynagrodzenie nauczyciela powinno zależeć od tego jak przykłada sie do swojej pracy a nie od praw które gwarantuje mu coś tam :o Nie rozumiem na przykład dlaczego moja nauczycielka plastyki ma sobie wpisywać w swoje osiągnięcia moje sukcesy w konkursach plastycznych, jeśli jej udział polegał wyłącznie na tym że raczyła złożyć parafkę po pracą którą wykonałam samodzielnie bez jej najmniejszego udziału :o Widziałam jej CV w internecie i miała tam wpisane moje osiągnięcia, że uczennica pod jej kierunkiem...:D i wszyscy nauczyciele na tym bazują :) uczniowie odwalają robotę za nich, nigdy nauczyciel nie wybiera do udziału w konkursach słabego ucznia żeby go nauczyć tylko osobą której najwyżej wręczy kserówki z netu i za to ma osiągnięcia i nagrody :o Jak dla mnie to nienormalne i w żadnej innej pracy by nie przeszło :o

Gość ale nudyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaa
pappa dotter- bredzisz, przeczytaj swoją wypowiedź :) za dużo jak na takie wykształcenie- to jakie trzeba mieć wykształcenie, zeby być godnym 2 tysięcy?? :D:D "nauczyciele nigdy nei wybieraja słabych uczniów do konkursów"- no coś Ty :D